Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Αλλαγές…στις εκλογές!!!

Αλλαγές…στις εκλογές!!!

«Κοσμογονικές» αλλαγές έρχονται στον ελληνικό αθλητισμό!

Μια και είμαστε σε προεκλογική περίοδο, για όλων των ειδών τις εκλογές, είπαμε να ενημερώσουμε του φίλους μας και τους “φίλους” μας με τις βασικές αλλαγές του ΝΕΟΥ αθλητικού νόμου κυρίως όσον αφορά στις εκλογές των Αθλητικών Σωματείων!

Έχουμε και λέμε:

  1. Το 1/3 των διοικητικών συμβουλίων (Δ.Σ.) πρέπει να αποτελείται από γυναίκες, άρα χωρίς γυναίκες ΔΕΝ έχει ΔΣ!!!
  2. Αναγνωρίζονται τα «παραταξιακά» ψηφοδέλτια με ελάχιστο αριθμό συγκρότησης των 1/3 των εκλεγομένων στο Δ.Σ. Δηλαδή η κατανομή εδρών θα γίνεται με εκλογικό μέτρο το οποίο κάθε φορά θα είναι διαφορετικό και θα εξαρτάται από τον αριθμό των εδρών, των υποψηφίων και των έγκυρων ψηφοδελτίων. Μόνο ένας έμπειρος νομικός θα μπορεί να δίνει το τελικό μέτρο αλλά και τις κατανομές των εδρών.
  3. Οι εκλογές θα γίνονται με απλή αναλογική. Άρα εάν υπάρχουν παραπάνω από ένα ψηφοδέλτια, θα μπαίνουν στο ΔΣ εκπρόσωποι από ΟΛΑ τα ψηφοδέλτια.
  4. Διορίζονται δικαστικοί αντιπρόσωποι σε κάθε εκλογική διαδικασία των αθλητικών σωματείων προφανώς γιατί χωρίς νομικό δεν είναι κατανοητή η διαδικασία. Άρα τέλος τα κόλπα στις εκλογές με “παραβλέψεις” του καταστατικού.
  5. Στη συγκρότηση σε Σώμα των νέων Δ.Σ. ο πρόεδρος χρειάζεται το 50% συν μία ψήφο για να εκλεγεί. Φανταστείτε να μην είναι όλα τα μέλη του ΔΣ “δικά” του.
  6. Καταργούνται οι εξουσιοδοτήσεις σε εκπροσώπους σωματείων που ψηφίζουν στις εκλογές των ομοσπονδιών.
  7. Καθιερώνεται ο θεσμός του Εκλέκτορα ο οποίος θα εκλέγεται μέσα από εκλογές στα σωματεία και θα είναι αυτός που θα ψηφίζει στις εκλογές της κάθε ομοσπονδίας. Για παράδειγμα ένας σύλλογος που διατηρεί 3 διαφορετικά αθλήματα πρέπει να εκλέξει 3 διαφορετικούς εκλέκτορες και τους αναπληρωματικούς τους για κάθε μία ομοσπονδία που θα έχει εκλογές.
  8. Καθιερώνεται ο υποχρεωτικός έλεγχος από τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης σε όλους τους αθλητικούς φορείς που εισπράττουν πάνω από 50.000€ από το Δημόσιο. Άρα όσοι διαχειρίζεστε ή προσβλέπετε σε χορηγίες από Δημόσιο, νάστε έτοιμοι για “ψάξιμο”…

Όπως γίνεται φανερό τα πράγματα και δυσκολεύουν για τους μέχρι σήμερα καρεκλοκένταυρους των διοικήσεων, αλλά και δίνεται οι δυνατότητα για πολυφωνίες μέσα στις Διοικήσεις.

Άντε και καλά εκλογικά…μαγει…οουπς, αποτελέσματα!

 

Σχετικά άρθρα

Πάνω