Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Κάρτα Υγείας Αθλητή!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Κάρτα Υγείας Αθλητή!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία πιστοποίησης της υγείας των αθλητών διά της καταγραφής της στην Κάρτα Υγείας Αθλητή, απαραίτητη για τη συμμετοχή των αθλητών ΟΛΩΝ των σπορ σε προπονήσεις και αγώνες!

Η συγκεκριμένη κάρτα θα έχει ισχύ για ένα χρόνο, θα ανανεώνεται και θα εκδίδεται από τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες.
 
Στην Κάρτα Υγείας Αθλητή θα αναγράφονται τα παρακάτω: α) Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία, β) Όνομα, επίθετο, πατρώνυμο αθλητή, γ) Έτος γέννησης, δ) Άθλημα, ε) Φωτογραφία, στ) Αριθμός Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας, ζ) ΑΜΚΑ, η) Ημερολογιακή θεώρηση µε βεβαίωση – υπογραφή ιατρού για την πιστοποίηση συμμετοχής στο άθλημα (προετοιμασία και αγώνες) και βεβαίωση – υπογραφή ότι έχει υποβληθεί στις ιατρικές εξετάσεις που ορίζονται στην σχετική κοινή υπουργική απόφαση.
 
Οι Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες οφείλουν να τροποποιήσουν τα Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας, να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των αθλητικών σωματείων της δύναμής τους και την έκδοση των καρτών υγείας των αθλητών τους.
 
Η τροποποίηση των Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας, καθώς και η έκδοση της Κάρτας Υγείας των Αθλητών γίνεται ατελώς χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των αθλητικών σωματείων και των αθλητών.

Δείτε ΕΔΩ την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του Υφυπουργείου Αθλητισμού

Δείτε ΕΔΩ την σχετική Νομοθετική ρύθμιση (σελ. 2-3 του ΦΕΚ 3254/Β/08-08-2018)

Σχετικά άρθρα

Πάνω