Είστε εδώ
Αρχική > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Ποιός θα κυβερνάει το Γαλάτσι?

Ποιός θα κυβερνάει το Γαλάτσι?

Οι εκλογές πλησιάζουν, οι τελευταίες λεπτομέρειες της διαδικασίας συζητιούνται αυτή τη στιγμή στη Βουλή, και όλοι οι υποψήφιοι έχουν αρχίσει αγώνα μακρύ και δύσκολο!

Η ιδιαιτερότητα αυτών των εκλογών έχουμε πει ότι είναι βέβαια η απλή αναλογική. Και γι’ αυτό…τρεχάτε ποδαράκια μου να μη σας @*@)_*+)) ο {#$(*@*!!!

Είναι χαρακτηριστικό νομίζω ο τύπος των φωτογραφιών που έχουν διαλέξει οι υποψήφιοι, κυρίως αυτών που είναι με τον Δήμαρχο Γ. Μαρκόπουλο. Σίγουρα τις έχετε δει. Τι δίπλα σε θάμνους και πρασινάδες, τι δίπλα σε  απορριματοφόρα και κάδους, τί πάνω σε γραφεία – αλλαζονεία της εξουσίας είπατε; – συμφωνούμε! Υπάρχουν και οι κλασικοί των χαμογελαστών πορτραίτων μετά γραβάτας και κουστουμιού βεβαίως – βεβαίως.

Εμείς για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι σημαινει ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ στις επόμενες εκλογές ΟΤΑ, ένα σας λέμε:

Αν στις προηγούμενες εκλογές του 2014 ίσχυε το σημερινό σύστημα της απλής αναλογικής, μάλλον άλλος θα ήταν ο Δήμαρχος…

Δείτε το παρακάτω πίνακα που έφτιαξε το GalatsiSports.

Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει, ότι πολλοί “πρωτοκλασάτοι” σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι, θα δουν τις καρέκλες τους κατελλημένες από άλλους μετά τον Μάη του 2019!

Αν πάμε λίγο παραπέρα την ανάλυση του πίνακα, και θεωρήσουμε ότι θα εφαρμόζαμε την κατανομή του 1ου γύρου ως έχει, και την ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ μόνο στο 2ο γύρο του 2014,  τότε ο σημερινός δήμαρχος θα είχε 4+9=13 έδρες και ο Τσίρος θα έπαιρνε 5+7=12.

Καταλάβατε αγαπητοί συμπολίτες ότι άλλο ψηφίζεις άλλο προκύπτει;

Επίσης είναι τώρα περισσότερο κατανοητό το quiz μας που έλεγε ΠΟΙΟΣ έχει ήδη συμφωνήσει με ΠΟΙΟΝ για μετεκλογικό μοίρασμα στο Δήμο?

Αυτά τα ολίγα…προς το παρόν.

Σχετικά άρθρα

Πάνω