Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Προς Ψήφιση ο Νέος Αθλητικός Νόμος!

Προς Ψήφιση ο Νέος Αθλητικός Νόμος!

Κατατέθηκε στη Βουλή στις 22/2/2019 το σχέδιο νόμου του Νέου Αθλητικού Νόμου, και αναμένεται να αρχίσει η συζήτησή του στην αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής στις 27/2/2019.

Σημαντικές οι αλλαγές που προβλέπονται, και που μόλις ψηφισθεί ο Νόμος αναμένεται να μεταβάλει σε μεγάλο βαθμό τα δρώμενα στον Ερασιτεχνικό και Επαγγελματικό αθλητισμό!

Μερικά από τα πολύ σημαντικά σημεία του αφορούν, στη λειτουργία Συλλόγων, σε Προπονητές, Αθλητές, Ενώσεις και Ομοσπονδίες.

Στόχος του νόμου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Αιτιολογική Έκθεση, είναι η καταπολέμηση της αδιαφάνειας, διαφθοράς, διαπλοκής, χειραγώγησης αγώνων, παράνομου στοιχηματισμού, αδιαφορίας και περιφρόνησης του νόμου κλπ. Επίσης η εξασφάλιση οργανωτικού σχεδιασμού και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης των εμπλεκομένων αθλητικών οργανώσεων που να διασφαλίζει χρηστή διακυβέρνηση, χρηματοοικονομική διαφάνεα, νομιμότητα, σταθερότητα και αξιοπιστία.

Τέλος λοιπόν, οι μακροχρόνιες διοικήσεις Συλλόγων και Ομοσπονδιών, το μαύρο χρήμα σε αθλητές και Προπονητές (κατάθεση σε ΔΟΥ όλων των συμφωνιών και συμβολαίων), έλεγχος από κεντρικό όργανο των οικονομικών διαχειρήσεων των ΔΣ, απαραίτητος ο Ετήσιος οικονομικός προϋπολογισμός και απολογισμός.

Ελευθερία μετακίνησης αθλητών (τέλος το “θα σου καρφιτσώσω το δελτίο στο ταβάνι”), υποχρεωτικά το 1/3 των μελών του ΔΣ να είναι γυναίκες, κλπ…κλπ…

Τέλος, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων των Αθλητικών οργανώσεων, Σωματείων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών να τροποποιήσουν τα καταστατικά τους με σκοπό τη προσαρμογή τους στις νέες διατάξεις του νόμου.

Περιμένουμε τώρα να δούμε την αντίδραση των “εκλεγμένων” στα ΔΣ των Συλλόγων της γειτονιάς μας, σχετικά.

Για περισσότερες πληροφορίες από το site της Βουλής με όλα τα κείμενα:

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Τίτλος

Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και άλλες διατάξεις
Τύπος
Σχέδιο νόμου
Υπουργείο
Πολιτισμού και Αθλητισμού
Επιτροπή
Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
Φάση Επεξεργασίας
Κατατεθέντα
Ημερ/νια Φάσης επεξεργασίας
22/02/2019
Το φωτοτυπημένο σ/ν ή π/ν δεν αποτελεί το τελικό κείμενο διότι εκκρεμούν ορθογραφικές και συντακτικές διορθώσεις
Αιτιολογική-Εισηγητική Έκθεση Τροποποιούμενες ή καταργούμενες διατάξεις Διατάξεις Σχεδίου ή Πρότασης Νόμου Έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Ειδική Έκθεση (άρθρο 75 παρ 3 του Σ) Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών της Ρύθμισης Έκθεση Δημόσιας Διαβούλευσης

 

Ημ. Κατάθεσης
22/02/2019
Σχετικές Συνεδριάσεις Επιτροπής

Σχετικά άρθρα

Πάνω