Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΜΑΡΑΣ: “Δυστυχώς…υπάρχει μόνο ένα Κλειστό Γυμναστήριο”

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΜΑΡΑΣ: “Δυστυχώς…υπάρχει μόνο ένα Κλειστό Γυμναστήριο”

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του ΜΑΚΗ ΚΟΥΜΑΡΑ στο GalatsiSports.

O Τεχνικός Διευθυντής του ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ και επικεφαλής προπονητής της ομάδας Μπάσκετ των ΑΝΔΡΩΝ,  πολύπειρος προπονητής κ. Μάκης Κουμαράς, δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του GalatsiSports.

Διαβάστε τις απόψεις του κ. Μάκη Κουμαρά για τον ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, το πρόβλημα του Κλειστού Γυμναστηρίου, τη πορεία της ομάδας και το μέλλον της.

koumaras
Coach ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΜΑΡΑΣ

Όλη η συνέντευξη παρακάτω, χωρίς σχόλια από μας!

Ο ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ κάνει στη Γ΄Εθνική μια αξιοπρόσεκτη πορεία. Που οφείλεται αυτό, και τι στόχοι υπάρχουν για το μέλλον;
Νομίζω ότι δουλεύουμε αρκετά καλά στις προπονήσεις της ομάδας μας. Οι παίκτες αλλά και το προπονητικό επιτελείο δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και από εκεί ξεκινούν όλα.  Εάν συνεχίσουμε έτσι το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο. Χρειάζεται όμως υπομονή, επιμονή και φυσικά δουλειά. Τίποτα δεν κατακτάται εύκολα. Αλλά και εάν κατακτηθεί, θέλει αγώνα για να διατηρηθεί. Οι στόχοι μας είναι απλοί,  προσπαθούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με το υπάρχον  υλικό. Ξέρουμε τις δυνάμεις μας και που μπορούμε να φτάσουμε. Ήδη η ομάδα μας έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Πριν δυο χρόνια έπαιζε  στη Β’ ΕΣΚΑ και τώρα βρίσκεται στη Γ’ ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία και μάλιστα με πυρήνα 8-9 παικτών που συνεχίζουν οι ίδιοι και γι αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Θεωρείτε ότι έχετε, εσείς ως ομάδα αλλά και ως σύλλογος την απαιτούμενη στήριξη από   τον Δήμο ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ;
Πιστεύω ότι σίγουρα υπάρχει καλή πρόθεση από την δημοτική μας αρχή να βοηθηθούμε. Ξέρω ότι μας αναγνωρίζουν ότι έχουμε πετύχει και χαίρονται που η ομάδα μας κατάφερε να  είναι η μοναδική εκπρόσωπος του Γαλατσίου σε εθνική κατηγορία και μάλιστα από όλα τα ομαδικά  σπορ. Γνωρίζω τις ενέργειες του Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού κ. Πρωτονοτάριου για την άμεση αγορά του ηλεκτρονικού πίνακα του γηπέδου.  Επίσης την θέληση του για να καλυφθούν οι μετακινήσεις μας πανελλαδικά εκπροσωπώντας την πόλη μας,  αλλά και όλες τις θυσίες που κάνει σε δύσκολες εποχές να βοηθήσει τις ομάδες της πόλης μας, με φυσικά πάντα  την συγκατάθεση του δήμαρχου μας  κ. Τσίρου  και γι αυτό το λόγο θα ήθελα να τους ευχαριστήσω προσωπικά.   Εδώ θα ήθελα να τονίσω και να εκφράσω και το όραμα των δυο αυτών ανδρών για την χιλιοειπωμένη συγχώνευση όλων των ομάδων που εξυπηρετούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου σε μια με την ονομασία Γαλάτσι.  Πιστεύω δε οτιδήποτε  προβλήματα υπάρχουν στις σχέσεις της ομάδος που υπηρετώ με την Δημοτική Αρχή έχουν να κάνουν με την μη αποδοχή της πρότασης αυτής εκ μέρους των άλλων ομάδων του Δήμου μας.   Θα ήθελα να αναλύσω την σκέψη μου αυτή.  Δυστυχώς για τον Δήμο μας υπάρχει μόνο ένα Κλειστό Γυμναστήριο με αποτέλεσμα όλες οι ομάδες να προσπαθούν να πάρουν περισσότερες ώρες από τις άλλες και μπορείτε να σκεφθείτε τι γίνεται όταν ο υπεύθυνος του προγραμματισμού των ωρών του κλειστού είναι και ο κατ εξοχήν παράγοντας μιας εξ αυτών των ομάδων. Διαπληκτισμοί, φωνές, ένταση, νεύρα, σε καθημερινή βάση για να προασπίσει ο  καθένας τα συμφέροντα του. Και τελικά ο μόνος που το καταφέρνει είναι ο εμπνευστής του προγράμματος, φυσικά για την ομάδα του. Είναι άλλωστε και η μοναδική που δεν διαμαρτύρεται. Θα πρέπει λοιπόν να μπουν αντικειμενικοί λόγοι χρησιμοποίησης  του Κλειστού Γυμναστηρίου (κατηγορία που ανήκει ο σύλλογος , αριθμός εν ενεργεία αθλητών, διακρίσεις, κλπ ). Σκεφτείτε τώρα πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν οι ομάδες του Γαλατσίου ήταν  ΜΙΑ. Επίσης σκεφθείτε ποιον βολεύει η μη συνένωση των ομάδων. Εδώ  θα ήθελα να τονίσω ότι ο μοναδικός Δήμος με ένα Κλειστό Γυμναστήριο είναι ο δικός μας. (Παπάγου 4, Ν. Ιωνία 3, Μαρούσι 4,  Αγ. Παρασκευή 4, Μεταμόρφωση 2,  Χαλάνδρι 2) κλπ. Επίσης θα ήθελα να προτείνω στη Δημοτική  αρχή να κατασκευασθεί νέο κλειστό σε υπάρχοντα χώρο από τις συνδρομές των τμημάτων των ακαδημιών των ομάδων που θα το χρησιμοποιήσουν. Σε αυτό θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση του Δήμου για την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού. Εν κατακλείδι πιστεύω ότι ο Δήμος θέλει,  εάν θέλουμε να βοηθήσουμε και εμείς.    

