Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Διεθνές Τουρνουά στο Φάληρο!

Διεθνές Τουρνουά στο Φάληρο!

“Aphrodite Cup 2019”

Το 5ο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής “Aphrodite Cup” θα γίνει σε μερικές βδομάδες, και συγκεκριμένα από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2019 στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου.

Συνδιοργανώνεται από τον Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», την Ε.Γ.Ο. και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, αποτελώντας για άλλη μια χρονιά τη μοναδική διοργάνωση που γίνεται επί ελληνικού εδάφους και είναι ενταγμένη στο επίσημο αγωνιστικό ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Την συμμετοχή τους στο ‘Aphrodite Cup 2019″ στο Παλαιό Φάληρο έχουν ήδη επιβεβαιώσει αθλήτριες από συνολικά 20 χώρες (Αυστραλία, Βρετανία, Γερμανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Ισπανία, Καζακστάν, Καναδάς, Κινεζική Ταϊπέι, Κύπρος, Νότιος Αφρική, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία και Ελλάδα) με τους επίσημα συμμετέχοντες να έχουν ξεπεράσει ήδη τα 370 άτομα από τα οποία τα 240 περίπου είναι αθλήτριες.

Το αγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης αναμένεται να είναι ψηλό, αφού στο τουρνουά του Φαλήρου θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους όλα τα αστέρια της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής. Από την πρωταθλήτρια του ατομικού Ελένη Κελαϊδίτη και την Εθνική ανσάμπλ γυναικών, που μέσα στο 2019 θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», μέχρι τις επίλεκτες νεανίδες του ατομικού και την αντίστοιχη Εθνική ανσάμπλ νεανίδων, η οποία θα δώσει στο “Aphrodite Cup” το σημαντικότερο τεστ ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει δύο μήνες αργότερα, μετρώντας τις δυνάμεις της απέναντι σε διψήφιο αριθμό εθνικών ομάδων.

Δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή αθλητριών από τους Συλλόγους τις περιοχής μας “Μέγα Αλέξανδρο” και ΑΕΣ ΕΝΩΣΗ Γαλατσίου.

Σχετικά άρθρα

Πάνω