Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Ο Δήμαρχος δηλώνει – Εμείς ρωτάμε!

Ο Δήμαρχος δηλώνει – Εμείς ρωτάμε!

Επισημάνσεις και Απορίες!

Με μια ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Δήμαρχος Γ. Μαρκόπουλος αυτοπροβάλλεται για τα αθλητικά του έργα στο Άλσος Βέϊκου.
Μια προσεκτική ματιά, στο κείμενο που αναρτήθηκε επίσημα στο site του Δήμου ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, αποκαλύπτει και κάποιες “αλλαγές” στρογυλοποίησης του κειμένου.
Εμείς έχουμε κάποιες απορίες και τις διατυπώνουμε παρακάτω:
(με πλάγια γράμματα-υπογραμμισμένα, οι δηλώσεις του κ. Μαρκόπουλου, με κανονικά οι ερωτήσεις – σχόλια μας)

Για να σταματήσει η παραφιλολογία και να μην αναπαράγονται άλλα fake news για τις αθλητικές δραστηριότητες στο Άλσος μας, ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:
✅ Το κολυμβητήριο του Δήμου μας θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό την 1η Σεπτεμβρίου. Και θα διαπιστώσετε πως είναι ένα πραγματικό στολίδι τόσο για τη πόλη μας όσο και για ολόκληρη την Αττική, αφού ανακαινίστηκαν πλήρως και η μικρή και η μεγάλη πισίνα, αλλά και τα αποδυτήρια, οι τουαλέτες κι οι κερκίδες.
✅ Τα γήπεδα τένις, τα οποία επίσης εκσυγχρονίζουμε πλήρως, θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλήματος στις αρχές Οκτωβρίου. Σε εγκαταστάσεις που πλέον θα αποτελούν πρότυπο.

Οι εργολάβοι, άλλη μια φορά πήραν παράταση με κάθε είδους δικαιολογία, πχ. πανδημία και μεγάλες εκπτώσεις τους ανέβασαν τα κόστη και τα μεταφορικά τους. Ποιός θα πληρώσει τη διαφορά?

Άλλωστε, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, από το 2004 μέχρι το 2014 που αναλάβαμε εμείς ως Διοίκηση, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άλσους μας δεν είχε γίνει καμία απολύτως παρέμβαση. Δεν είχε πέσει ούτε ένα ευρώ, στην κυριολεξία! Δεκάρα τσακιστή…

Ψέμα κ. Δήμαρχε! Είχαμε προσωπική εμπλοκή, όταν ως Διοίκηση του ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (2006-2010), πιέσαμε και συνεργαστήκαμε με τον τότε πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού κ. Μ. Πρωτονοτάριο (αυτόν που έχετε ορίσει διαχειριστή του ΠΑΛΑΙ), και έγινε εκτεταμένη επισκευή του δαπέδου των ανοικτών γηπέδων μπάσκετ και επίσης επισκευή – ανανέωση του παρκέ στο κλειστό Γυμναστήριο! Και αυτές οι δουλειές στοίχισαν μερικές δεκάδες χιλιάδες “τσακιστές δραχμές” στους δημότες του Γαλατσίου.

Βάζουμε μπρος την πλήρη ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ, το οποίο κατασκευάστηκε το 1988 και από τότε δεν έχει γίνει ποτέ σε αυτό η παραμικρή εργασία. Η ανακατασκευή του υπολογίζουμε ότι θα διαρκέσει περίπου 1,5 χρόνο. Για αυτό το διάστημα, όμως, έχουμε προβλέψει τη δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ με μπαλόνι στον προαύλιο χώρο του ΠΑΛΑΙ, ώστε να μην μείνει κανένα παιδί της πόλης μας μακριά από τις προπονήσεις του.

Νέο ψέμα!!! Η αρχική κατασκευή του κλειστού γηπέδου είχε τις εξέδρες ανατολικά, και το δάπεδο ήταν πλαστικό. Το 2004, ανακατασκευάστηκε ΟΛΟΣ ο εσωτερικός χώρος, μεταφορά των εξεδρών δυτικά και παρκέ στο δάπεδο! Ρωτήστε και το πάντα παρόντα όλα αυτά τα χρόνια κ. Γιάννη Κατσώνη του Θανάση.

Η ανακατασκευή του υπολογίζουμε ότι θα διαρκέσει περίπου 1,5 χρόνο. Για αυτό το διάστημα, όμως, έχουμε προβλέψει τη δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ με μπαλόνι στον προαύλιο χώρο του ΠΑΛΑΙ, ώστε να μην μείνει κανένα παιδί της πόλης μας μακριά από τις προπονήσεις του.

Μια ερώτηση εδώ και κάθε απάντηση δεκτή. Ο ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ – μπάσκετ (Α’ ΕΣΚΑ) και η ΑΕ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ μπάσκετ γυναικών (Α’ ΕΣΚΑ) και Β’ ΕΘΝΙΚΗ Βόλεϊ, στο μπαλόνι θα δίνουν τους επίσημους αγώνες τους για τα πρωταθλήματα, και αν ναι με τι είδους άδεια?

Τέλος, όταν τα έργα που ΔΕΝ έχουν ολοκληρωθεί ενώ το πιό σοβαρό ΔΕΝ έχει καν αρχίσει και παρουσιάζονται από τον άρχοντα του Γαλατσίου ως επιτυχίες, και μάλιστα αποκλειστικά δικές του (το έργο Γήπεδο-Στάδιο Ποδοσφαίρου είχε προγραμματιστεί και εγκριθεί η χρηματοδότισή του πριν την εκλογή του), εμείς δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο.

Διαβάστε την προσωπική του ανάρτηση στο Facebook, και την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Γαλατσίου ΕΔΩ!

ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ!!!

Σχετικά άρθρα

Πάνω