Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ στον ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ – ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ στον ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ – ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

“Και ο μικρότερος σύλλογος καταθέτει τη συνεισφορά του στο κοινωνικό σύνολο. Είναι οι ρίζες και αν χαθούν οι ρίζες ούτε κορμός δέντρου ούτε φύλλα και καρποί θα υπάρξουν.” Κλεάνθης Παλαιολόγος*

Είναι απόλυτα σίγουρο ότι η οικονομική κρίση που για τρίτη χρονιά σκεπάζει την Ελλάδα, σκεπάζει με τα μαύρα της σύννεφα και τον Ελληνικό Ερασιτεχνικό Αθλητισμό.

Με ελάχιστες πλέον κρατικές επιχορηγήσεις οι ΟμοσπDSC02677ονδίες, με μηδενικά έσοδα οι Ενώσεις, και με ανύπαρκτες Δημοτικές Επιχορηγήσεις, οι Αθλητικοί Σύλλογοι  αγκομαχούν να τα “βολέψουν” και να αποφύγουν τη διάλυση και το “κλειδί”.

Στη χώρα που γεννήθηκε ο Μαραθώνιος και οι Πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι δημόσιες επιδοτήσεις στον αθλητισμό έχουν μειωθεί κατά 80% σε σχέση με το 2008. Ήδη έχουν ανακοινωθεί και γίνει πράξη είτε αποχωρήσεις ομάδων από πρωταθλήματα, είτε διάλυση ολόκληρων αθλητικών τμημάτων, είτε, και το χειρότερο, αναστολή λειτουργίας συλλόγων. Και όλα αυτά, για ένα και μοναδικό λόγο: ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.

Πολλές Αθλητικές Ενώσεις  έχουν ‘φορτώσει’   το κόστος αγώνων (πληρωμή Διαιτητών – Κριτών) στους Συλλόγους. Τα γήπεδα είναι άδεια από φιλάθλους που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν με το εισιτήριό τους. Χορηγίες απλά ΤΕΛΟΣ! Ότι υπάρχει τυπωμένο σε στολές αγώνων είναι χορηγίες περασμένων καλών εποχών! Βέβαια υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν το γενικό κανόνα.

Η οικονομική εισφορά των όποιων ανιδιοτελών Ερασιτέχνων Παραγόντων μειώνεται καθημερινά και το μόνο έσοδο στο οποίο προσβλέπουν οι Αθλητικοί Σύλλογοι είναι οι εισφορές των γονέων στις Ακαδημίες. Ένα έσοδο που διατηρεί ζωντανούς τους Συλλόγους για κάποιους λίγους μήνες το χρόνο. Μέχρι να έρθει και από εκεί το ΤΕΛΟΣ!

Είναι λοιπόν ολοφάνερο, ότι η μόνη λύση και έδώ είναι το “ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!” Στο Γαλάτσι και στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιούνται πολλοί σύλλογοι και με ίδια τμήματα. Μια προσπάθεια συννένωσης των δυνάμεων των Συλλόγων αυτών, με συγχωνεύσεις, συνεργασίες, αλληλοβοήθειας,  πιθανότητα θα προκαλούσε οικονομίες κλίμακας και θα έδινε οικονομική ανάσα στις ομάδες.

Αν οι παράγοντες των Συλλόγων αφήσουν στην άκρη τη μανία για καρέκλα, τίτλους και δόξες, τότε υπάρχει έδαφος για συνεργασία σε όλους τους τομείς! Τότε ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

Αν οι παράγοντες των Συλλόγων ανακαλύψουν την έννοια της συλλογικότητας και  της συνεργασίας, και αφήσουν στην άκρη τη λογική του ξερόλα, τότε ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

Αν οι παράγοντες των Συλλόγων γίνουν, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μια φωνή, τότε μπορεί να απαιτήσουν από το ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ να δημιουργήσει τον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, και να τον κάνει Αθλητισμό  της ΠΟΛΗΣ!!!

Μέχρι τότε, απλά θα παρακαλάμε να βρίσκεται κάποιος “πρόεδρος” να βάζει το χέρι στη τσέπη και να κάνει αυτό που προσωπικά θέλει χωρίς κανείς να μπορεί να αντιδράσει…και θα ευχόμαστε να μην είναι λαμόγιο…!!!

Κώστας Κοντώσης

* Ο Κλεάνθης Παλαιολόγος υπήρξε επί μια εικοσαετία καθηγητής και διευθυντής της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής, επί 15ετία μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αντιπρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου Προπονητών Στίβου και αντιπρόεδρος και μόνιμος ”Ομιλητής” της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Εγραψε πολλά βιβλία για τον Αθλητισμό και για το μυθιστορημά του ”Νταή-Παναγιώτης” τιμήθηκε με έπαινο από την Ακαδημία Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Πάνω