Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΠΑΛΑΙ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ: Ποιος κοροϊδεύει ποιον?

ΠΑΛΑΙ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ: Ποιος κοροϊδεύει ποιον?

Δυστυχώς τα παιδιά ΔΕΝ ψηφίζουν!

Το Σεπτέμβρη του 2016,  με την υπ’ αριθμό 503/21/9/2016  συνεδρίαση του,  το Διοικητικό Συμβουλίο της ΕΤΑΔ  αποφάσισε να παραχωρήσει στο Δήμο ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ για αθλητικούς και πολιτιστικούς σκοπούς το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου έως τον Ιανουάριο του 2020, επεκτείνοντας τη τρέχουσα τότε, εξάμηνη σύμβαση κατά τρία χρόνια από τη λήξη της.

Από  την εφημερίδα των Συντακτών EFSYN, αντιγράφουμε τη σχετική είδηση (αφού πολλοί wanna be πολιτικοί της πόλης μας, αμφισβητούν τα δικά μας κείμενα):

(Δικές μας οι επισημάνσεις)

“”…28.09.2016, 20:35

Στο Δήμο Γαλατσίου το «Παλαί» έως το 2020

Στέργιος Ζιαμπάκας

Στον Δήμο της πόλης παραχωρείται έως τον Ιανουάριο του 2020, για αθλητικούς και πολιτιστικούς σκοπούς, το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Εκτός από το κεντρικό κλειστό γυμναστήριο, του «Παλαί», παραχωρούνται οι περιβάλλοντες υπαίθριοι χώροι, καθώς και το νότιο βοηθητικό γήπεδο.

Η συντήρηση των εγκαταστάσεων θα γίνεται από τα έσοδα των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα φιλοξενήσει ο Δήμος. Όπως εξηγεί ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρκόπουλος στο efsyn.gr, το 40% των εσόδων θα αποδίδεται στην ΕΤΑΔ και το υπόλοιπο 60% στα δημοτικά ταμεία. Αυτό το τμήμα των χρημάτων, υπολογίζεται ότι επαρκεί για την συντήρηση του γυμναστηρίου, ενώ ενδέχεται να προκύψει και πλεόνασμα που θα κατευθυνθεί για την περαιτέρω αναβάθμιση των χώρων του.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί ένα παραχωρητήριο 6 μηνών μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμου Γαλατσίου, κατά την περίοδο που το «Παλαί» φιλοξενούσε πρόσφυγες. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ανοίγεται η προοπτική το πρώην ολυμπιακό ακίνητο να καταστεί ο μεγαλύτερος χώρος πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας.

«Για τα επόμενα –τουλάχιστον– 3½ χρόνια καμία προπόνηση παιδιών και νέων δεν θα ξαναγίνει στη βροχή, στο κρύο ή στον καύσωνα. Οι νέοι του Γαλατσίου έχουν πλέον μια μόνιμη στέγη, ολυμπιακών προδιαγραφών, για την προπόνησή τους, αλλά και για την ψυχαγωγία τους, μέσα από τις δράσεις που πρόκειται να διοργανωθούν στο ΠΑΛΑΙ. Επιτέλους η φωνή της τοπικής κοινωνίας ακούστηκε! Και θα υπάρχει και συνέχεια!», αναφέρει ο ο δήμαρχος σε δήλωσή του, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Γεώργιο Τερζάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου και τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, Ηρακλή Γκότση για την ουσιαστική υποστήριξή τους. …”” 

Απαιτούμαι λοιπόν ως πολίτες του ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ απαντήσεις στις ερωτήσεις:

  1. Αφού ο ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ έχει παραχωρητήριο, και μοιρασιά στα έσοδα (40% ΕΤΑΔ – 60% ΔΗΜΟΣ), με ποια σύμβαση ΕΔΩΣΕ το ΠΑΛΑΙ στο “CHRISTMAS THEATER”?
  2. Σε ποιόν έχει δοθεί το «ΝΟΤΙΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ», με ποιόν τρόπο και με τι τίμημα?
  3. Γιατί τα παιδιά του ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ και όμορων Δήμων που αθλούνται στις ακαδημίες των Συλλόγων ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να κάνουν προπονήσεις σε ανοικτά σε αντίθεση με τις τότε υποσχέσεις του κ. Μαρκόπουλου «Για τα επόμενα –τουλάχιστον– 3½ χρόνια καμία προπόνηση παιδιών και νέων δεν θα ξαναγίνει στη βροχή, στο κρύο ή στον καύσωνα.»?
  4. Πόσα ακριβώς είναι τα ποσά που εισπράχθηκαν και θα εισπραχθούν από την εκμετάλλευση του ΠΑΛΑΙ μέχρι το Γενάρη του 2020, και πόσα από αυτά έχουν επιστραφεί προς αναβάθμιση των αθλητικών χώρων?
  5. Γιατί το Δημοτικό κλειστό του Άλσους, έχει αφεθεί στη τύχη του χωρίς καμμιά συντήρηση?

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ απαντήσεις ΔΗΜΟΣΙΑ (Σχετικά τηλεφωνήματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά!!!)

Οι εκλογές έρχονται, παλιοί και νέοι πολιτικοί υπόσχονται και αυτοθαυμάζονται ζητώντας τη ψήφο μας! Το σίγουρο είναι ότι τα ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ψηφίζουν, άρα δεν μπορούν να πιέσουν για τα δίκια τους!

Μήπως οι γονείς  τους πρέπει να δουν το θέμα αλλιώς?

Σχετικά άρθρα

Πάνω