Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ: Το μεγάλο ΜΗΔΕΝΙΚΟ! (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ: Το μεγάλο ΜΗΔΕΝΙΚΟ! (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

Από την Πρωτοβουλία Πολιτών Γαλατσίου, η Δημοτική Σύμβουλος κα Έλενα Ζέρβα-Γκιουρτζιάν κοινοποίησε το παρακάτω Δελτίο τύπου, σχετικό με το προηγούμενο άρθρο μας. (οι επισημάνσεις δικές μας).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου δείχνει ετεροχρονισμένη.
Δείχνει σαν να μην καταλαβαίνει ότι όσο περνάει ο καιρός, οι ευκαιρίες για να λυθούν μεγάλα προβλήματα της πόλης μας, συρρικνώνονται δραματικά.
Επιλέγει να ακούει μεσάζοντες και εξωθεσμικούς παράγοντες, αντί να ακούσει για τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα που βιώνουν οι συμπολίτες μας.
Προσπαθεί να μας πείσει να πιστέψουμε «οποιαδήποτε ανοησία», προκειμένου να μην κάνει αυτό που πρέπει.
Βέβαια η τακτική αυτή που ακολουθείται φαίνεται λογική, από τη στιγμή που ακούμε πολύ συχνά να λέγεται από το στόμα δημοτικών συμβούλων του κ. Τσίρου:
«Διοίκηση είμαστε, και κάνουμε ότι θέλουμε»!
Ο Δήμαρχος κ. Τσίρος, σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει αναφερθεί στις περικοπές της κρατικής επιχορήγησης για να δικαιολογήσει την έλλειψη καθαριότητας στην πόλη μας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για την εύρυθμη λειτουργία των ΚΑΠΗ και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Παρόλα αυτά όμως στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 26/7/2012 η Διοίκηση ενέκρινε έκτακτη επιχορήγηση προς τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Γαλατσίου – Βασίλης Παπαδιονυσίου, 75.000 ευρώ, προκειμένου να διεξαχθεί το 10ο πολιτιστικό φεστιβάλ, για το οποίο ο Πρόεδρος επαίρεται ότι είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχει τίποτα δωρεάν. Αντιθέτως από τη μία πλευρά οι πολίτες πληρώνουν εισιτήριο, παρότι ο χώρος και οι εγκαταστάσεις του Άλσους Βεϊκου πρέπει να παρέχονται στους πολίτες για αναψυχή, πολιτισμό και αθλητισμό και από την άλλη πλευρά, ο Δήμος μας δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος επειδή οι ιδιώτες εισπράττουν το αντίτιμο του εισιτηρίου.
Πρότασή μας ήταν και είναι, να αναληφθεί η διοργάνωση του φεστιβάλ από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και από τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες του Γαλατσίου, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες «σχολές» του Δήμου μας, πράγμα που αφενός ενισχύει τη συλλογικότητα, τη συνεργατικότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των Γαλατσιωτών και αφετέρου μπορεί να δώσει μια διέξοδο στο πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει τους συμπολίτες μας.

Αντί λοιπόν να πιάνουν τόπο τα χρήματά μας και να καλύπτονται οι καθημερινές και πραγματικές μας ανάγκες, η Διοίκηση του κ. Τσίρου εγκρίνει χρηματικά ποσά με ασαφή τρόπο και επιλέγει να τα δαπανά σε προσωπικές προβολές και έργα βιτρίνας.

Για την Πρωτοβουλία Πολιτών Γαλατσίου
Η Δημοτική Σύμβουλος
Έλενα Ζέρβα-Γκιουρτζιάν

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Πάνω