Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ!

ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ!

Ο Δήμος Γαλατσίου, τουλάχιστον τα τελαυταία έξι (6) χρόνια που ο υπογράφων είχε τη (α)τύχη(α) να βιώσει από κοντά το Αθλητικό κομμάτι του, απλά ΔΕΝ έχει καμμιά απολύτως σχέση ούτε με το αθλητικό γίγνεσθαι αλλά ούτε με το κοινωνικό περιβάλλον πάνω στο οποίο αυτό στηρίζεται.

Εννοείται βέβαια ότι ΔΕΝ έχει και καμμιά απολύτως σχέση με την εποχή που ζούμε.

Και για να είμαστε σαφείς:

Το ΓΑΛΑΤΣΙ, μέσα από τη συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ ΑΝΔΡΩΝ του ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ στην Γ΄ΕΘΝΙΚΗ, γίνεται γνωστό σε όλη την Ελλάδα και για 10 μήνες, όσο διαρκεί το πρωτάθλημα, θα είναι στη πρώτη γραμμή της Αθλητικής επικαιρότητας. Πώς το αντιμετωπίζει ο Δήμος αυτό;;;

Το ΓΑΛΑΤΣΙ, μέσα από τη συμμετοχή στους Τελικούς του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ πρωταθλήματος των ΝΕΑΝΙΔΩΝ της ΑΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ακούγεται στην Αθλητική Ελλάδα, αλλά και στο ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ με τις διεθνείς αθλήτριες του. Πώς το αντιμετωπίζει ο Δήμος αυτό;;;

Το ΓΑΛΑΤΣΙ, μέσα από τις συνεχείς επιτυχίες της Ρυθμικής Γυμναστικής της ΑΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ σε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ  και ΔΙΕΘΝΕΙΣ αγώνες,   ακούγεται στην  Ελλάδα, αλλά και στο ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ. Πώς το αντιμετωπίζει ο Δήμος αυτό;;;

Κάθε βδομάδα στο κλειστό του ΑΛΣΟΥΣ ΒΕΙΚΟΥ γίνονται  τουλάχιστον 4 αγώνες ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ σε ΜΠΑΣΚΕΤ και ΒΟΛΛΕΥ, και αρκετοί αγώνες ΠΑΙΔΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ -ΝΕΑΝΙΔΩΝ αντίστοιχα.

Χωρίς υπερβολή στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ μπαίνουν κάθε βδομάδα πάνω από 500 αθλητές με τους προπονητές τους και βέβαια πάνω από 1500 φίλαθλοι και γονείς αθλητών. Και μιλάμε ΜΟΝΟ για τα απογεύματα-βράδυα!!!

Και τι συναντούν στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ;;;

1. Παντελή έλλειψη καθαριότητας – Δεν μου αρκεί ότι 1 καθαρίστρια μπαίνει στο Γυμναστήριο το πρωί…!

2. Τριτοκοσμικές Τουαλέτες!

3. Κακός – κάκιστος φωτισμός στην αίθουσα των αγώνων. Χθές υπήρχαν 11 λάμπες καμμένες!

4. Ταμπλώ χρόνου-σκορ εκτός λειτουργίας εδώ και 1 μήνα. Οι αγώνες γίνονται με χρονόμετρο χειρός – το σκόρ με καρτέλες!!!

5. Έλλειψη ψύξης-θέρμανσης στο γήπεδο, μόνο παράθυρα και φεγγίτες που ανοιγοκλείνουν κυκλοφορούν αέρα.

6. Αποδυτήρια που χρησιμοποιούνται από οποιονδήποτε και με όποιον τρόπο, οποιαδήποτε ώρα.

7. Έλλειψη ζεστού νερού για το μπάνιο-ντούζ των αθλητών. (ναι ξέρω, έχει ζεστό νερό ΟΤΑΝ  λειτουργεί ο καυστήρας Γκαζιού.)

8. Κοριτσάκια 4- 12 χρόνων να κάνουν προπόνηση στη Ρυθμική πίσω από μια κουρτίνα την ώρα που ΑΝΔΡΕΣ 18-38 χρόνων ιδρώνουν και αλλαλάζουν προπονούμενοι στο Μπάσκετ ή στο Βόλλευ.

9. Κουβάδες να μαζεύουν τις σταλαγματιές όταν έξω βρέχει. Μία τρύπα κλείνει – τρείς νέες ανοίγουν.

Η λίστα θα μπορούσε να είναι μεγάλη… είμαι σίγουρος ότι κάθε αθλητής – γονιός – παράγων – επισκέπτης θα είχε και κάτι να προσθέσει.

