Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ και ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ και ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Σε καταγγελία  προχώρησαν  σήμερα 8 δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης προς τον Γ.Γ. Αποκ. Διοίκησης, δίνοντας συνέχεια στα “θαυμαστά” έργα του Πολιστιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου.

Ο δήμαρχος κ. Τσίρος και ο Πρόεδρος κ. Πρωτονοτάριος δεν πρέπει να αισθάνονται και πολύ καλά…και όχι μόνο από τον καύσωνα των 42οC.

Η καταγγελία:

Γαλάτσι 16/7/2012

Προς:
Γ.Γ. Αποκ. Διοίκησης
Υπόψη κ. Ηλία Λιακόπουλου

Κοιν.:
-ΥΠ.ΕΣ.
Γραφείο Υπουργού
-Γεν. Δ/νση Τ.Α.
-Κ.Ε.Δ.Ε.
-Π.Ε.Δ.Α.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με αυτό το έγγραφο καταγγέλλουμε Αποφάσεις και διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο Γαλατσίου.
Αναλυτικότερα:
Με την Αποφ. 191/2012 της συνεδρίασης της Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Ιουνίου 2012, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η έκτακτη οικονομική επιχορήγηση των 75.000 ευρώ από τον Δήμο Γαλατσίου για την διοργάνωση του 10ου Φεστιβάλ Γαλατσίου και την παρουσίαση του Νέου Πολιτιστικού Κέντρου, την οποία σας επισυνάπτουμε.
Καταψηφίσαμε την παραπάνω Απόφαση για τους εξής λόγους:
1. Η συγκεκριμένη διοργάνωση του Φεστιβάλ δεν συνιστά έκτακτο γεγονός συνεπώς δεν μπορεί το Ν.Π. «Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Γαλατσίου- Βασίλης Παπαδιονυσίου» να ζητά έκτακτη επιχορήγηση
2. Το Ν.Π. δεν έχει εξαντλήσει το σύνολο της ετήσιας τακτικής επιχορήγησής του, έτσι ώστε να νομιμοποιείται στην υποβολή αιτήματος για έκτακτη επιχορήγηση
3. Δεν νοείται η διάθεση κονδυλίων για πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ιδιωτικές εταιρείες, με την παραχώρηση του Άλσους Βεϊκου, τη στιγμή που βασικές ανάγκες όπως η καθαριότητα στον Δήμο, οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΑΠΗ έχουν μείνει πίσω.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε δαπάνες που έχουν ψηφιστεί κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό Συμβουλίου του εν λόγω Ν.Π.: 4.000 ευρώ για προμήθεια πυροτεχνημάτων, 1.500 ευρώ για προμήθεια λουλουδιών, 18.000 ευρώ για ηχητική κάλυψη, 1.400 ευρώ για μπαλόνια, κ.α.
Επιπλέον ουδέποτε έχουν δοθεί στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π., αναλυτικά τα έσοδα και τα έξοδα από τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.
4. Από την αρχή λειτουργίας του Ν.Π., ουδέποτε έχουμε λάβει γραπτές εισηγήσεις των θεμάτων προς ψήφιση.

Θεωρούμε ότι όλοι οι παραπάνω λόγοι συνιστούν αιτία για Διοικητικό και Διαχειριστικό Έλεγχο προς τον Δήμο Γαλατσίου και το Ν.Π. «Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Γαλατσίου- Βασίλης Παπαδιονυσίου».
Παρακαλούμε να επιληφθείτε του θέματος, δεδομένου του ότι οι σημερινές συγκυρίες δεν ενδείκνυνται για αλόγιστα έξοδα που αναφέρονται στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κάζαγλη Νατάσα

Ζέρβα-Γκιουρτζιάν Έλενα

Μαγκανάρης Νικόλαος

Ρωμανός Ιωάννης

Δερεδίνης Βασίλειος

Πιτταράς Αντρέας

Σιδερής Ιωάννης

Καπέλης Γεώργιος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Πάνω