Είστε εδώ
Αρχική > ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ > ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: ΔΙΕΘΝEIΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΑΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: ΔΙΕΘΝEIΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΑΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΧΡΥΣH Η ΈΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ’  ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ  

 “6th HELIOUPOLIS CUP 2012”

Άκρως αισιόδοξα τα μηνύματα από την εμφάνιση των αθλητριών της Ένωσης Γαλατσίου στην σημαντική Διεθνή συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής ‘ΗELIOUPOLIS CUP 2012’ που διεξήχθη στις αρχές Οκτωβρίου. Τα κορίτσια, αν και βρίσκονται στην αρχή της προετοιμασίας τους, δοκιμάζοντας νέες ασκήσεις και προγράμματα στάθηκαν ισάξια με τις ξένες αθλήτριες από τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι αθλήτριες μας είχαν την μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων μεταξύ των  Ελληνικών σωματείων καθώς κατέκτησαν 5 μετάλλια σε σύνολο 9 μεταλλίων για τα Ελληνικά Χρώματα. Κυριάρχησαν και πάλι οι αθλήτριες  από την Ρωσία, χώρα ηγέτιδα του αθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα για την ομάδα μας το ταλέντο τους ξεδίπλωσαν στο ταπί η ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ στην κατηγορία κορασίδων όπου κατέκτησε  2 Χρύσα (μπάλα, κορύνες) και ένα Αργυρό μετάλλιο (Σ.Α.), τα οποία  ήταν και τα μοναδικά χρυσά από Ελληνίδα Αθλήτρια, η ΜΠΑΡΚΟΥΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ (επίλεκτη αθλήτρια της Εθνικής Ανσάμπλ) στην κατηγορία Γυναικών όπου κατέκτησε ένα ακόμα Αργυρό (μπάλα) και ένα Χάλκινο (κορδέλα),  ενώ ικανοποιητική παρουσία είχαν στην κατηγορία νεανίδων η ΘΕΟΠΙΣΤΟΥ ΕΡΑΤΩ (10η κορδέλα, 11η κορύνες, 16η μπάλα) και η πανκορασίδα ΤΣΟΓΚΑ ΕΛΕΟΝΟΡΑ  (9η θέση μπάλα) στην πρώτη της παρουσία σε διεθνή αγώνα.

H διοργάνωση, είχε ως «οικοδεσπότη» τον Γ.Σ. Ηλιούπολης και φιλοξενήθηκε στο Α’ κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολης, ενώ συμμετείχαν συνολικά 133 αθλήτριες. Αναλυτικά, 108 αθλήτριες του ατομικού, εκπροσωπώντας 24 συλλόγους, ενώ αγωνιστική δράση υπήρξε και στο Ανσάμπλ, με την συμμετοχή 6 ομάδων.

Στο 6ο διεθνές κύπελλο «Helioupolis Cup 2012» εκπροσωπήθηκαν πέντε ελληνικά σωματεία (Α.Ε. Γαλατσίου,Γ.Σ. Ηλιούπολης, Αρετή Χαλκίδας, Πανθεσσαλονίκειος, Ρυθμός & Κίνηση), καθώς και ομάδες από 12 ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα από τις Ρωσία (7 ομάδες), Ουκρανία, Τουρκία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Κροατία, Σερβία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία και Βέλγιο.

Με την ευκαιρία αυτή απευθύνουμε προς την Δημοτική Αρχή την έκκληση, παρά τα εγνωσμένα προβλήματα της, να σταθεί αρωγός της Ρυθμικής Γυμναστικής ενός αθλήματος που έχει αγκαλιάσει η τοπική νεολαία, και να μην αφήσει να χαθούν αυτά τα πρότυπα και η υποδομή που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν με πολύ κόπο οι αθλητές, οι προπονητές και τα μέλη του συλλόγου. Άλλωστε με την προσπάθεια τους καταφέρνουν να ακούγεται θετικά το όνομα του δήμου μας σε όλο τον κόσμο. Δεν αρκεί αυτό?

Περισσότερα στο: www.galatsirhythmicgymnastics.com.

Σχετικά άρθρα

Πάνω