Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΣΤΕΛΛΑ ΦΟΥΡΑΚΗ! Τα αστέρια λάμπουν παντού!

ΣΤΕΛΛΑ ΦΟΥΡΑΚΗ! Τα αστέρια λάμπουν παντού!

Έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα όταν το καλοκαίρι του 2012 αρίστευσε στις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις και με 19690 μόρια πρώτευσε στην εισαγωγή της στη Νομική Αθηνών.

FOURAKI STELLAΌμως οι περι τον αθλητισμό, και ειδικά το μπάσκετ, τη γνωρίζουν από τα πρώτα της βήματα με τη πορτοκαλιά μπάλλα το 2004. Το καλοκαίρι του 2013 την γνώρισε και η μπασκετική Ευρώπη με τη συμμετοχή της στην Εθνική Ομάδα των Νέων Γυναικών. Η διεθνής Στέλλα Φουράκη   έπαιξε για πρώτη φορά στην εθνική ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ με αντίπαλο την ομάδα της ΙΣΠΑΝΙΑΣ, την 28/8/2009 (ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2009, ΜΠΟΡΚΟ ΠΑΤΖΕ) όπου η εθνική μας έχασε με σκορ 36-64.  Το καλοκαίρι, ο τελευταίος της αγώνας μέχρι στιγμής, ήταν με την ομάδα των ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ με αντίπαλο την ομάδα της ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ, την 9/6/2013 (ΤΟΥΡΝΟΥΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛ) όπου η εθνική μας κέρδισε με σκορ 65-58 όπου πέτυχε 16 πόντου.

Το GALATSISPORTS είναι ιδιαίτερα τυχερό που μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη της Στέλλας από κοντά, και ταυτόχρονα θεωρεί ότι είναι ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενεί τη συνέντεξη που ακολουθεί.
Στέλλα,  πότε άρχισες το μπάσκετ;
Τον Οκτώβριο του 2004.
Υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος που διάλεξες το μπάσκετ; 
Επέλεξα το μπάσκετ επειδή πιστεύω πως είναι ένα από τα πιο έξυπνα αθλήματα καθώς απαιτεί εγρήγορση, εstellaFouraki11νώ υπάρχει και συνεχής διακύμανση στο σκορ.
Κορυφαία στις εισαγωγικές εξετάσεις 2012, κορυφαία στην ομάδα σου ΑΕΣ ΕΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, από τις κορυφαίες στις μικρές Εθνικές Ομάδες, σε τρομάζει η κορυφή;
Σίγουρα όταν βλέπεις την προσπάθειά σου να τελεσφορεί και μάλιστα με τέτοιο τρόπο νιώθεις χαρά. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως επαναπαύεσαι, αλλά πως οφείλεις να συνεχίσεις την προσπάθεια με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο. Δε μπορώ λοιπόν να πω ότι με τρομάζει η κορυφή. Απλά μού δίνει ώθηση προκειμένου να συνεχίσω να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερη.
Η φετινή πορεία της ομάδας σου είναι από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων. Υπάρχουν μεγάλοι στόχοι;
Πράγματι η πορεία που έχει η ομάδα μέχρι στιγμής είναι – αν όχι η καλύτερη- από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Όταν ξεκινήσαμε την προετοιμασία με τα κορίτσια το καλοκαίρι, ξέραμε ότι θα αποτελούσαμε μια ανταγωνιστική ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ. Μόλις ήρθαν και οι πρώτες νίκες, καταλάβαμε πως αυτή η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες. Μεγάλοι στόχοι, θεωρώ, υπάρχουν σε κάθε ομάδα. Προς το παρόν όμως εμάς μάς ενδιαφέρει να προσπαθούμε να παλεύουμε κάθε αγώνα και να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι. Αυτά είναι που θα μας χαρίσουν μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα.
Οι προσωπικοί σου στόχοι στον αθλητισμό;
Σίγουρα στόχος μου είναι να αγωνιστώ κάποια στιγμή στην εθνική ομάδα γυναικών, πράγμα που απαιτεί αρκετή προσπάθεια. Επίσης ένας άλλος μακροπρόθεσμος στόχος μου είναι να αγωνιστώ κάποτε σε κάποια ομάδα του εξωτερικού. Αυτό ωστόσο απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια αφού , όπως είναι γνωστό, στο εξωτερικό υπάρχει μια διαφορετική νοοτροπία αναφορικά με τον αθλητισμό.
 stellaFouraki10Πόσο κομμάτι από τη ζωή σου είναι το basketball; Για πόσο καιρό θα το έχεις στη ζωή σου; Θα το αντάλλαζες με κάτι άλλο;
Το μπάσκετ καταλαμβάνει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της ζωής μου κι είμαι αρκετά ευχαριστημένη γι’ αυτό. Θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω μπάσκετ για όσα χρόνια μπορώ μέχρι το ίδιο το σώμα να μού δείξει πως δεν αντέχει να παίζει άλλο. Δεν θα ήμουν διατεθειμένη να ανταλλάξω το μπάσκετ με κάτι άλλο. Κι αυτό διότι το συγκεκριμένο άθλημα μού έχει προσφέρει τόσες χαρές, τόσες συγκινήσεις και τόσες λύπες τις οποίες δεν θα είχα την ευκαιρία να ζήσω ακόμα αν δεν είχα ξεκινήσει να παίζω.
Τι θα πρότεινες στα παιδιά που αντιμετωπίζουν το δίλλημα αθλητισμός – προετοιμασία πανελληνίων;
Θα τους έλεγα ότι δεν υπάρχει λόγος να αντιμετωπίζουν αυτό το δίλημμα γιατί, κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει. Όποιος θέλει μπορεί να καταρτίσει έτσι το καθημερινό του πρόγραμμα ώστε να έχει τη δυνατότητα και να διαβάζει αλλά και να αθλείται. Αναγκαστικά βέβαια θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην προετοιμασία για τις πανελλήνιες χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο χρόνος για άθληση θα εκμηδενιστεί. Εξάλλου, η πίεση που ασκείται σε κάθε παιδί αυτή την περίοδο της ζωής του είναι πολύ μεγάλη, οπότε η εκτόνωση και η διασκέδαση είναι αναγκαία. Γιατί λοιπόν αυτή η διασκέδαση να μην προέλθει από τον αθλητισμό; Ας μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός είναι ικανός να διδάξει στο παιδί αξίες όπως η πειθαρχία ή η οργάνωση που θα το βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του για τις πανελλήνιες.
Υπάρχει κάτι που θέλεις να προσθέσεις;
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες μου τις συμπαίκτριες και τους προπονητές με τους οποίους κατά καιρούς είχα τη χαρά να συνεργαστώ. Τους παραθέτω με χρονολογική σειρά: Αντώνης Ανδριόπουλος, Μανώλης Περρής, Ρούλα Μπαζίμα και Άκης Χρυσικάκης, γιατί χωρίς όλους αυτούς δεν θα είχα καταφέρει τίποτα όσον αφορά τον αθλητισμό.

Το Galatsisports ευχαριστεί τη Στέλλα Φουράκη για τη συνέντευξη αυτή και της εύχεται κάθε επιτυχία σε όλα τα επίπεδα.

Σχετικά άρθρα

Πάνω