Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Το περιβάλλον…τρόπος ζωής!

Το περιβάλλον…τρόπος ζωής!

Το Galatsisports έκανε μια μικρή βόλτα στο Amsterdam και στις κοντινές σε αυτό περιοχές της Ολλανδίας, και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του.

Οι εντυπώσεις του, που πέρα από

την απόλυτα οργανωμένη πολιτεία,

τη λειτουργία όλων μέσα σε κανόνες και

στα πλήρως αποδεκτά από όλους κοινωνικά και πολιτισμικά πλαίσια,

συνοψίζονται στην εξής μία: ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!

Η αίσθηση του να κυκλοφορείς με τα πόδια, μέσα σε “δικούς” σου πεζόδρομους, ή να κυκλοφορείς με το ποδήλατο και μόνο με αυτό, σε ποδηλατόδρομους πεντακάθαρους από οποιοδήποτε εμπόδιο, με τα ηλεκτρονίκητα μέσα μεταφοράς τραμ και μετρό, με απόλυτο σεβασμό τόσο στην ακριβή ώρα άφιξης αλλά και στον απόλυτο σεβασμό στον διπλανό σου και στο check in – check out του εισιτηρίου σου, είναι μια αίσθηση που δυστυχώς ΔΕΝ προβλέπεται να την ζήσουμε στην Αθήνα και την Ελλαδίτσα μας.

Είναι πιθανά ακατανόητο σε πολλούς από μας εδώ στην Ελλάδα, η αίσθηση ότι το να οδηγείς ΙΧ στο κέντρο αυτής της πόλης, του Αμστερνταμ, είναι απλά… ντροπή!

Σε κεντρικότατους δρόμους του Άμστερνταμ, είδαμε, 2 λωρίδες ΤΡΑΜ, 2 λωρίδες ποδηλατόδρομου και 1 λωρίδα Λεωφορείων μαζί με TAXI και ΙΧ!!!!

Στις μικρότερες πόλεις γύρω από το Άμστερνταμ, ίδια απολύτως λογική, δρόμοι με ελάχιστα αυτοκίνητα, αρκετά ηλεκτροκίνητα, πολλά ποδήλατα και πολλά – ποιοτικά και ακριβή στα δρομολόγια τους – Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σας παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από τη βόλτα μας, για να δείτε, να θαυμάσετε, και…να λυπηθείτε…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Πάνω