Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Πολλές οι Προσφυγές Αθλητών στο ΑΣΕΑΔ!!!

Πολλές οι Προσφυγές Αθλητών στο ΑΣΕΑΔ!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ!

Αυξάνεται συνέχεια ο αριθμός των αθλητών που προσφεύγουν στο ΑΣΕΑΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών) ως τελευταία ελπίδα τους για να αλλάξουν αθλητική οικογένεια και να συνεχίσουν τη διαδρομή τους στο άθλημά τους.

aseadΚαι αυτό γιατί οι περισσότεροι Αθλητικοί Σύλλογοι αρνούνται να προχωρήσουν σε συμφωνίες μεταγραφών είτε επικαλούμενοι λόγους ανταγωνιστικότητας τους είτε προβάλλοντας υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις.  Βέβαια, οι αρνήσεις τους βασίζονται στις διατάξεις του αθλητικού νόμου, αλλά είναι και ηθικές;

Είναι σκόπιμο και ηθικό να υπερισχύει η εκτίμηση των μελών ενός ΔΣ Αθλητικού Συλλόγου για το “καλό” του συλλόγου απέναντι στο καλό του αθλητή /τριας, και μάλιστα αν αυτός ο αθλητής συνήθως είναι και ανήλικος; Είναι δικαίωμα του κάθε Συλλόγου να “καρφιτσώνει” το δελτίο αθλητών του και να μην τους επιτρέπει να μεταγραφούν; Είναι δικαίωμα κάποιων διοικούντων να αποφασίζουν για το αθλητικό μέλλον κάποιων παιδιών αντίθετα ακόμη ΚΑΙ από τη θέληση των γονιών τους; Ποιό είναι το ηθικό σημείο πάνω στο οποίο “δεινόσαυροι”  παράγοντες στηρίζονται και σηκώνουν απαγορευτικά στις επιθυμίες των αθλητών;

Εννοείται ότι μιλάμε για ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και μόνο!!! Και βέβαια υπάρχουν εξαιρέσεις Συλλόγων και παραγόντων που λειτουργούν διαφορετικά, και απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα!!!

Έχοντας γνώση περιπτώσεων αθλητών και αθλητριών της περιοχής ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, σας λέμε ότι τα τελευταία 5 χρόνια, υπάρχουν τουλάχιστον ΟΚΤΩ περιπτώσεις που προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ. Από αυτές έχουν εκδικαστεί οι 4 περιπτώσεις και οι 3 αθλητές από αυτές συνεχίζουν την αθλητική τους πορεία (ο τέταρτος σταμάτησε τον αθλητισμό), ενώ εκκρεμούν άλλες 4 (των αδελφών Βιντσιλαίου που είχαμε γράψει παλαιότερα, και δύο ανδρών αθλητών) που αναμένεται να εκδικαστούν, με τους αθλητές αυτών των περιπτώσεων να είναι εκτός αγωνιστικής δράσης περιμένοντας τις δικαστικές αποφάσεις.

Τελικά τι μπορεί να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση; Πείτε τη γνώμη σας απαντώντας στα ερωτήματα στη νέα έρευνα του GALATSISPORTS! (δεξιά στήλη).

Σχετικά άρθρα

Πάνω