Γιατί όλα αυτά;;;

Φταίει η κρίση που ΔΕΝ επιτρέπει στο Δήμο να έχει έναν υπεύθυνο του Γυμναστηρίου για να φροντίζει τις εκκρεμότητες;

Μα αν κάνετε μια βόλτα ένα πρωινό θα δείτε να κάθονται μέσα στο γραφείο και στο προθάλαμο του κλειστού καμμιά δεκαριά άτομα, φύλακες, καθαριστές, βοηθητικοί, γραμματείς και λοιποί συγγενείς!!! Αλλά όλοι αυτοί έχουν προσληφθεί για ΠΡΩΙΝΗ εργασία, τουλάχιστον αυτό μας λένε…!!!

Φταίει η κρίση που ΔΕΝ επιτρέπει στο Δήμο να ξοδέψει χρήματα για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων;;;

Ξοδεύει όμως και αρκετά και σπάταλα σε γιορτές, πανηγύρια, φρου-φρού και “αρώματα”!!!

Φταίει η ανικανότητα των διοικούντων να αντιληφθούν την εποχή στην οποία ζούμε;;;

Αυτό είναι το ΜΟΝΟ σίγουρο! Ολόκληρος ΔΗΜΟΣ και ένα e-mail του είναι δημοσιοποιημένο για επικοινωνία και αυτό ΚΑΝΕΙΣ δεν το βλέπει, ή μάλλον ΚΑΝΕΙΣ δεν το απαντάει!!! Αλλά έχει δώσει 200+ χιλιάρικα για το web site του Δήμου και καμμιά 400αριά για το GIS το οποίο είναι πιό αργό και από το replay, και μπροστά στις τεχνολογίες Google Maps, Google Earth , αστα να πάνε…!

Φταίει η παγιωμένη αντίληψη ότι για κάθε δημόσιο-δημοτικό έξοδο πρέπει να δίνεται και το αντίστοιχο “κάτι τις” για να γίνει το πράγμα;;;  Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου

Φταίνε οι “γύφτοι” που κλέβουν να καλώδια και επικρατεί πλήρες σκοτάδι;;; Είπαμε αυτοί οι “γύφτοι” έχουν φοβερά και τρομερά ταλέντα!!!

Για να μη νομίζετε ότι απλά γκρινιάζω…καταθέτω μερικές ιδέες:

1. Να ανατεθεί η διαχείριση του ΚΛΕΙΣΤΟΥ στους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ που το χρησιμοποιούν! Μια ομάδα διαχείρισης από μέλη των Αθλητικών Συλλόγων. Το λειτουργικό πλαίσιο αυτής της ομάδας είναι πολύ εύκολο να συμφωνηθεί.

2. Να αναζητηθούν ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ λύσεις για τον Φωτισμό, Ψύξη-Θέρμανση. (π.χ. σε πολυκατάστημα ειδών ιδιοκατασκευών, προβολέας 1000W με λάμπα ενεργιακή πωλείται λιγότερο από 50ΕURO)

3. Να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για το θέμα του ΤΑΜΠΛΩ!!! ( πατήστε στη Φωτό: LAPTOP 500Euro + Projector 750Euro (ή TV MONITOR 50+”)+ Πρόγραμμα 15Euro + (ΑΣΠΡΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ) = 1500 EURO MAXIMUM!!! )

4. Να εκμεταλευθούν οι Σύλλογοι τη δυνατότητα “πώλησης” διαφημίσεων στο κλειστό λόγω της συμμετοχής τους σε σημαντικές διοργανώσεις και κάλυψη αγώνων τους από την TV, και όχι να αναρτώνται ΜΟΝΟ τα πανώ των χορηγών του CAMP του Δήμου.

5. Το λειτουργικό κόστος του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ να αποτυπώνεται και να παρακολουθείται κάθε βδομάδα συγκρίνοντας ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ!

Το σίγουρο για τα προβλήματα του κλειστού είναι ένα: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ από τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΩΡΑ!!!

Αλλά πως να περιμένει κανείς λύση όταν:

Ο Πρόεδρος του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ (και του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ) απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ εμφανιστεί σε κανένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αθλητικό αγώνα στο κλειστό!!!  Εννοείται βέβαια ότι και ο Δήμαρχος πράττει τα ίδια!!!

Ο Διευθυντής του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Κέντρου ΛΑΜΠΕΙ δια της απουσίας του επίσης…!!!!!!

Υπεύθυνος ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ δεν υπάρχει!!!!!!!!!!!

Κάποιος φύλακας που έχει βάρδια σε όλο τον Αθλητικό Χώρο (εκτός κολυμβητηρίου), τρέχει σαν το μακαρίτη Βέγγο να προλάβει να ανοιγοκλείσει τις εγκαταστάσεις και όσα φώτα λειτουργούν……………………….

2000 γονείς και επισκέπτες συν 500 αθλητές ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ συστηματικά από  το ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ!!!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ!!!

 

Με απέραντη λύπη και απογοήτευση,

Κώστας Κοντώσης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Πάνω