Είστε εδώ
Αρχική > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Που είναι η σύμβαση για το ΠΑΛΑΙ?

Που είναι η σύμβαση για το ΠΑΛΑΙ?

Σε συρτάρια του ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ μακρυά από τα μάτια των Δημοτών!

Αν και έχουν κατά καιρούς “διαρρεύσει” πληροφορίες σχετικά με τη ΝΕΑ σύμβαση παραχώρησης του ΠΑΛΑΙ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ από την ΕΤΑΔ Α.Ε. στο Δήμο Γαλατσίου, σύμβαση ΔΕΝ έχουμε δει.

Κάποια πουλάκια μας έχουν τιτιβίσει, ότι η σύμβαση έχει εγκριθεί από το ΔΣ της ΕΤΑΔ ΑΕ από τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου 2020, και μάλιστα “δια περιφοράς” λόγω του covid19.

Και ενώ το 2016 ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρκόπουλος πανηγύριζε για την αρχική σύμβαση παραχώρησης, τώρα τσιμουδιά για το θέμα. Και με τη τακτική του αυτή λογικό είναι να υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με το θέμα ανάμεσα στους πολίτες του Γαλατσίου.

Μερικές πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, αλλά και ερωτήσεις που ακούγονται δεξιά και αριστερά χρειάζονται άμεσα επίσημες απαντήσεις για να καταλάβουν οι Δημότες τι ακριβώς “παίζει”.

“Ακούγεται” για διάρκεια παραχώρησης 10 χρόνων ή 5 + 5 χρόνων! Αληθεύει?

“Ακούγεται” για ποσοστό απόδοσης μισθωμάτων από τρίτους 70% ο Δήμος – 30% η ΕΤΑΔ ΑΕ, αληθεύει?

“Ακούγεται” για όρο αυστηρότατου ελέγχου των μισθωμάτων που θα συμφωνεί ο Δήμος με τρίτους, από την ΕΤΑΔ ΑΕ, αληθεύει?

Ποιός έχει λοιπόν υπογράψει παραχώρηση του ΠΑΛΑΙ στο “Christmas Theater”, που καιρό τώρα διαφημίζει σε ραδιόφωνα και ΤV, το πρόγραμμα παραστάσεων μέχρι και τα Χριστούγεννα?

Ποιά ακριβώς είναι τα προβλεπόμενα έξοδα και ποιά τα έσοδα από την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του ΠΑΛΑΙ από TV Studios, Christmas Theater, Δημόσιες Υπηρεσίες (π.χ. ΔΟΥ, Κτηματολόγιο), και λοιπών “παραχωρήσεων μετά αντιτίμου”?

Μήπως τελικά ο Ολυμπιακός Χώρος Πολιστισμού και Αθλητισμού του Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ), μετατρέπεται σιγά-σιγά σε ένα εμπορικό πάρε δώσε, για τους διαχειριστές του από το Δήμο Γαλατσίου και την ΕΤΑΔ, ρίχνοντας ένα κοκκαλάκι στην αθλητική νεολαία του Γαλατσίου με το παραχωρημένο προπονητήριο?

Στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, Δευτέρα 26/10/2020, που επέβαλε σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Γαλατσίου για πρώτη φορά, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για την κατάσταση των σχολείων και για το σοβαρό ζήτημα της υπεξαίρεσης στο Δήμο Γαλατσίου, είναι μια πρώτη τάξεως ευκαιρία να ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ να δοθεί στη δημοσιότητα και η Σύμβαση Παραχώρησης του ΠΑΛΑΙ.

Όσον αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα, προσέξτε τη διατύπωση της ΕΤΑΔ στη τελευταία παράγραφο του σχετικού ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ της (οι επισημάνσεις δικές μας):

“Η ΕΤΑΔ θα προχωρήσει στο πλαίσιο του εφικτού σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, ενώ θα συνεχίσει την ιδιαίτερα εποικοδομητική της συνεργασία με τον Δήμαρχο της πόλης, κ. Γιώργο Μαρκόπουλο, προς όφελος του Δήμου, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου.”

Και όπως μου είχε πεί κάποτε ένας “φέρελπις” πολιτικός wanna be του Γαλατσίου, για το Αλσος Βέικου: “είναι πολλά τα λεφτά Κωστάκη, για να μείνουμε απέξω”!!! Φανταστείτε τώρα για το ΠΑΛΑΙ πόσα πολλά είναι!

Σχετικά άρθρα

Πάνω