Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Αθλητισμός και Πολιτισμός: Locked by Giorgos Μ.

Αθλητισμός και Πολιτισμός: Locked by Giorgos Μ.

Κατάργηση του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού (?)

Η αυταρχική νοοτροπία και λειτουργία του δήμαρχου Γιώργου Μαρκόπουλου, ως “one man show” στο Δήμο Γαλατσίου, έχει ως γνωστόν κρατήσει το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης “ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ” με προσωπική του (και πάλι) απόφαση,

ενώ ο καθ΄ύλην αρμόδιος οργανισμός τελεί υπο “διάλυση” όπως το μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου κ. Σπύρος Παναγιώτου με επίσημη τοποθέτησή του, στο ΔΣ αυτού, καταγγέλει.

Η τοποθέτηση του κ. Παναγιώτου:

“Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού
Με θλίψη διαπιστώνω ότι ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου μας, για σχεδόν ένα χρόνο τώρα, έχει στην πράξη «καταργηθεί».
Έχει καταργηθεί με την πεισματώδη επιμονή του κ. Προέδρου να θεωρεί επικίνδυνη για την υγεία μας, την ηλεκτρονική μας συνδιάσκεψη , πρακτική που εφαρμόζεται άλλωστε με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τις συνεδριάσεις του οργάνου.
Έχει «καταργηθεί» καθώς η λειτουργία του, έχει αδικαιολόγητα μετατραπεί σε ανταλλαγή μηνυμάτων sms, αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικής επικοινωνίας με την υπηρεσία για την καταγραφή των απόψεων των μελών του.
Στερείται έτσι το δικαίωμα αλλά και η υποχρέωση της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμικών οργάνων του Δήμου να ανταλλάσσουν απόψεις, να διαμορφώνουν συλλογικά θέσεις και στόχους για τον Οργανισμό μας, μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της συνεχιζόμενης πανδημίας.
Στερείται ακόμα το δικαίωμα στις δημοτικές παρατάξεις, που εκπροσωπούνται ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη, στην τοπική κοινωνία να θέτουν ερωτήματα και να διατυπώνουν προτάσεις για θέματα αρμοδιότητας του Οργανισμού που δεν συμπεριλαμβάνονται στα θέματα ημερήσιας διάταξης.
Επιτρέψτε μου ορισμένα παραδείγματα για να γίνει πιο σαφές τι εννοώ.
1. Υπάρχει ανάγκη να συζητηθεί και να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα του μέτρου προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Άλσος Βεϊκου. Είναι άραγε προτιμότερο να συνωστίζονται οι πολίτες στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης και να κλείνει ένα μοναδικό πάρκο πνεύμονας πρασίνου και μάλιστα υπερτοπικού χαρακτήρα; Και μέχρι πότε;
2. Είναι σύννομη η απόφαση απαγόρευσης προπονήσεων σε αθλητές σύμφωνα με την υπουργική απόφαση και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας;
3. Ποια η θέση του Δ.Σ του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού , καθ’ ύλην αρμόδιου Οργανισμού, για την κατά δήλωση του «προσωπική επιλογή» του κ. Δημάρχου να παραβεί τη νομοθεσία προστασίας δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων, ακόμα και αυτή την ίδια διαχειριστική μελέτη του Άλσους, και να εγκαταστήσει μικρό ναό υπό το πρόσχημα «αποθηκευτικός χώρος».
4. Θα ήταν άραγε δυνατό ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός, εν μέσω της πανδημίας και του εγκλεισμού των πολιτών, να αξιοποιήσει παλαιότερες πολιτιστικές δραστηριότητες του Φεστιβάλ με την ηλεκτρονική προβολή τους μέσω του site του Δήμου;
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
Γίνεται αντιληπτό ότι τέτοια θέματα δεν είναι δυνατό να συζητιούνται τηλεφωνικά και έχει μικρή σημασία η καταγραφή τους. Το ουσιαστικό είναι να αποτελούν αντικείμενο διαβουλεύσεων και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των μελών του ΔΣ ώστε να εμπλουτίζονται και να γίνονται πιο αποτελεσματικά. Αυτή η δυνατότητα και κυρίως αυτή η υποχρέωση όλων μας μας στερείται.
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι θεωρώ ελάχιστη υποχρέωση μου να μη συμμετέχω και να μην νομιμοποιώ την υποβάθμιση του Δ.Σ του Οργανισμού μας που οι πολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο μου ανέθεσαν, ως εκπροσώπου της Δημοτικής μας Κίνησης.
Θεωρώ υποχρέωση μου να φέρω το θέμα υπολειτουργίας του Δ.Σ του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανώτερου -κατά νόμο- οργάνου του Δήμου.
Θα παρακαλούσα η άποψη μου αυτή να καταγραφεί στα πρακτικά.
Παναγιώτου Σπύρος
Δημοτικός Σύμβουλος
Γαλάτσι ο Τόπος μου
Μέλος Δ.Σ του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού”

Σχετικά άρθρα

Πάνω