Στη περιοχή του Γαλατσίου έχουν την έδρα τους μερικοί από τους πιό σημαντικούς  Αθλητικούς Συλλόγους της Αττικής, με δραστηριότητες που καλύπτουν όλα τα σπόρ, τόσο σε  ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Σας παρουσιάζουμε όλους όσους μας έχουν στείλει τα σχετικά επίσημα στοιχεία τους.


Ο Αθλητικός Όμιλος ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ιδρύθηκε το 1969. Το ξεκίνημα έγινε με μοναδικό τμήμα το ποδοσφαιρικό, μέχρι το 1984 οπότε δημιουργήθηκε και το τμήμα basketball ανδρών.Σήμερα αντιπροσωπεύει αποκλειστικά το BASKETBALL στο ΓΑΛΑΤΣΙ και την ευρύτερη περιοχή. Ο ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ λειτουργεί ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ Μπάσκετ αγοριών για ηλικίες από 6-15 ετών, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει με 6 ομάδες του στα αντίστοιχα Πρωταθλήματα αντίστοιχων κατηγοριών, κάθε χρονιά.

Τηλέφωνο Γραφείου: 210-2221407
www.galatsibasket.gr


Ο ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ συστάθηκε την 25/2/2004 μετά από τη συγχώνευση των δύο πιο ιστορικών ποδοσφαιρικών συλλόγων του Γαλατσίου, δηλαδή της ΑΕ Γαλατσίου και του ΑΟ Γαλατσίου. Εκτός των ομάδων Ανδρών – Εφήβων – Παίδων – Παμπαίδων που συμμετέχουν σε αντίστοιχα πρωταθλήματα, ο ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ οργανώνει κάθε χρόνο και Ακαδημιές Ποδοσφαίρου για παιδιά από 5 χρόνων, καθώς και ειδική σχολή τερματοφυλάκων.
Τηλέφωνο Γραφείου: 210-2910071
https://www.pasgalatsi.gr/


 Ο ΑΟ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ιδρύθηκε το 1975 από τον εκπολιτιστικό Σύλλογο Κορωνίδας  Νάξου. Η δημιουργία του Α.Ο ΚΟΡΩΝΙΔΑ είχε σκοπό να αναδείξει τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού, και ειδικότερα του ποδοσφαίρου. To βάρος του Συλλόγου στη λειτουργία των Ακαδημιών του αποδεικνύεται από τη ξεχωριστή σελίδα για τις ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΟ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ

Τηλέφωνο Λέσχης: 210-2131502


sign_gsp_1 Ο ΓΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ γεννήθηκε το 1951 στην περιοχή της Κολιάτσου με την επωνυμία ΠΑΟ Κολιάτσου. Το 1956 οι άνθρωποι του που θέλησαν να εντάξουν την ομάδα τους σε επίσημη  κατηγορία ποδοσφαίρου, παίρνουν στα χέρια τους τον ΠΑΟ Κολιάτσου και αφού άλλαξαν την ονομασία σε ΠΑΟ Πατησίων και Πατησιακός συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Δ’ κατηγορίας ΕΠΣΑ, φτάνοντας  στις μέρες μας με τη σημερινή ονομασία της ομάδας. To 1975 ιδρύεται το Τμήμα Μπάσκετ του ΓΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ. Στα 61 χρόνια λειτουργίας του ο Σύλλογος προσπάθησε και προσπαθεί συνέχεια για την καλλιέργεια του Αθλητικού Ιδεώδους και της κοινωνικοπολιτικής προσφοράς.

Τηλέφωνο Λέσχης: 210-2930414


Ο Αθλητικός σύλλογος Μέγας Αλέξανδρος Γαλατσίου, ιδρύθηκε το 1985, καλλιεργεί όλα τα αθλήματα της Γυμναστικής. Συγκεκριμένα τα παιδιά που αθλούνται στο γυμναστήριο κάνουν ενόργανη γυμναστική,  ρυθμική γυμναστική, Τραμπολίνο,  Ακροβατική γυμναστική, αεροβική γυμναστική και Γενική Γυμναστική. Συμμετέχει ενεργά σε Πανελλήνια και Διεθνή αγωνιστικά Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής αλλά και σε Πανελλήνια πρωταθλήματα της Γυμναστικής υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-2933674
Site: https://www.megasalexandros.gr
e-mail: info@megasalexandros.gr
 


Ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Γαλατσίου (ΣΑΓ), ιδρύθηκε το έτος 1991 και η έδρα του βρίσκεται στο Άλσος Βεΐκου.Ο Σύλλογος είναι μέλος της ΕΦΟΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης) και από ιδρύσεως του μέχρι σήμερα  καλλιεργεί την προώθηση και τη διάδοση του αθλήματος του Τένις. Οι διακρινόμενοι αθλητές-τριες του, συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Τένις της Ένωσης τους και σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Στο Σύλλογο λειτουργεί η «Ακαδημία Τένις» στην οποία εγγράφονται αθλητές-τριες  όλων των ηλικιών (κυρίως από 5-18 ετών), για την εκμάθηση του αθλήματος του Τένις στα αρχικά στάδια, και το «Αγωνιστικό τμήμα» στο οποίο εντάσσονται είτε απευθείας, είτε προωθούνται από την Ακαδημία Τένις οι διακρινόμενοι  αθλητές-τριες.