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης, πόσο αυτή επηρεάζει τους στόχους του Συλλόγου, ειδικά όσον αφορά στις υποδομές του;
Η οικονομική  κρίση είναι δεδομένη άρα είναι δεδομένη και η οικονομική συρρίκνωση όλων των συλλόγων που στηρίζονται από τις συνδρομές των ακαδημιών τους. Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής είναι να δημιουργεί ένα μπασκετικό σχολείο που τα παιδιά μέσα από την άριστη εκμάθηση του αθλήματος να μπορούν να στελεχώσουν τις ομάδες του συλλόγου και ιδιαίτερα το ανδρικό τμήμα με επιτυχία, δεδομένης της εθνικής κατηγορίας που αγωνίζεται. Εξ άλλου όσο πιο ψηλά αγωνίζεται η ανδρική ομάδα τόσο πιο ψηλά θα αγωνιστούν οι αθλητές του ομίλου προερχόμενοι από τις υποδομές του συλλόγου.

Τι προβλέπετε για το μέλλον του ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ στο επίπεδο των ΕΘΝΙΚΩΝ κατηγοριών, αφού είναι μάλλον σίγουρη πλέον η παραμονή του στη Γ’ Εθνική και την επόμενη περίοδο;
Πιστεύω ότι για να παραμείνει μια ομάδα σε εθνική κατηγορία θα πρέπει οργανωτικά, διοικητικά, οικονομικά, να ανήκει στην ανώτερη. Ο
 πρόεδρος μας κ. Γρηγόρης Κρίνος,  αλλά και το υπόλοιπο συμβούλιο,  αγωνίζονται προς την κατεύθυνση αυτή. Εάν βοηθήσει και η  Δημοτική Αρχή,  πιστεύω ότι το εγχείρημα θα πετύχει και ο ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ θα μας εκπροσωπεί στις εθνικές κατηγορίες. Όσον αφορά την από τώρα σωτηρία  νομίζω ότι θα τα ξαναπούμε τέλη Απριλίου, μετά την τελευταία αγωνιστική. Μέχρι τότε δουλειά και υπομονή.  Κανείς δεν ανέβηκε ή δεν έπεσε πριν την λήξη του πρωταθλήματος.   

Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά που αρχίζουν να διακρίνονται στο άθλημα; Για τους  νεαρούς αθλητές που επιλέγουν το μπάσκετ πρέπει να το αγαπούν και να του αφιερωθούν πραγματικά για να τους δώσει τις χαρές που μόνο αυτό ξέρει. Εξ άλλου ότι και να κάνουμε στην ζωή, για να το πετύχουμε θέλουμε αγάπη και αφοσίωση.

Σας ευχαριστώ που θελήσατε να διαβάσετε τις απόψεις μου.

Το GalatsiSports ευχαριστεί τον κ. ΚΟΥΜΑΡΑ για την αποκλειστική του συνέντευξη και εύχεται ολόψυχα κάθε επιτυχία στο έργο του!

Σχετικά άρθρα

Πάνω