Είστε εδώ
Αρχική > ΑΠΟΨΕΙΣ > Και από αθλητισμό…ΧΕΙΜΩΝΑΣ!

Και από αθλητισμό…ΧΕΙΜΩΝΑΣ!

Ποιό θα είναι το αύριο του ερασιτεχνικού αθλητισμού μετά τη λαίλαπα του COVID-19?

Από όποια οπτική γωνία και να το δούμε, μάλλον έρχεται βαρύς…χειμώνας!
Η σίγουρη οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας, σημαίνει και την κατάρρευση του ερασιτεχνικού “οικοδομήματος” όπως τουλάχιστον αυτό υπήρχε μέχρι χθες.
Και εξηγούμαστε:
Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στηρίζεται στη λειτουργία των ερασιτεχνικών σωματείων – συλλόγων. Τα έσοδά τους κατά το μεγαλύτερο, άν όχι το όλο, ποσοστό βασίζεται στις ακαδημίες τους και τις εσφορές των γονιών και μελών. Η κρατική – δημοτική χρηματοδότιση απουσιάζει σχεδόν 100%. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις…

Και το αποτέλεσμα αυτής της απουσίας είναι η γιγάντωση της “μαύρης εργασίας” και “μαύρης μισθοδοσίας” από προπονητές, “προπονητές”, αθλητές και λοιπούς εμπλεκόμενους. Πράγμα που από μόνο του αποκλείει κάθε μέτρο στήριξης από το κράτος. Καιρό τώρα φωνάζουμε για τους σχετικούς νόμους, περί Αθλητικής Αναγνώρισης όλων των Σωματείων, για Συμβόλαια – Συμφωνητικά με προπονητές – αθλητές που να κατατίθενται στην εφορία, κλπ., τρόπους απόδειξης εξόδων λειτουργίας ενός Συλλόγου. Ποιοί ακούουν? Όχι πάντως αυτοί που βολεύονταν από αυτή τη τακτική.

Χωρίς επομένως εισφορές από γονείς, έσοδα περίπου στο μηδέν, άρα ποιός θα πληρώσει ποιόν?
Μια είναι η λύση κατά τη γνώμη μας:
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ των συλλόγων της πόλης μας σε ΕΝΑ μεγάλο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ κάτω από τη σκέπη του ΔΗΜΟΥ! Αν θέλουμε να έχουμε ΥΓΙΗ Ερασιτεχνικό ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ για τα παιδιά μας και τους νέους αυτής της πόλης!

Και ΟΧΙ δεν ονειροβατούμε… το αύριο δεν θα είναι όπως το χθες…
#ΜένουμεΣπιτι #ΜένουμεΥγιείς

Σχετικά άρθρα

Πάνω