Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΟΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΟΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ!

Μας προξένησε εντύπωση η με δύο ανακοινώσεις πρόσκληση της ΕΣΚΑ προς τα σωματεία της δύναμής της για την υποβολή διακαιολογητικών στην ΓΓΑ για αναγνώριση ή και επικαιροποίηση της αθλητικής τους αναγνώρισης.

Θεωρούσαμε αυτονόητο, ότι ΟΛΑ τα Σωματεία – Αθλητικοί Σύλλογοι έχουν αυτή την αναγνώριση, αλλά από την άλλη σκεφθήκαμε να το ψάξουμε και λίγο, καθότι στην Ελλάδα ζούμε.

Προς τιμή της ΓΓΑ, αν και στο site τους οι σχετικοί πίνακες ΔΕΝ είναι προσβάσιμοι, η σχετική υπηρεσία απάντησε στο e-mail μας και μας έστειλε το πίνακα με τα αναγνωρισμένα σωματεία της περιφέρειας ΑΤΤΙΚΗΣ.

Από τη μελέτη του πίνακα προκύπτει ότι πολλά σωματεία της περιοχής μας ΔΕΝ έχουν ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ από τις αντίστοιχες ομοσπονδίες και κατ’ επέκταση από την ΓΓΑ.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από τη λίστα ΛΕΙΠΟΥΝ, ο ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ο ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ, ο ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ κλπ. Επίσης αρκετά σωματεία έχουν αναγνώριση μόνο για ένα από τα αθλήματα που καλλιεργούν, χωρις να μπορούμε να πούμε αν αυτό οφείλεται στο Σωματείο ή στην αντίστοιχη ομοσπονδία, που πιθανά δεν έχει προωθήσει την ΓΓΑ τις σχετικές αναγνωρίσεις από τη μεριά της (π.χ. ΕΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ και ΑΕ ΓΚΡΑΒΑΣ – μόνο ΒΟΛΕΙ, λείπει το ΜΠΑΣΚΕΤ και η ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΑΝΑΣΤΙΚΗ).

Βάσει του αθλητικού Νόμου, τα σωματεία που ΔΕΝ έχουν αθλητική αναγνώριση ΔΕΝ μπορούν να ψηφίζουν για ΕΝΩΣΕΙΣ και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, αν μη τι άλλο!

Το ερώτημα: Πόσο νόμιμες είναι οι εκλεγμένες διοικήσεις των ΕΝΩΣΕΩΝ και των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ???

Παραθέτουμε πίνακα με τα αναγνωρισμένα σωματεία της περιοχής μας (click για μεγένθυνση). Ο συνολικός πίνακας στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ στις 22/9/2019

Υπάρχουν ανακοινώσεις με αποδείξεις Συλλόγων ότι κακώς δεν συμπεριλβάνονται στη λίστα της ΓΓΑ. Πληροφορίες σε νεώτερο άρθρο μας εδώ!

Σχετικά άρθρα

Πάνω