Είστε εδώ
Αρχική > ΚΟΙΝΩΝΙΑ > Απάντηση Γονέων στον πρόεδρο της ΑΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Απάντηση Γονέων στον πρόεδρο της ΑΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Το Galatsisports έλαβε απόψε ένα κείμενο απάντηση στην συνέντευξη του προέδρου της ΑΕΣ “ΕΝΩΣΗ” ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα ‘ΠΑΛΜΟΣ‘ και κατά τη πάγια τακτική του τη δημοσιεύει αυτούσια αφού είναι επώνυμη και υπογράφεται από Γονείς, πρώην Προπονητή και πρώην φυσικοθεραπευτή της ομάδας Μπάσκετ του Συλλόγου.

Σας την παραθέτουμε:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ κ. ΠΑΣΠΑΛΑ στην εφημερίδα «ΠΑΛΜΟΣ» της 25/1/2019

 

Με αφορμή τη συνέντευξη στον «ΠΑΛΜΟ» του κ. Πασπάλα, θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε κάποια ψεύδη, όσον αφορά το τμήμα μπάσκετ της ΕΝ. ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ.

Μέχρι να τον φέρει στον Σύλλογο ο επί 35ετία παράγοντας-έφορος Μπάσκετ – ΓΓ του συλλόγου, το τμήμα λειτουργούσε υποδειγματικά (τουλάχιστον τη τελευταία 6ετία), δεχόμενο συγχαρητήρια από Διαιτητές – Γραμματείες και παράγοντες αντιπάλων ομάδων, έπαιζαν παιδιά του Γαλατσίου, χωρίς μεταγραφές, μικρά σε ηλικία και είχαν διακρίσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Στατιστικά δε, η ομάδα είχε δώσει στις Εθνικές ομάδες τις περισσότερες γηγενείς αθλήτριες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ελλάδα!! Σε συλλογικό επίπεδο τα αναπτυξιακά τμήματα (Κορασίδων – Νεάνιδων) βγήκαν πρωταθλήτριες ΕΣΚΑ και πήραν μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα:

2012: Πρωταθλήτριες ΕΣΚΑ οι Κορασίδες. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η ομάδα κατέλαβε τη 3η θέση.

2013: Πρωταθλήτριες ΕΣΚΑ Νεάνιδες και Κορασίδες. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα οι ομάδες των Νεάνιδων και των Κορασίδων κατέλαβαν τη 2η θέση.

2014: Πρωταθλήτρια ΕΣΚΑ η ομάδα των Κορασίδων η οποία κατέλαβε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τη 3η θέση.

Η Α’ ομάδα ήταν μόνιμα στην Α’ Κατηγορία και όταν έκανε τα «πρώτα του βήματα» ο Πασπάλας στον Σύλλογο είχε τερματίσει στην 1η θέση αλλά στα μπαράζ ανόδου στην Α2 εθνική κατηγορία δεν ανέβηκε η ομάδα αφού είχε ήδη προλάβει να δείξει «τα πρώτα δείγματα» γραφής του.

Στη 1η του γνωριμία με τις αθλήτριες κλείστηκε στην αίθουσα βαρών, ζήτησε να αποχωρήσει ο προπονητής και στη συνέχεια προσπάθησε να εκμαιεύσει από τις Αθλήτριες αντιπάθειες προς τον προπονητή για να τον διώξει (δικά του λόγια).

Απέτυχε η 1η του προσπάθεια, μόλις όμως είχε ξεκινήσει τον αγώνα διάλυσης του τμήματος, πιάνοντας επιλεκτικά αθλήτριες, επηρεάζοντας τις αρνητικά ως προς τον προπονητή και τις υπόλοιπες αθλήτριες.

Όταν ήρθε στον Σύλλογο, το τμήμα μπάσκετ είχε όλα τα τμήματα στην Ανώτερη Κατηγορία, 3 προπονητές, 3 εφόρους, μόνιμο και με συνεχή παρουσία (σε προπονήσεις – αγώνες) φυσικοθεραπευτή, σύμβαση με Ορθοπεδικό και κατά διαστήματα και Ασφάλεια. Ήταν δε όλοι πληρωμένοι μέχρι δεκάρας.

Η παρουσία του Πασπάλα ήταν μόνο στις βραβεύσεις (Παροιμιώδης η απαίτησή του να σηκώσουν το κύπελλο του Πρωταθλητή ξανά οι Νεάνιδες γιατί δεν πρόλαβε να κατέβει από την εξέδρα, έκανε βουτιά για να φωτογραφηθεί και του κολλήσαμε το ψευδώνυμο «Ο Βουτιάς») και ποτέ στις συγκεντρώσεις που έκανε η ομάδα σε χώρους εστίασης, βρίσκοντας πάντα φτηνές δικαιολογίες (πονάει το κεφάλι μου, είχα δουλειά κλπ.) Τις δε συνεστιάσεις τις πλήρωναν οι προπονητές  και ο φυσικοθεραπευτής, και όταν αυτοί μας άφησαν, οι ίδιοι οι γονείς. Πληρώναμε δε με ευχαρίστηση γιατί βλέπαμε τα παιδιά μας χαρούμενα και να προοδεύουν στο μπάσκετ.

