Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΛΙΟΛΙΟΣ: Τα αλλάζει όλα!

ΛΙΟΛΙΟΣ: Τα αλλάζει όλα!

Χείμαρος στις δηλώσεις του και στις απαντήσεις του, ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, στη σημερινή πρώτη του συνένετυξη τύπου.

Το μπάσκετ ΕΝΩΝΕΙ!

Και αυτό είναι μια μεγάλη και πραγματική, θέλουμε να πιστεύουμε από όλους, θέση. Μένει να αποδειχθεί στη πράξη.

“Το μεγαλύτερο μέλημά μας, γιατί είμαστε όλοι μια ομάδα, είναι να πάμε ενωμένοι να ξαναγίνουμε περήφανοι για την τρέλα μας, για το μπάσκετ. Για κάποιους είναι δουλειά, είναι επάγγελμα, για κάποιους φιλοδοξία. Για μας είναι η τρέλα μας, για εκατομμύρια είναι η περηφάνια τους. Απάντησα ήδη σε περίπου 700 σωματεία και θα απαντήσω και σε όλα. Κάθε σωματείο είναι πολύτιμο. Όλοι μας ξεκινήσαμε από ένα σωματείο, που δεν έχει σημασία σε ποια κατηγορία ήταν. Οι μεγάλες ομάδες είναι οργανισμοί, αλλά το κάθε ένα σωματείο, σε ένα νησί, σε μια ακριτική περιοχή, είναι πολύ πιο πολύτιμο από οποιοδήποτε άλλο μεγάλο σωματείο.”

Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, και το συνολικό συμπέρασμα είναι ότι θέλει και υπόσχεται να τα αλλάξει όλα!!! Μας ικανοποίησε ιδιαίτερα με το τρόπο που σκέπτεται να αντιμετωπίσει το αναπτυξιακό κομμάτι του μπάσκετ και τα ερασιτεχνικά σωματεία.

“Η ουσία μας είναι το αναπτυξιακό μοντέλο, αναπτυξιακό με βάση Αξίες και Αρχές. Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά διαδικασιών και ανθρώπων. Θα υπάρχει ομάδα εργασίας για τη γραφή της ελληνικής σχολής μπάσκετ. Το πρώτο κομμάτι θα είναι τεχνικό, για να παίζουν πολλούς αγώνες τα παιδιά και να τα προσελκύσουμε στο άθλημα. Το δεύτερο κομμάτι είναι να βγάλουμε σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία. Είναι το αξιακό κομμάτι στο playbook, τι σημαίνει ομαδικότητα, πειθαρχία και σεβασμός. Αυτό θα είναι πολύ πιο σημαντικό από το να μάθουν να βάζουν την μπάλα στο καλάθι. … Το μπάσκετ είναι ενιαίο και θα συνεργαστούμε προς μία νέα κατεύθυνση” 

“Για τις ομάδες που έχουν ανήλικους αθλητές και αθλήτριες, από 1/11/2021 θα υπάρχει κατάργηση όλου του κόστους για δελτία και αυτοκόλλητα. Από 1/1/2022 κατάργηση του κόστους συμμετοχής ομάδων, το παράβολο που δίνουν και των εντύπων μεταγραφών. Από 1/3/2022 κατάργηση κόστους διαιτητών και κριτών, που τα αναλαμβάνει η ΕΟΚ. Το κόστος αυτό είναι ετησίως 800.000 ευρώ. Επίσης υπάρχει ένα κόστος μετακινήσεων των ομάδων που είναι πολύ υψηλό στα αναπτυξιακό. Γίνεται αναλυτική μελέτη γι’ αυτό και θα είμαστε έτοιμοι τον Φεβρουάριο του 2022 να υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο σταδιακής κάλυψης. Το πλάνο θα λέει σε χρονοδιάγραμμα τριετίας με τι ρυθμό θα καλυφθούν αυτά τα έξοδα. Από 1/1/2022, όλα τα κόστη των ενώσεων, μισθοδοσίες, ενοίκια, πάγια κλπ, τα αναλαμβάνει πλήρως η ΕΟΚ. Ετήσιο κόστος 900.000 ευρώ.

Για τις ομάδες που έχουν ενήλικες αθλητές τοπικών πρωταθλημάτων: Από 1/1/2022 κατάργηση κόστους δελτίων, αυτοκόλλητων και συμμετοχών. 1/7/2022, πλήρης κάλυψη κόστους διαιτησίας από πλευράς ΕΟΚ για όλα τα τοπικά πρωταθλήματα. Ετήσιο κόστος γύρω στις 500.000 ευρώ. Για το κόστος μετακινήσεων εδώ γίνεται μελέτη. Τον Φεβρουάριο 2022 θα υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο σταδιακής κάλυψης.”

Αναβάθμιση του Γυναικείου μπάσκετ, και με τηλεοπτική κάλυψη, ο στόχος του.

“Θα είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι, με διπλάσια υποστήριξη. Υπεύθυνη είναι η κα. Κωνσταντινίδου και ο κ. Βασιλειάδης, ειδικός σύμβουλος θα είναι ο κ. Δικαιουλάκος. Θα πρέπει να πάμε σε αναδιάρθρωση πρωταθλημάτων σε βάθος τριετίας, ενώ θα υπάρχει All Star Weekend Γυναικών, 12-13 Φεβρουαρίου του 2022.”

Και για μας, ένα από τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης του:

” Ένα σημαντικό κομμάτι είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Ξεχάστε τα χαρτιά, όλα θα είναι ψηφιακά και με πλήρη διαφάνεια. Αυτό σημαίνει ψηφιακές μεταγραφές, αυτοματοποιημένες, ψηφιακό φύλλο αγώνα, διασύνδεση ΕΟΚ με ενώσεις, ομάδες και παίκτες σε μια ευθεία γραμμή. Όλα τα γήπεδα στοχεύουμε μετά από τρία χρόνια να έχουν αυτοματοποιημένο live streaming, χωρίς να χρειάζεται ένας άνθρωπος να τραβά. Στόχος μας είναι την 1η Ιουνίου του 2024 τα πάντα να γίνονται από ένα κινητό. Αν δεν τα κάνουμε έτσι, έχουμε μείνει πίσω. Περιμένουμε να έχουμε μια πλήρως ψηφιοποιημένη ομοσπονδία.

 

Διαβάστε αναλυτικά με περισσότερα στοιχεία τη συνέντευξη ΕΔΩ 

Δείτε τη και στο κανάλι YouTube της ΕΟΚ!

Σχετικά άρθρα

Πάνω