Είστε εδώ
Αρχική > ΚΟΙΝΩΝΙΑ > Η πόλη διώχνει τους πολίτες της!

Η πόλη διώχνει τους πολίτες της!

ΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ!

Φωτό από “Γείτονες”

Η ζωή σε μια πυκνοκατοικημένη πόλη υποτίθεται ότι ορίζεται και από κανόνες αποδεκτούς από όλους και εφαρμοζόμενους από όλους. Επίσης υποτίθεται ότι η κάθε αρχή (Δήμος, Αστυνομία, κλπ) είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της εφαρμογής αυτών των κανόνων.

Δυστυχώς, στο Γαλάτσι τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Ή τουλάχιστον δεν ισχύει στο βαθμό που εμείς το αντιλαμβανόμαστε, όντας πολίτες αυτής της πόλης από το 1970!

Με το πέρασμα των χρόνων και τα συνεχόμενα “λάθη” των Διοικούντων, “λάθη” εναντίον των πολλών, αλλά υπέρ των ολίγων δικών τους, αυτή η πολή, το Γαλάτσι μας έγινε πλεόν σχεδόν ακατοίκητη. 

Και εξηγούμαι:

1. Θες να περπατήσεις στα χιλιοδιαφημισμένα πεζοδρόμια της Βέϊκου, και ουπς πέφτεις πάνω σε προεκτάσεις μαγαζιών, που αντίθετα σε κάθε ορισμό και νόμο του πολεοδόμου,(τι ξέρει μωρέ αυτός), έχουν καταλάβει το 90% του πεζοδρομίου και αν είσαι τυχερός περνάς από το 10% που περισσεύει! Ούτε λόγο βέβαια για άλλα πεζοδρόμια άλλων δρόμων, πχ Καραϊσκάκη. Βέβαια θα σου πουν, ναι αλλά πληρώνει στον Δήμο ενοίκιο ή πρόστιμο! Και εγώ μωρέ πληρώνω τους φόρους μου, πότε θα πάρω πίσω αυτά που μου αναλογούν;

2. Γυρνάς λιώμα από τη δουλειά σου, μπαίνεις από τη Κύμης στη Βέϊκου, ναι εκεί στις καφετέρειες, και φαπ, πάρε ένα κυκλοφοριακό χάος στις 2 λωρίδες από τις 3, επειδή κάποιοι μάγκες διπλοπαρκάρουν και επειδή έτσι γουστάρουν λες και είναι στο χωράφι του χωριού τους. Και αν κάνεις το λάθος και τους πεις κάτι, είσαι τυχερός αν γλυτώσεις μόνο με ένα “και σένα τι σε νοιάζει…ρεεε”!

3. Βλέπεις τη νέα μάνα, να προσπαθεί να οδηγήσει το καροτσάκι με το μωρό της στο πεζοδρόμιο, και να αναγκάζεται να κατέβει στο δρόμο, επειδή κάποιος κουφιοκέφαλος πάρκαρε τη BMW του, (αμαξάρα εεε;;;) πάνω στο πεζοδρόμιο και τις διαβάσεις, έτσι ώστε μόνο με…κουτσό να μπορείς να περάσεις.

4. Και βέβαια, οι διαβάσεις ΑΜΕΑ που υπάρχουν, για τους “εξυπνους μάγκες” των 4 ή και των 2 τροχών, θεωρούνται χρωματισμένες θέσεις πάρκιγκ για τη μαγκιά τους.

5. Τα κόκκινα φανάρια, οι μάγκες και οι μάγκισες, με τα κινητά στο ένα χέρι και στο τιμόνι το άλλο, τα περνούν μια και θεωρούν ότι δεν είναι για να ρυθμίζουν τη κυκλοφορία…αλλά για να ορίζουν ως ηλίθιο αυτόν που περιμένει να ανάψει πράσινο.

6. Τι να πει κανείς για την Λ. Τράλλεων, που από 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση έχει γίνει μία; Και τη περνάς με λίγη υπομονή αν είσαι τυχερός και δεν υπάρχει φορτηγό εφοδιασμού super market στις 10πμ να σε μπλοκάρει!

7. Και αντί να μπορείς να πάρεις ένα mini bus για να πας από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη, σε αναγκάζουν να πάρεις αυτοκίνητο, αφού ούτε να περπατήσεις μπορείς, και πρέπει να φας και μισή ώρα μέχρι να βρεις που να παρκάρεις, για να κάνεις μια δουλειά 10 λεπτών!

Και βέβαια, όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα, γίνονται επειδή Δημοτικές και Αστυνομικές υπηρεσίες είναι απούσες από τη καθημερινότητά μας. Μέχρι πότε θα το ανεχόμαστε όλο αυτό το σκηνικό; Μέχρι πότε οι “μάγκες” και οι “εξυπνοι” ελληνάρες θα μας βιάζουν τη ζωή;

Τι να το κάνω το Άλσος Βέϊκου και το ΠΑΛΑΙ, στα οποία άντε να πάω μια-δυο φορές το μήνα, όταν καθημερινά βρίζω τη τύχη μου και την κατάντια μου για την υπόλοιπη πόλη μου;

Ζηλεύω άλλες πόλεις, ζηλεύω το ομολογώ! Δείτε το site του Δήμου Τρικαίων (Τρίκαλα) και αναλογιστείτε αν από αυτά που περιγράφονται ότι γίνονται εκεί, γινόντουσαν στο Γαλάτσι το 30% μόνο, πως θα ζούσαμε!!!

Και παρακαλώ όχι συγκρίσεις με το site του ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ!

Παρεπιπτόντως, δεν έχω καμμιά σχέση με τα Τρίκαλα! Στο Γαλάτσι ψηφίζω…τρομάρα μου!

Σχετικά άρθρα

Πάνω