Είστε εδώ
Αρχική > ΑΠΟΨΕΙΣ > Τόπο στα νειάτα ορέ!

Τόπο στα νειάτα ορέ!

Ανοίξτε τις πόρτες στους νέους!

Σ’ αυτό εδώ το τόπο, χρόνια τώρα, ο όρος “δεινόσαυρος”, έχει μια ιδιαίτερη σημασία πέρα από αυτό που πραγματικά σημαίνει (χερσαία ερπετά τεράστιων διαστάσεων, που εξαφανίστηκαν πριν 65 εκατομμύρια χρόνια). Χαρακτηρίζει ένα πρόσωπο, συνήθως πολιτικό, αλλά όχι μόνο, που έχει απαρχαιωμένες αντιλήψεις αλλά κατέχει σημαντική θέση.

Και μέσα από αυτή τη σημαντική θέση, αποφασίζει για πράγματα που αφορούν κυρίως το μέλλον και τις δράσεις πολύ νεώτερων συνανθρώπων του που σε καμμιά περίπτωση δε μπορεί να ακολουθήσει ούτε τα “θέλω” τους, ούτε τα “μπορώ” τους, ούτε τη “ταχύτητα” σκέψη τους! Απλά γιατί ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ υστερεί πλέον, τα μάλλα!!!

Τα τελευταία χρόνια, στα χρόνια της κρίσης, η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, στα 67 και βάλε, σηματοδότησε και την διατήρηση “δεινοσαύρων” σε θέσεις κλειδιά που με τις αποφάσεις και τις δράσεις τους φρενάρουν σχεδόν τα πάντα. Το οξύμωρο βέβαια είναι ότι από τη μια όλοι ευαγγελίζονται την καινοτομία και την εκτίναξη του τόπου στον 21ο αιώνα, αλλά ταυτόχρονα οι “δεινόσαυροι” διοικούν και αποφασίζουν!!!

Θέλετε μεγαλύτερο παράδειγμα από τον 80χρονο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μπάσκετ; Εναν άνδρα που στο δειλινό της ζωής του, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να διαγράψει ότι καλό έχει κάνει στα δημόσια πράγματα στον Αθλητισμό. Οι “δεινοσαυρικού” τύπου επιλογές του γκρεμίζουν κάθε μέρα το οικοδόμημα που αρέσκεται να λέει ότι δημιούργησε…το Ελληνικό Μπάσκετ. Δείτε τα αποτελέσματα και τη πορεία ΟΛΩΝ των εθνικών ομάδων Μπάσκετ (ανδρών και γυναικών) φέτος, και απλά προσθέστε τις αποτυχίες τους, για να καταλάβετε το “τεράστιο” έργο του.

Γύρω από αυτόν, δίπλα του και κάτω του έχει αναπυχθεί μια στρατιά “δεινοσαύρων”. Γιατί απλά, οι παράγοντες “δεινόσαυροι” φίλοι του είναι αυτοί που τον κρατούν στην προεδρία τόσα χρόνια. Το αν και πόσο παράνομο είναι όλο αυτό, είναι άλλοι υπεύθυνοι να το κρίνουν.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε άλλους κομβικούς τομείς της ζωής μας, και του Αθλητισμού, και του Πολιτισμού και της τοπικής κοινωνίας. Δε λέμε να καταλάβουμε ότι όσο περνούν τα χρόνια, τόσο φθείρει το μυαλό και οι ιδέες, η ταχύτητα σκέψης και η αντίληψή μας.

Αντί να καθόμαστε στη άκρη και να θαυμάζουμε τους νέους να ξεδιπλώνουν τα ταλέντα τους, τις δεξιότητές τους και τις ιδέες τους, ΕΚΕΙ επιμένουμε να θέλουμε νάχουμε “και το μαχαίρι και το πεπόνι”. Δε μπορούμε να αναγνωρίσουμε ότι έφτασε η ώρα να κάνουμε στην άκρη. Και ας φωνάζουμε ότι είμαστε πλέον “συνταξιούχοι”.

Προσπερνάμε τη πραγματικότητα λες, και στο παράλληλο σύμπαν που ζούμε, δεν θα γεράσουμε ποτέ! Εθελοτυφλούμε, (ωραία λέξη, αχ να την χρησιμοποιούσαν ΟΛΟΙ), στα πραγματικά μηνύματα των καιρών!

Τόπο στα νειάτα, ορέ!!!

ΣΣ: δείτε τους (κατά πολύ νεώτερους από 80) προέδρους των Ομοσπονδιών των Ευρωπαϊκών Χωρών στο άρθρο της GAZETTA.GR που δημοσιεύθηκε το 2017!

Σχετικά άρθρα

Πάνω