Είστε εδώ
Αρχική > ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ > ΜΠΑΣΚΕΤ: Ήττα και υποβιβασμός (?) για τον ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΜΠΑΣΚΕΤ: Ήττα και υποβιβασμός (?) για τον ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ – ΕΣΚΔ Ν. ΙΩΝΙΑΣ 68-70!

aog_eskd2Ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι με τα όλα του έγινε χθες το βράδυ στο Γαλάτσι, με την ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ να δραπετεύει τελικά με μια πολύ μεγάλη νίκη!

Σε όλο το παιχνίδι, το σκορ πήγαινε πόντο-πόντο από την αρχή, με ελάχιστες εξαιρέσεις (+5), με πολύ δύναμη, ένταση, τεχνικές ποινές, πάθος από αθλητές και φιλάθλους! Καλύτερο το Γαλάτσι στο πρώτο ημίχρονο, το ξεπέρασε η Νέα Ιωνία στο δεύτερο. Τα δεκάλεπτα αποτυπώνουν την διακύμανση αντικειμενικά:  α: 18-11, β: 33-32, γ: 47-51, δ: 68-70.  Ατυχία για τον ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ στο πρώτο δεκάλεπτο με τον τραυματισμό στο τετρακέφαλο του Στέφανου Λαδικού, ο οποίος παρά την έλλειψη ιατρικής κάλυψης στον αγώνα, έσφιξε τα δόντια και αγωνίσθηκε μέχρι το τέλος, χωρίς όμως να φτάσει, δικαιολογημένα, στα θεμιτά επίπεδα.

Μεγάλη εμφάνιση του Μαυρίδη της Ν.ΙΩΝΙΑΣ που πέτυχε τους 16 απο τους 21 πόντους της Ιωνίας στο 2ο δεκάλεπτο! Στην επανάληψη, το παίχνιδι έγινε πιο νευρικό με αποτέλεσμα να μη μπαίνουν εύκολα τα καλάθια, ενώ για ένα μεγάλο διάστημα στην 3η περίοδο το σκορ άλλαζε κυρίως με βολές. Η ομάδα του ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ όμως ήταν γενικά άστοχη.  Τέταρτο φάουλ και αμέσως τεχνική ποινή καθηλώνει τον Ρεντίφη της Ν. ΙΩΝΙΑΣ στο πάγκο, αλλά η είσοδος του Ιγγλέζου έδωσε λύσεις σε άμυνα και επίθεση. aog_eskd1

Διατηρώντας μικρό προβάδισμα η Ν. ΙΩΝΙΑ στο τέταρτο δεκάλεπτο φτάνει στο 38 πρηγούμενη 62-66 αλλά ένα 3ποντο του Κορκοσούρα έβαλε φωτιά στα τελευταία λεπτά…κάνοντας το 65-66. Παίζοντας με τα φάουλ, τελικά,  ο Λαδικός με το σκορ 65-67, αστοχεί σε 2 βολές (μάλλον επίτηδες στην δεύτερη) και στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Μανωλάς με 3/4 βολές διαμόρφωσε το τελικό 68-70.

Με την λήξη του αγώνα, και μετά από απαράδεκτες φραστικές επιθέσεις “φιλάθλων” και των δύο ομάδων, έγινε εισβολή στο γήπεδο και συμπλοκή οπαδών και παικτών, με αποτέλεσμα τη κλήση της Αστυνομίας για την ασφαλή αποχώρηση των συντελεστών του αγώνα. Κατά πληροφορίες μας (χωρίς να έχουμε δει το φύλλο αγώνα), οι διαιτητές κράτησαν τα δελτία 2 παικτών από τον ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ και 2 από Ν. ΙΩΝΙΑ, ενώ έχουν περιγραφεί στο φύλλο αγώνα και τα επεισόδια της λήξης.

Με την ήττα αυτή ο ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ μάλλον χάνει τη κατηγορία, αν και σε περίπτωση που κερδίσει τα τελευταία δύο παιχνίδια και υπό προϋποθέσεις άλλων αποτελεσμάτων έχει ακόμη θεωρητικά ελπίδες παραμονής.

Σχετικά άρθρα

Πάνω