Είστε εδώ
Αρχική > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Επειδή ΔΕΝ είναι όλοι ίδιοι…

Επειδή ΔΕΝ είναι όλοι ίδιοι…

Ο κ. Νίκος Χωριανόπουλος – Συντονιστής Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γαλατσίου, έστειλε το παρακάτω κείμενό του για δημοσίευση! Σας το παρουσιάζουμε.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ “ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ” ΝΔ (ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ) – ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

  • Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρεωκόπησαν τη χώρα, έφεραν τα μνημόνια και μείωσαν το ΑΕΠ κατά 25%.
  • Συγκυβέρνησαν με ΛΑΟΣ, ο Μητσοτάκης έγινε αρχηγός με τη βοήθεια του ‘Αδωνη, που έγινε αντιπρόεδρος της ΝΔ (!!!) και κορυφαίος υπουργός μαζί με Πλεύρη και Βορίδη.
  • Η ΝΔ ‘’χρωστάει’’ 420 εκατομμύρια (!!!!) στις Τράπεζες και το ΠΑΣΟΚ 280 (!!!), τη στιγμή που φτωχοί άνθρωποι πετιώνται από το σπίτι τους για μερικές χιλιάδες χρέη!!.
  • Η ΝΔ, μόλις ανέλαβε, φρόντισε γι αυτό και για άλλες επιλήψιμες αποφάσεις ή ‘’αβλεψίες’’ να απαλλάξει με νόμο τους τραπεζίτες από ευθύνες .
  • Γνωστή η αντιμετώπιση της λίστας Λαγκάρντ και άλλων.
  • Μετατροπή του αποδεδειγμένου, και με χρέωση σημαντικού προστίμου, σκανδάλου Noβάρτις σε σκευωρία (!!) και παραπομπή των κ. Παπαγγελόπουλου (αποκάλυψε το σκανδάλου) και της δικαστικού κας Τουλουπάκη που το χειριζόταν (!!!).
  • Στην πανδημία, οι της ΝΔ διακηρύσσουν ότι έκαναν πετυχημένη διαχείριση (!!!), όταν είχαμε  000 νεκρούς, την έσχατη κατάταξή μας σε νεκρούς ανά εκατομμύριο, και τη γελοία αντιμετώπιση της μελέτης Τσιόρδα – Λύτρα, προφανώς γιατί τους εξέθετε.
  • Ντροπιαστική η κατάταξή μας στην ελευθερία του τύπου παγκοσμίως, η επίδραση της λίστας Πέτσα στην ενημέρωση.
  • Ντροπιαστικές επίσης οι εκθέσεις του Ευρωκοινοβουλίου και του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις υποκλοπές, τα σκάνδαλα, τις θεσμικές παρεμβάσεις, τις βιαιότητες της Αστυνομίας κ. ά.
  • ‘’Επιθέσεις’’ της Ν.Δ. σε κάθε τι δημόσιο: αγαθά, παιδεία, υγεία, ρεύμα, νερό… σε όφελος ‘’ολιγαρχών’’, χορηγών και φίλα προσκείμενων. Π.χ.  Ρεκόρ ιδιωτικών δαπανών στην υγεία (40%), παρεμβάσεις στην παιδεία: ελάχιστη βάση εισαγωγής, κλείσιμο σχολών κλπ- για ενίσχυση πελατείας στα ‘’κολέγια’’.
  • Στη βασική εξαγγελία της Ν.Δ. για ‘’τάξη και ασφάλεια’’ να έχουμε τρομακτική αύξηση της εγκλιματικότητας (θανατηφόρες εκτελέσεις, ληστείες, βιασμοί, παιδεραστίες…) και μαφία με ρόλο μέσα στην Αστυνομία
  • Στην εξωτερική πολιτική αστείες δικαιολογίες για την παραβίαση των χωρικών μας υδάτων, εμπλοκή στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας και όχι συμβολή στην ειρήνευση, επικίνδυνος εξοπλιστικός ανταγωνισμός, μη ουσιαστική παρέμβαση για την κατοχή στην Κύπρο.
  • Στο μεταναστευτικό/προσφυγικό παραβίαση των διεθνών κανόνων  και συνθηκών: επα- ναπροωθήσεις και πνιγμοί με σημαντικότερο το πρόσφατο τραγικό ναυάγιο με τους εκατοντάδες νεκρούς όπου δεν έγιναν προσπάθειες αποτροπής. Δεν υπήρξε επίσης δυναμική παρέμβαση για Δουβλίνο 2, νόμιμες είσοδοι προς την Ευρώπη και αναλογικό μοίρασμα στα ευρωπαικά κράτη.
  • Στα χοντρά ψέματα της Ν.Δ για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ : Το ‘’τρίτο και χειρότερο’’ μνημόνιο, που το ψήφισε, όπως και το ΠΑΣΟΚ, η αναφορά σε 4ο (βλ. αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο) η χρέωση των 100 δις !!!!! και το τωρινό -από την κοιλιά τους- κόστος του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα 83 δις, μαζί με 2-3 άλλες ‘’παραλλαγές’’!!!
  • Τέλος ο ευγενέστατος κ. Σαμαράς δεν άντεξε να υποδεχτεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όπως το επίσημο  πρωτόκολλο ορίζει.