Η πρώτη και μοναδική φορά που μας κάλεσε, ήταν όταν έκανε ο ίδιος εκδήλωση για το κόμμα του (e-protagonistes) στο Δημαρχείο, και εκμεταλλεύτηκε τις επιτυχίες των αθλητριών (εν αγνοία μας) για προεκλογική συγκέντρωση. (Αποχώρησε αηδιασμένος ο τότε πρόεδρος Παντελιάς).

Τελευταία φορά που τα παιδιά μας ήταν ευτυχισμένα ήταν στο Βόλο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων (Φυσικά δεν είχε έρθει).

Λίγες μέρες πριν είχε απαιτήσει από τον προπονητή μας να ζητήσει εκ μέρους της διοίκησης να πληρώσουν τα κορίτσια από 50€ αλλιώς δεν θα τις άφηνε να συμμετάσχουν. Σημειωτέο ότι όλα τα έξοδα ήταν πληρωμένα από την ΕΟΚ!!!

Ήταν δε η τελευταία φορά που μίλησε με τον προπονητή μας, τον αγνοούσε και τελικά εκείνος υπέβαλε τη παραίτησή του.

Από τότε μας κάλεσε 2-3 φορές, η μία φορά στο «Καμίνι» και εξαπέλυσε κατηγορίες στην προπονητική ομάδα, λέγοντας ότι θα φέρει τους καλύτερους… από τότε έχει αλλάξει 7-9 προπονητές, κατάφερε το «ακατόρθωτο» να πέσουν το 2016 και τα τρία τμήματα κατηγορία και από τότε μία να ανεβαίνουν και μία να πέφτουν.

Όσο για τις αθλήτριες του Γαλατσίου ούτε πόνος, έκανε μεταγραφές μεγάλων σε ηλικία αθλητριών και για αυτό άλλωστε απέτυχε. Οι περισσότερες γηγενείς  αθλήτριες σταμάτησαν ή πήραν μεταγραφή και πλέον είναι περισσότερες οι εκτός Γαλατσίου Αθλήτριες υπογράφοντας μαζί τους ετήσια συμφωνητικά.

Όσο δε για  την ελευθερία των Αθλητριών για μεταγραφή, αυτός ήταν που το 2014 πήρε 12.000€ για τις αδερφές Φουράκη, και το 2015 πήρε 5500€ για τις αδερφές Βιντσιλαίου (μέσω Αθλητικού Δικαστηρίου). Από την οικογένεια Τριαντάφυλλου, Ιούνιο 2016, 1500€ για να αποκτήσει την ελευθέρα της η κόρη τους, όπως και 1500€ για τη μεταγραφή της Καραχάλιου (1200€ έδωσε ο γονέας).

Είναι αντιδεοντολογικό και ασέβεια να κατηγορεί επαγγελματίες προπονητές που έχουν προσφέρει τόσα πολλά στο Σωματείο και αχαριστία να μειώνει έναν άνθρωπο (τον πρώην ΓΓ και υπεύθυνο τμήματος μπάσκετ) που η λειτουργία του τμήματος μπάσκετ οφείλεται σε αυτόν και που ήταν εκείνος που τον έφερε στον Σύλλογο.

Δεν πρέπει να επικαλείται αρχαίους φιλοσόφους, παρά μόνο Ρωμαίους, «Διαίρει και Βασίλευε» και τον Γκαίμπελς (πες –πες όλο και κάτι θα μείνει).

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας για το τμήμα μπάσκετ της Ένωσης Γαλατσίου, και εν πάσει περιπτώσει, ας αφήσει να μιλήσουν άλλοι για το «έργο» του, φτάνει πια με την Αλαζονεία και την Έπαρση.

Όσο για το «άνοιγμα» στις οικογένειες του Γαλατσίου, πως ταιριάζει με τη τελευταία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου πριν λίγο καιρό που ήταν μόνο 6 άτομα;;;  (όσα χωράει και η Μερσεντές του).

Οι ΓΟΝΕΙΣ:

Γεωργία Σούλα

Δημήτρης Καραχάλιος

Κώστας Βιντσιλαίος

Μάρκος Αλλικάρης

Νίκος Τριαντάφυλλος

Ο προπονητής:

Άκης Χρυσικάκης

Ο φυσικοθεραπευτής :

Βασίλης Χωριανόπουλος

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Πάνω