Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Φανερώθηκε η σύμβαση για το ΠΑΛΑΙ!

Φανερώθηκε η σύμβαση για το ΠΑΛΑΙ!

Με πλειοψηφία ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ πέρασε από το ΔΣ του Δήμου Γαλατσίου!

Τελικά, η σύμβαση που ψάχναμε στο άρθρο μας, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙ βρέθηκε και συζητήθηκε στο ΔΣ του Δήμου Γαλατσίου τη Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020. Με όλη την αντιπολίτευση κατά, η πλειοψηφία Μαρκόπουλου ψήφισε υπέρ και το ΠΑΛΑΙ παραχωρείτε, από την ΕΤΑΔ, για χρήση στο Δήμο ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, δυστυχώς με όρους αποικιοκρατικούς.

Η διάρκεια της παραχώρησης είναι 5 χρόνια από την ημερομηνία υπογραφής της, με δυνατότητα, αν συμφωνηθεί εγγράφως και από τα δύο μέρη, να επεκταθεί για 5 ακόμη χρόνια. Η ΕΤΑΔ όμως, ως εκμισθώτρια, διατηρεί το δικαίωμα: “Σε κάθε περίπτωση η παρούσα σύμβαση θα λύεται αυτοδικαίως και αζημίως για την Εκμισθώτρια σε περίπτωση λήψης απόφασης της Εκμισθώτριας για την αξιοποίηση της εγκατάστασης

Ο Δήμος Γαλατσίου θα αποδίδει το 30% του “επί των πάσης φύσεως εσόδων” αναλαμβάνοντας το συνολικό κόστος λειτουργίας και συντήρησης όλης της εγκατάστασης, ενώ “ του ειδικά χωροθετημένου τμήματος του υπερκείμενου του κελύφους του Μισθίου χώρου, το δικαίωμα δε χρήσης και εκμετάλλευσης εξακολουθεί να ανήκει στην Εκμισθώτρια.

Ο Δήμος Γαλατσίου οφείλει να χρησιμοποιεί το ΠΑΛΑΙ για τις χρήσεις που προβλέπονται στο άρθρο 19 του Ν. 3342/2005, στο οποίο ορίζεται ότι «Στο Ολυµπιακό Κέντρο Γαλατσίου, όπως η περιοχή αυτού εµφαίνεται στο τοπογραφικό διάγραµµα 9 της παρ. 1 του άρθρου 9, επιτρέπονται µέσα στις υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις, πέραν των χρήσεων που δόθηκαν για την περίοδο των Ολυµπιακών Αγώνων και οι εξής λειτουργίες και χρήσεις:

α. Εµπορικά καταστήµατα, χώροι εστίασης κοινού.
β. Πολιτιστικές εκδηλώσεις.
γ. Θεµατικός χώρος ψυχαγωγίας», όπως η έννοια του θεµατικού χώρου ψυχαγωγίας ορίζεται ειδικότερα στην παρ. 3 παρ. β άρθρου 9 του Ν. 3342/2005. Δηλαδή,
Θεματικός χώρος ψυχαγωγίας»: στεγασμένος χώρος αναψυχής, ο οποίος προορίζεται για την ανάπτυξη χώρων συνάθροισης και εστίασης κοινού, όπως κινηματογράφοι, θέατρα, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, αναψυκτήρια.
Άρα για χρήση χώρων από Δημόσιες Υπηρεσίες (π.χ. ΔΟΥ) πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση όπως έγινε και για τις εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Κέντρο στο ΓΟΥΔΙ (Παρ.2 Άρθρο 111 ΝΟΜΟΣ 4623/2019.

Γενικότερα, όλο το ