Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Ένα αστέρι λάμπει…

Ένα αστέρι λάμπει…

Όταν πριν από 5 περίπου χρόνια πρωτοείδαμε τη πιτσιρίκα Έλενα Μποσγανά να παίζει με το ΚΡΟΝΟ εναντίον του ΣΠΟΡΤΙΓΚ στα Πατήσια, κάποιος νεαρός δίπλα μας είπε, δείτε το θηλυκό Λούκα Ντόντσιτς!!!

Ίσως ήταν υπερβολικός ο χαρακτηρισμός, αλλά όχι τελείως άστοχος. Από τότε η Έλενα έπαιξε σε όλες τις εθνικές ομάδες, και πριν τρία χρόνια πέταξε για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για να παίξει με αθλητική υποτροφία στις Ηνωμένες Πολιτείες και ειδικότερα με το Stanford University στο NCAA!

Talana Lepolo, Cameron Brink, Hannah Jump, Kiki Iriafen, and Elena Bosgana before a game between Dominican University and Stanford Women’s Basketball at Maples. (Photo: BOB DREBIN/ISI Photos)

Φέτος, 3η χρονιά στο NCAA, φαίνεται ότι είναι η χρονιά της, αφού είναι βασική στην αρχική πεντάδα και στα πέντε (5) μέχρι τώρα παιχνίδια, όλα νικηφόρα για την ομάδα της, και έχει πετύχει αρκετά σημαντικά πράγματα.

Φωτό από ESPN

Αντιγράφουμε από το site Stanford Daily μετά τη νίκη της ομάδας της απέναντι στην Ινδιάνα με 96-64 τη περασμένη βδομάδα:

“Στο πρώτο τρίλεπτο, η τζούνιορ γκαρντ Έλενα Μποσγανά πέτυχε δύο περιμετρικά σουτ, βάζοντας τους πρώτους πόντους του αγώνα….”

Η προπονήτρια της δήλωσε για τον ίδιο αγώνα και για την Έλενα: “Η Έλενα… εκμεταλλεύεται το χρόνο συμμετοχής της, θα γίνεται όλο και καλύτερη”.

Η κόρη του παλαίμαχου διεθνή παίκτη Γιώργου Μποσγανά, που έκλεισε τη καρριέρα του ως παίκτης – προπονητής στον ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, είμαστε σίγουροι ότι γεμίζει υπερηφάνεια το πατέρα της, όπως βέβαια και εμάς αλλά και κάθε φίλαθλο του μπάσκετ και ειδικά του γυναικείου.

Σίγουρα θα αποτελέσει και ένα μεγάλο όπλο στη Εθνική Γυναικών Ελλάδας.

φωτό από το λογαριασμό στο Χ του StanfordWBB
φωτό από το λογαριασμό στο Χ του StanfordWBB

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Πάνω