Είστε εδώ
Αρχική > ΚΟΙΝΩΝΙΑ > Από χέρι που κρατούσε δρεπάνι…

Από χέρι που κρατούσε δρεπάνι…

ΑΛΚΗΣ 19 ΕΤΩΝ – ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

Δέκα εννιά χρονών παληκάρι, βγήκε για βόλτα με τους φίλους του και δε γύρισε σπίτι ποτέ!

Γιατί? Γιατί? Γιατί?… Επειδή…

Μια αγέλη δολοφόνων αφαίρεσε τη ζωή από ένα 19χρονο παιδί… Μια συμμορία φονιάδων με αυτοσχέδιο δρεπάνι πήρε το ρόλο του Χάρου και βγήκε …παγανιά στο Χαριλάου.

Αυτή η αγέλη όπως και άλλες πολλές που βρίσκονται σε πολλές γωνιές της χώρας, δεν δημιουργήθηκε από παρθενογένεση. Τα συστημικά ΜΜΕ που έσπευσαν να μιλήσουν για «οπαδική βία», για «χουλιγκανισμό» και κάποια που εντελώς ανερυθρίαστα μίλησαν για «λάθος σημείο… τη λάθος στιγμή» αναφερόμενα στο άγριο φονικό επιχειρούν να κουκουλώσουν ότι αυτές οι αγέλες είναι απότοκες ενός συστήματος που τις γεννά και τις αναπαράγει…

Πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για …«οπαδικά κίνητρα». Αυτά τα καθάρματα όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστούν ούτε καν οπαδοί. Αυτά τα κωλόπαιδα μπορεί να μην έχουν παίξει ποτέ ποδόσφαιρο στη ζωή τους. Δεν μπορεί να έχουν μπει σε γήπεδο να έτρεξαν, να είδαν τον τραυματισμό ενός αθλητή και τον πόνο και να τώρα να σφάζουν ακόμα και όταν ακούν την ικεσία …«σας παρακαλώ μην με χτυπάτε άλλο». Αυτά τα τσογλάνια. Αυτές οι αγέλες δολοφόνων δεν έχουν καμιά σχέση με τα αισθήματα της άδολης αγάπης για το ποδόσφαιρο και την ομάδα. Είναι ποτισμένες με μίσος για οτιδήποτε …διαφορετικό. Από το χρώμα στο κασκόλ, μέχρι το χρώμα στο δέρμα…

(διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Αγέλες καθαρμάτων και δολοφόνων πολλαπλών χρήσεων…  του

Έχουμε ευθύνη όλοι μας! Όλοι που ασχολούνται και με τον αθλητισμό από οποιοδήποτε πόστο! Και τη μεγαλύτερη ίσως ευθύνη την έχουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τις “μικρές” ομάδες, ακόμη και με τις Ακαδημίες!

Έχουμε ευθύνη όταν στο βωμό μιας επιδιωκόμενης νίκης φανατίζουμε και οργανώνουμε φιλάθλους, νεαρά παιδια, “να φτιάξουν” εξέδρα, να “τρομάξουν” τους αντιπάλους, να “τρομοκρατήσουν” διαιτητές. Όταν αυτά τα νεαρά άτομα, άτομα των ακαδημιών των ομάδων μας, μεγαλώσουν, τι περιμένουμε ακριβώς να κάνουν, όταν πέσουν στα χέρια “επαγγελματιών” της εξέδρας και των “θυρών”? Πως θα αντιδράσουν παιδιά δεκάχρονα, που τα παίρνουν από το χεράκι και τα ρίχνουν μέσα στα κοπάδια των “οργανομένων¨οπαδών και καλά, να φωνάξουν και να βρίσουν για την ομάδα?

Πόσοι τσαμπουκάδες γίνονται από υποτιθέμενους “παράγοντες” ομάδων, είτε από την εξέδρα είτε στον αγωνιστικό χώρο? Πόσες καρέκλες και πόσοι κουβάδες έχουν πεταχτεί εναντίον αθλητών, διαιτητών, φιλάθλων???

Ξεχάσατε τους τσαμπουκάδες μπαμπάδων σε αγώνες παίδων και κορασίδων? Ξεχάσατε τους “οργανωμένους” και καλά φιλάθλους του ΑΟ Κάτω Αμπάρι – δεξιά? Δείτε στη γειτονιά μας πόσες τέτοιες ομάδες οργανωμένων υπάρχουν και βγάλτε συμπέρασμα!

Για ψάξτε να δείτε πόσοι διοικούντες “ανδρώθηκαν” με τους τσαμπουκάδες της εξέδρας!!! Έκπληξη??? ΟΧΙ!!!

Ο φασισμός που εκκολάπτετε στις κερκίδες είναι «χρήσιμος» για πολλούς. Τα τομάρια που τον ασπάζονται, αυτά που τον συντηρούν και το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά του έχουν βγάλει «εισιτήριο διαρκείας». Κανένας κρατικός επίσημος φορέας δεν πρόκειται να τον ξεριζώσει, όπως δεν τον έχει ξεριζώσει εδώ και δεκαετίες.

Σήμερα ήταν ο Άλκης, αύριο το γειτονόπουλο των 14 χρόνων, μεθαύριο το ανηψάκι σας! ΞΥΠΝΑΤΕ!!!

Μόνο εμείς ΜΟΝΟΙ μας, μπορούμε να αλλάξουμε αυτή τη κατάσταση!!! Κανείς άλλος!!!

Σχετικά άρθρα

Πάνω