Είστε εδώ
Αρχική > ΚΟΙΝΩΝΙΑ > Απάντηση στους Γονείς!!!

Απάντηση στους Γονείς!!!

Λάβαμε σήμερα από το e-mail της ΑΕΣ “ΕΝΩΣΗ” ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ μήνυμα-απάντηση στην ανάρτησή μας της 8ης Φεβρουαρίου 2019 με τίτλο “Απάντηση Γονέων στον Πρόεδρο της ΑΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ“, που υπογράφεται από τον πρώην ΓΓ του Συλλόγου κ Γιάννη Κατσώνη.

Σας τη παραθέτουμε αυτούσια.

Παρέμβαση για την αποκατάσταση της αλήθειας

Με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις που δεν με κατονομάζουν, αλλά με αφορούν και με φωτογραφίζουν και προς αποκατάσταση των πραγμάτων, αισθάνομαι την υποχρέωση να καταθέσω τα παρακάτω.
Η ανάρτηση στο galatsisports την οποία υπογράφουν κάποιοι γονείς πρώην αθλητριών του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου, ένας πρώην προπονητής και ένας γυμναστής, αναφέρει επ’ ακριβώς τις επιτυχίες που είχε το τμήμα κατά την περίοδο 2012-14. Στη συνέχεια της ανάρτησης περιγράφουν και εκτιμούν γεγονότα και καταστάσεις εντελώς υποκειμενικά, εκτός πραγματικότητας και με εμπάθεια στα όρια της σκόπιμης κακοήθειας και συκοφάντησης. Κάτι που πέρα από τον κύριο στόχο που είναι ο νυν πρόεδρος της Ένωσης Γαλατσίου Τάσος Πασπάλας, δυσφημεί και τον σύλλογο και την ιστορία του και την προσπάθειά του.
Παραίτηση του πρώην προπονητή
Η παραίτηση του πρώην προπονητή, προκλήθηκε από την απογοήτευσή του λόγω αρνητικών αναρτήσεων από αθλήτριες της ομάδας στο Facebook, οι οποίες τον αποδομούσαν. Η παραίτησή του δεν μπορούσε να είχε σχέση με τον πρόεδρο, αφού είχε την αμέριστη στήριξή μου και δεν υπήρχε κατά την γνώμη μου περίπτωση αποπομπής. Μου ανακοίνωσε την επιθυμία του να παραιτηθεί στα μέσα Απρίλη του 2014 και συμφωνήσαμε σιωπηρώς να ανακοινωθεί μετά το τέλος του Πανελληνίου πρωταθλήματος που έγινε στο Βόλο τέλος Ιουνίου του 2014. Την παραίτησή του επέλεξε μόνος του να την ανακοινώσει μέσα στο Λεωφορείο κατά την επιστροφή από το Βόλο. Πράγμα το οποίο δημιούργησε πρόβλημα στις αθλήτριες, αρνητικό κλίμα και υπονόμευση στην ομάδα και τάση φυγής των αθλητριών.
Τα επινίκια
Απαράδεκτη και σκόπιμη είναι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε ότι αφορά τα γλέντια για τις αγωνιστικές επιτυχίες. Σε όλα τα γλέντια το τραπέζι των αθλητριών και προπονητών καλυπτόταν πάντα από το ταμείο του συλλόγου. Και το διπλανό Τραπέζι Παραγόντων και γονέων γινόταν «ρεφενέ».
Την δύσκολη χρονιά που ήρθε ο κ. Πασπάλας στο σύλλογο, ανέλαβε την οικονομική διαχείριση της ομάδας και διευκόλυνε ταμειακά τα ταξίδια στα Πανελλήνια πρωταθλήματα από και προς την Λακωνία και τα Γρεβενά, διότι δεν καλύπτονταν απόλυτα τα έξοδα, από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.
Επίσης ο κ. Πασπάλας συνόδεψε την ομάδα, με δικά του έξοδα και στις δύο πολυήμερες αποστολές. Την επόμενη χρονιά όντως όπως περιγράφετε στην εν λόγω ανάρτηση, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την ομάδα στον Βόλο.
Εδώ πρέπει να πω, αν και δεν βρίσκομαι πλέον στην ομάδα. Με τον νυν πρόεδρο, είχαμε και έχουμε σε πολλά θέματα διαφορετικές απόψεις. Ακόμα και στο θέμα των ελεύθερων δελτίων που εκείνος εφαρμόζει τα τελευταία δύο χρόνια. Διότι με το πλιάτσικο που επικρατεί στα σωματεία, δεν πρόκειται ποτέ να δημιουργηθεί μια αξιόλογη ομάδα, που να διεκδικεί τίτλους και να φέρνει υψηλές διακρίσεις όπως και στο παρελθόν.
Αυτές οι διαφορές μου είναι ζητήματα που δεν αφορούν τους υπογράφοντες γονείς και λοιπούς συμπάσχοντες, που θέλουν να έχουν λόγο στο σύλλογο που εγκατέλειψαν.
Οι ίδιοι, που εγκατέλειψαν την ομάδα και τις συμπαίχτριες των παιδιών τους, οι οποίες έμειναν πίσω και στήριξαν την συνέχεια του τμήματος, τώρα βάζουν ως όρο για την επιστροφή τους, την επιστροφή του πρώην προπονητή. Αυτό δεν περιποιεί τιμή ούτε στους ίδιους, ούτε στον πρώην προπονητή που εμφανώς για λογαριασμό του προσπαθούν.
Παραχώρηση αθλητριών
Σχετικά με τις νόμιμες και θεσμοθετημένες αποτιμήσεις των αθλητριών που παραχωρήθηκαν, τα ποσά που εισπράχθηκαν από τον σύλλογο, κάλυψαν ένα μεγάλο μέρος από τα παρελθόντα ελλείμματα του τμήματος και δεν τα πήρε ο πρόεδρος, όπως τεχνηέντως προς δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων, αφήνεται να εννοηθεί στην σχετική ανάρτηση.
Τα υπόλοιπα παραπέμπουν σε «κατινισμούς πρωϊνάδικων της TV» και τα αντιπαρέρχομαι.
Τέλος καταθέτω ως απόσταγμα των 68 χρόνων μου ότι, οι μετακινούμενοι γονείς είναι παράδειγμα προς αποφυγή για την σωστή διαπαιδαγώγηση των αθλητών και εύρυθμη λειτουργία των συλλόγων.

Γιάννης Κατσώνης
Υ.Γ. Τέλος η εμπάθεια η αγνωμοσύνη και η απρέπεια, δεν συνιστούν τιμή για κάποιον. Πολύ δε περισσότερο, όταν και οι τρείς αυτοί χαρακτηρισμοί αφορούν τον ίδιο άνθρωπο.

Σχετικά άρθρα

Πάνω