Στη διακυβέρνηση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

  • Γλίτωσε τη χώρα από τον γκρεμό και την έξοδο από την Ευρώπη και μας έβγαλε από τα μνημόνια. Μετά το ιστορικό/συγκλονιστικό  Δημοψήφισμα που η προπαγάνδα και το Αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο βάφτισαν ‘’κολοτούμπα’’ προκήρυξε εκλογές που ο λαός επανεξέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα Πρωθυπουργό της  χώρας.
  • Ενώ βρήκε άδεια ταμεία και αδυναμία να πληρωθούν συντάξεις, άφησε, σε αντίθεση με τη Ν.Δ., στο τέλος της θητείας του 37 δις που εκτός των άλλων βοήθησε στη ρύθμιση του χρέους μέχρι το 2030.
  • Θέσπισε τη δωρεάν είσοδο στα νοσοκομεία και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις εκεί για όλους.
  • Δόθηκε το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) στους ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας.
  • Υλοποιήθηκε η μεταρρύθμιση Ασφαλιστικού – Συνταξιοδοτικού ο λεγόμενος ‘’Νόμος Κατρούγκαλου’’ που ενοποίησετα Ασφαλιστικά Ταμεία και όρισε δίκαιες εισφορές ανάλογες με τα εισοδήματα των επαγγελματιών.
  • (Στο ψέμμα της Ν.Δ. και του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου ότι ο Κατρούγκαλος έκοψε τις συντάξεις η απάντηση προς τους συνταξιουχους είναι ότι κόπηκαν επί Σαμαρά – δείτε τα εξοφλητικά σας σημειώματα).
  • Δινόταν επίδομα Χριστουγέννων και 13η σύνταξη το Πάσχα, που η Ν.Δ. κατάργησε μόλις ανέλαβε.
  • Συνυπέγραψε την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών: η παγκοσμίως αναφερόμενη σκέτο ‘’Μακεδονία’’ έγινε ‘’Βόρεια Μακεδονία’’ με γεωγραφικά δηλαδή προσδιορισμό, όπως διαχρονικά πρότειναν οι ελληνικές κυβερνήσεις, συμφωνία κατά 85% των προτάσεών μας γλώσσα, ιστορία, αγάλματα κλπ) και επίβλεψη εναέριου χώρου από την Ελληνική πολεμ. Αεροπορία(και όχι από Τουρκική).
  • Στην εξωτερική πολιτική: συμφωνία για το μεταναστευτικό προσφυγικό, αποτροπή εισό-δου στα χωρικά μας ύδατα του τούρκικου ερευνητικού σκάφους, τριμερής συμφωνία με Ισρα-ήλ και Αίγυπτο, Σύνοδος Μεσογειακών χωρών και ανάλογη με χώρες με Αρχαίο Πολιτισμό

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

  1. Πλαφόν σε ρεύμα και φυσικό αέριο κέρδους έως 5%
  2. Φορολόγηση υπερκερδών παρόχων ενέργειας και διυλιστηρίων (5,5 δις)
  3. Μείωση Ελάχιστου Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) καυσίμων στον κατώτατο της ΕΕ.
  4. Μείωση του ΦΠΑ 6% στα τρόφιμα 0% σε γάλα, ψωμί, παιδικές τροφές.
  5. Μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών στα 10 ευρώ από τα 27 σήμερα.
  6. Κατώτατος μισθός στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα.
  7. Ξεπάγωμα τριετιών.
  8. Αύξηση μισθών 10% στον ιδιωτικό τομέα, Ετήσια Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  9. Επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019 καταβολή αναδρομικών σε 3 δόσεις.
  10. Αυξήσεις ετησίως των συντάξεων σε όλους σύμφωνα με το νόμο του 2017.
  11. Αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, εμπόρους, εργαζόμενους με μπλοκάκια και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
  12. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

Νίκος Χωριανόπουλος

Συντονιστής Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γαλατσίου

Σχετικά άρθρα

Πάνω