Είστε εδώ
Αρχική > Αθλητική Ψυχολογία - Διατροφή > Μισές δουλειές…μισές χαρές!

Μισές δουλειές…μισές χαρές!

“Πάντα πίστευα ότι αν δουλέψεις πολύ, τα αποτελέσματα θα έρθουν. Δεν κάνω μισοδουλειές! Γιατί αν το κάνω, θα πρέπει να περιμένω μισο-αποτελέσματα!”

Αυτά τα λόγια του Michael Jordan πρέπει να είναι πάντα στο μυαλό κάθε αθλητή που θέλει να είναι πάντα στη πρώτη γραμμή του αθλήματός του. Η εξέλιξη του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο. Το «θέλω» να γίνεται πάντα “μπορώ”, να το μετατρέπει σε συνεχή προσπάθεια, συνεχή ένταση σε ό,τι κάνει, και κυρίως να «επενδύει» όσο περισσότερα μπορεί στο άθλημά του.

Δεν μπορεί ο αθλητής να βλέπει τη κάθε προσπάθειά του σαν “θυσία”! Πρέπει να το βλέπει σαν “επένδυση”. Όσο περισσότερο δουλέψει τόσο περισσότερο θα πετύχει, όση περισσότερη προσπάθεια καταβάλει στη προπόνησή του, τόσο περισσότερα θα κερδίσει στον αγώνα!

Δεν γίνεται να διαβάσει ο φοιτητής ένα μάθημα για 2 ώρες και να περιμένει να πάρει  βαθμό που να αντιστοιχεί σε διάβασμα 20 ωρών.

Αν στην προπόνηση αποδίδεις μόνο το 60%, αποφεύγεις την ένταση και δεν κάνεις τις ασκήσεις βελτίωσης που χρειάζεσαι, «ξεχνάς» την αποθεραπεία και την ξεκούραση, κοιμάσαι όποτε τύχει, τρέφεσαι χωρίς πλάνο και “υποκύπτεις” χωρίς πάλη σε όποιο ψυχολογικό θέμα-στοιχείο σε απασχολεί, ποιό ακριβώς αποτέλεσμα περιμένεις;

Ο λαός λέει: “Οπως έστρωσες θα κοιμηθείς”. Ακριβώς το ίδιο λέει και ο Michael Jordan με άλλα λόγια, “Δεν κάνω μισοδουλειές! Γιατί αν το κάνω, θα πρέπει να περιμένω μισο-αποτελέσματα!”

Σχετικά άρθρα

Πάνω