Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Μπαλόνι εδώ… μπαλόνι εκεί…!

Μπαλόνι εδώ… μπαλόνι εκεί…!

ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΘΕΤΕΙ, ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΠΟΙΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ???

Έτοιμο, σχεδόν το μπαλόνι που σκεπάζει τη μικρή πισίνα στο Άλσος Βέϊκου!

Το ΜΠΑΛΟΝΙ στη μικρή πισίνα!

Δεν το είχατε πάρει χαμπάρι?  Καλώς ή κακώς, πάντως χθές ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Β. Δερεδίνης καλεσμένος στην εκπομπή “Πολίτες και Ενημέρωση”, είπε ότι η τεχνική του υπηρεσία δεν ξέρει τίποτα, αφού το θέμα το χειρίζεται η ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ.

Ψάξαμε λίγο το θέμα, κάναμε και μια επιτόπου βόλτα και τι ΔΕΝ βρήκαμε? Υπάρχει κανονικά η προκύρηξη για “Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων αθλητικών εγκαταστάσεων – Προμήθεια και εγκατάσταση λυόμενου στεγάστρου τεχνολογίας αεροπνευματικών πλαισίων στη μικρή κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα) στο κολυμβητήριο του Δήμου Γαλατσίου” τιμήματος 131.000€ με ΦΠΑ, με αριθμό ανάρτησης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ 6Ι9ΞΟΞΘ3-6Ν6! Τι ΔΕΝ υπάρχει? Η ανάθεση και η σύμβαση, ούτε στη Διαύγεια, ούτε στο Προμηθέα!

Τότε ποιός εκτελεί το έργο κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε της Μονομετοχικής? Ποιός καλός άνθρωπος κατασκευάζει κάτι για το οποίο ΔΕΝ έχει πάρει ΕΠΙΣΗΜΑ ανάθεση?

Η βάση του ΜΠΑΛΟΝΙΟΥ στο ΠΑΛΑΙ!

 

Μήπως είναι ο ίδιος που κατασκευάζει και το Μπαλόνι στο ΠΑΛΑΙ για τη στέγαση των Συλλόγων Μπάσκετ και Βόλεϊ? Για αυτό το έργο ΔΕΝ υπάρχει ΟΥΤΕ προκύρηξη, ούτε ΑΝΑΘΕΣΗ βέβαια, αλλά όπου νάναι τελειώνει και αυτό! Μέσα στο Δεκέμβρη λένε οι πληροφορίες μας και επιβεβαιώνει με υπερηφάνεια ο επιβλέπων εργοδηγός του έργου, που αποκαλεί το Δήμαρχο, ο “Γιώργος”!

Μήπως πρέπει να μάθει και ο Γαλατσιώτικος Λαός πως ακριβώς ο πολυχρονεμένος μας Δήμαρχος “καλοπιάνει” όλους αυτούς τους καλούς ανθρώπους  που φροντίζουν να εκτελούν τα έργα του και πως ακριβώς και ΠΟΣΟ τους αμοίβει?

Μανώλης Τσουπάκης – Γερμάνος Μελισσουργός – Βασίλης Δερεδίνης

Προσωπικά, οι απαντήσεις του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Β. Δερεδίνη, δεν μας έπεισαν στη χθεσινή εκπομπή!

Γιατί, κατά δήλωση του , η υπηρεσία του ΔΕΝ ξέρει τίποτα! Απλά, όταν ρωτήθηκε να πει λεπτομέρειες για το θέμα της ανακατασκευής του κλειστού του Άλσους Βέικου, ενώ παραδέχθηκε ότι η υπηρεσία του έκανε τη μελέτη, και ήξηρε το συνολικό τίμημα των 11,2εκ. €, δεν ήξερε πόσες χιλιάδες θέσεις θεατών θα έχει το γήπεδο. Αλλά δήλωσε ότι όταν το δούμε θα μείνουμε με το στόμα ανοικτό μάλλον.

Εδώ μπορούμε να πούμε, από εμπειρία και γνώση, δύο τρία πραγματάκια:

1. Το μπαλόνι του ΠΑΛΑΙ, ΔΕΝ μπορεί να πάρει άδεια για εκτέλεση επισήμων αγώνων γιατί ΔΕΝ θα τηρεί τις προδιαγραφές ΓΓΑ, κυρίως περί ασφάλειας. Αν ήταν ΤΕΝΤΑ σε σταθερή βάση και θεμέλια το συζητάγαμε (π.χ, ΤΕΝΤΑ στη ΚΑΛΑΜΑΤΑ), αλλά ΔΕΝ είναι. Το Μπαλόνι είναι ΛΥΟΜΕΝΗ κατασκευή!

2. Το κλειστό του Άλσους Βέϊκου, θα καταδαφιστεί και θα ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ. Άρα οι ομάδες ΕΞΩ για ΟΛΟΥΣ τους επίσημους αγώνες τους, καμμιά 10αριά κάθε βδομάδα…

3. Τις προκυρήξεις και αναθέσεις η ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ του ΔΗΜΟΥ, υποχρεούται να τις αναρτά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπως ακριβώς και ο Δήμος. Άρα ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ από τους πολίτες!

4. Το όριο για τις απευθείας αναθέσεις είναι 50.000 +ΦΠΑ, φήμες λένε ότι θα ανέβει με νομοθετική ρύθμιση στις 60.000+ΦΠΑ! Πόσα κομμάτια θα γίνει η απευθείας ανάθεση για  το ΜΠΑΛΟΝΙ στο ΠΑΛΑΙ, αφού μάλλον το κόστος είναι αρκετά παραπάνω από τα 131.000€ αυτού της πισίνας???

Περιμένουμε ΕΠΙΣΗΜΕΣ απαντήσεις όπως και το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ!

 

 

Σχετικά άρθρα

Πάνω