Είστε εδώ
Αρχική > ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ > ΣΤΙΒΟΣ > Οκτώβρης μήνας στίβου!!!

Οκτώβρης μήνας στίβου!!!

ΜΕΓΑΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ του ΓΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ “ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ”

Ο  Γ. Σ. Γαλατσίου – Γυμνάσιον    <Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων> 

Στον 6ο αγώνα δρόμου «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων» συμμετείχε η ομάδα του Γ. Σ. Γαλατσίου Γυμνάσιον.  Αγώνας δρόμου, αφιερωμένος στους πρόσφυγες της Μ. Ασίας, που ήρθαν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και εγκαταστάθηκαν το 1923,στους συνοικισμούς της Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας. Συμμετείχε με 10 αθλητές και αθλήτριες στον αγώνα των 1000 m και γονείς αθλητών στον αγώνα των 10 km.

O αγώνας δρόμου «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων» 3/10/21 αποτέλεσε μια ευκαιρία για γνωριμία με την ιστορία των γειτονικών δήμων και ταυτόχρονα αφορμή για αφύπνιση των νεότερων αθλητών και αγωνιστικής εκκίνησης για τους μεγαλύτερους αθλητές -τριες, εν όψη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του συλλόγου.

ΔΗΛΕΙΑ  από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων στη Μύκονο 16/10.

Τα ΔΗΛΕΙΑ αφορούν στη διοργάνωση των αναπτυξιακών αγώνων στίβου από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και τον Α.Ο Μυκόνου με τη συνδρομή του δήμου Μυκόνου. Ο Γ. Σ. Γαλατσίου – Γυμνάσιον συμμετείχε με 20μελή αποστολή. Οι αθλήτριες και οι αθλητές του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν με συναθλητές τους από τα νησιά των Κυκλάδων (Νάξο, Πάρο, κά) και την Αττική και να αποκομίσουν αγωνιστική εμπειρία σε μια εποχή με λειψή αγωνιστική δραστηριότητα. Δοκίμασαν τις δυνατότητές τους και πέτυχαν αξιόλογες επιδόσεις.

Συμμετείχαν οι σύλλογοι: ΑΟ Μυκόνου, Πανελλήνιος  ΓΣ, Ανδριακός, Αίαντας Τήνου, Πανναξιακός, Ναξιακός 2003, Ήφαιστος Θήρας, ΑΟ Πάρου, Παμμηλιακός, ΓΣ Κερατσινίου, ΓΑΣ Χολαργού, ΣΚΑ Χολαργού – Παπάγου, ΠΑΣ Ζωγράφου, Τρίτωνα Χαλκίδας, Γ.Σ Γαλατσίου “Γυμνάσιον” , ΑΟ Ερμής Νίκαιας, Αρισταίο Κέας.

Ευχαριστούμε την Ε.Α.Σ. Κυκλάδων  & τον δήμο Μυκόνου για τη φιλοξενία.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΑ 31/10

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου διεξάγεται κάθε χρόνο μεταξύ των συλλόγων μελών  του ΣΕΓΑΣ. Συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες 114 συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα. Ο Αγώνας έγινε στη θέση Σκαμνιές, στην Πύλη Τρικάλων. Οι αθλητές -τριες έτρεξαν 3, 4, 5, 6, 8 και 10 km ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία. Ο Γ.Σ Γαλατσίου “Γυμνάσιον” συμμετείχε με αθλήτριες και αθλητές στην κατηγορία Κ16. Ο καιρός ήταν έντονα βροχερός και δημιούργησε πραγματικές συνθήκες ανωμάλου δρόμου, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των αθλητών. Με επίδοση με 14.07 στα 4 km ξεχώρισε στην κατηγορία Κ16 ο  αθλητής του συλλόγου Βεργωτής Άγγελος.

Στους άντρες 10km νικητής αναδείχτηκε ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ) με 29:17  και στις γυναίκες 8km η Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων) με 27:38.

 

 

 

 

Επόμενος σταθμός.. Κυριακή   14/11 Αυθεντικός  Μαραθώνιος της Αθήνας. 

ΕΡΓΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Παράλληλα αθλητές του αγωνιστικού τμήματος του συλλόγου, στα πλαίσια της εκτίμησης σωματικών και αθλητικών παραμέτρων, υποβλήθηκαν σε εργομετρικό έλεγχο.

Μια διαδικασία, που προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες στον προπονητή για τις δυνατότητες των αθλητών και βοηθά το σχεδιασμό του προπονητικού προγράμματος, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης, αλλά και την αποφυγή τραυματισμών.

Σχετικά άρθρα

Πάνω