Είστε εδώ
Αρχική > ΑΠΟΨΕΙΣ > Περιμένοντας απαντήσεις…

Περιμένοντας απαντήσεις…

ΠΑΛΑΙ – Το “Εμπορικό”

Επανέρχεται ο συμπολίτης μας κ. Γιάννης Κατσώνης με την ‘επικυρωμένη’ ανοικτή επιστολή του προς όλα τα μέλη του ΔΣ του Δήμου Γαλατσίου, για το θέμα του αποκλεισμού των Αθλητικών Συλλόγων από το ΠΑΛΑΙ, τον υποτιθέμενο, “χώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού”!

Προς τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας του Γαλατσίου.

 
Κυρίες κ. Κύριοι,
Με αφορμή το ξωπέταγμα των Αθλητικών Συλλόγων και των αθλητών από το βοηθητικό στο Παλαί, προκειμένου να νοικιαστεί ο χώρος σε παραγωγό παρακμιακών τηλεοπτικών σκουπιδιών, προκύπτει ένα ζήτημα που άπτεται της Δημοκρατικής και διαφανούς λειτουργίας του Δήμου.
Ο λαός του Γαλατσίου που σας τίμησε με την ψήφο του, έχει δικαίωμα να ξέρει κι εσείς έχετε υποχρέωση να ξεκαθαρίσετε την θέση και στάση σας στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Αρχικά πρέπει να μάθουμε αν η διοικητική και οικονομική διαχείριση στο παλαί είναι υπόθεση που σας αφορά, ή την έχετε παραχωρήσει αποκλειστικά στον Δήμαρχο για να λειτουργεί ως ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
Και αν σας αφορά, που πρέπει να σας αφορά, έχετε παραχωρήσει στον Δήμαρχο εν λευκώ τη δυνατότητα να αποφασίζει ανέλεγκτα ή εκ προϊμίου συμφωνείτε με ότι αυτός πράττει; 
 Αν λοιπόν είστε συνυπεύθυνοι πρέπει να μας εξηγήσετε το σκεπτικό της δίωξης ουσιαστικά της αθλούμενης νεολαίας από το παλαί. Αν δεν είστε συνυπεύθυνοι και ο Δήμαρχος αποφασίζει μόνος του, τότε είναι ακόμη χειρότερα τα Δημοτικά πράγματα. Αντιλαμβάνεστε ότι ο λαός του Γαλατσίου δεν σας τίμησε με την ψήφο του και μάλιστα με τόσο μεγάλο ποσοστό  για να είστε βουβοί και να παριστάνετε τα αγάλματα στο πεδίο του Άρεως. Έχετε υποχρεώσεις απέναντι στην κοινωνία του Γαλατσίου και ευθύνες ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, στο μέτρο που σας αναλογούν.
 Στο όνομα της ευθυξίας σας καθώς και της Δημοκρατικής δεοντολογίας, η τοποθέτηση επί του θέματος εκάστου-ης εξ υμών, καθίσταται εκ των ουκ άνευ.  
 Γιά την ευθύνη των παραπάνω,
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΚΑΤΣΩΝΗΣ ( 70 χρόνια Γαλατσιώτης)
Υ.Γ. Με την παρέλευση σχεδόν δύο εβδομάδων από την αποστολή της “ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ” μου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, αλλά και μετα την 20/10/21 όπου έλαβε χώρα σχετική κουβέντα στην εκπομπή 
“ΠΟΛΙΤΕΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”, η αφωνία εξακολουθεί να είναι απόλυτη.
Προφανώς υπάρχει πρόβλημα οφθαλμολογικό, ακουστικό και φωνητικό ομαδικού χαρακτήρα. Κάτι σαν επιδημία.
 
Τέλος παραθέτω μερικούς στίχους από τους “μοιραίους” του Κώστα Βάρναλη ως συνάδοντες επι του προκειμένου:
 
“Φταίει το ζαβό το ριζικό μας
φταίει ο θεός που μας μισεί
φταίει το κεφάλι το κακό μας
φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί*
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα
προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα” 
 
*Όπου “κρασί” οι προνομιούχες θέσεις που μοιράζει το Δημαρχοκεντρικό σύστημα. 
 
 

Σχετικά άρθρα

Πάνω