Η ομάδα ανδρών είναι στην Α΄ Εθνική κατηγορία Αντισφαίρισης της Ελλάδος, ενώ σε ατομικό επίπεδο αθλητές του Συλλόγου έχουν πετύχει σπουδαίες διακρίσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο φθάνοντας μέχρι και την 1η θέση.

Εγγραφές στο Σύλλογο γίνονται το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, αλλά και σε όλη την αθλητική περίοδο στα γραφεία μας στο «Άλσος Βεΐκου – Γαλάτσι» (πίσω από το κλειστό γήπεδο Μπάσκετ).

Για περισσότερες πληροφορίες : Τηλ. 6977 372 410


Ο  Γυμναστικός Σύλλογος ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ – “ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ” ιδρύθηκε το 2015  στο Γαλάτσι. Έγινε επίσημα μέλος του  Σ.Ε.Γ.Α.Σ με  Αρ. Μητρώου 2130, τον  Μάρτιο του 2016.  Ασχολείται δε αποκλειστικά, με το άθλημα του  ΣΤΙΒΟΥ.

Λειτουργούν τμήματα Ακαδημιών (5-8  ετών), Πρoαγωνιστικά  & Αγωνιστικά για όλες τις  ηλικίες.  Όλα τα τμήματα συμμετέχουν σε αγώνες. Οι προπονήσεις γίνονται στον υπάιθριο χώρο του  Άλσους Βεϊκου, στο κλειστό  Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου και κυρίως στο Στάδιο Γαλατσίου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Δρυοπίδος 26

Τηλ.: 6977 343633 &  6936 808086

Site : https://gsg-gymnasion.gr/
Instragram : https://www.instagram.com/g.s.galatsiou_gymnasion/  
Facebook: https://www.facebook.com/gsgymnasion   
E-mail :gsymnasion@hotmail.com  &  gsgalatsioygymnasion@gmail.com
( Γυμνάσιον, λατ. Gymnasium, ήταν το κτίριο όπου συγκεντρώνονταν οι έφηβοι για ν΄ ασκούνται σωματικά).


Ο αθλητικός όμιλος παραδοσιακού Karate Shotokan Γαλατσίου ιδρύθηκε το 1988. Στα 30 χρόνια της ζωής του μετράει πολλές επιτυχίες σε πανελλήνια, βαλκανικά και παγκόσμια πρωταθλήματα, σε όλες τις κατηγορίες και ηλικίες των αθλητών. Ο ιδρυτής του ομίλου Πανουσόπουλος Αναστάσιος 6 Dan και οι εκπαιδευτές Πανουσόπουλος Ιωάννης 5 Dan, Μακρής Γιώργος 4 Dan και Αγγελίδου Τζένη 3 Dan, Ευαγγελάκου Μαρκέλλα 2 Dan, με μεγάλες διακρίσεις στο ενεργητικό τους και πάντα κοντά στους νεότερους αθλητές, τους βοηθούν με την πείρα τους να ακολουθήσουν τα βήματα τους και να προχωρήσουν στο δρόμο της επιτυχίας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Karate Shotokan Γαλάτσι
Πρωτοπαπαδάκη 56 Γαλάτσι  Τηλ: 210 2221380  Κιν.: 694 5811898

Email: info@karategalatsi.gr


To Team Codex είναι σχολή πολεμικών τεχνών που ειδικεύεται στο Brazilian Jiu Jitsu με έδρα το Γαλάτσι. Ο Αθλητικός Όμιλος “Ο Κώδικας Τιμής” ιδρύθηκε το 2016. Eίναι μέλος της ΕΦΕΟΖΖ και συμμετέχει σε εγχώριες και διεθνείς αγωνιστικές δραστηριότητες. Ο όμιλος συνεργάζεται με την παγκόσμια ομάδα της Phoenix Jiu Jitsu. Ο προπονητής Αντώνης Καστρήσιος έχει το βαθμό της μωβ ζωνης από τον Ερμή Δημητρόπουλο. Είναι μέλος της ομάδας της Phoenix Jiu Jitsu Hellas και συμμετέχει ως αθλητής σε αγώνες. Απόφοιτος Σχολής Προπονητών ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ με άδεια άσκησης επαγγέλματος και βαθμό 2 Duan. Απόφοιτος της Σχολής Προπονητών της Ε.Ο.Μ.Α.(Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαχητικών Αθλημάτων). Απόφοιτος της σχολής προπονητών της ΕΦΕΟΖΖ (Ελληνική Φίλαθλος Ομοσπονδία Ζιου Ζιτσου) με ειδικότητα στο Μπραζιλιαν Ζιου Ζιτσου και άδεια άσκησης επαγγάλματος προπονητή.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Team Codex
Διεύθυνση : Σουλίου 10-12, TK 11146, Γαλατσι
Τηλέφωνο:6986535297
Website: http://www.teamcodex.gr
Facebook: https://www.facebook.com/TeamCodex
Instagram:team.codex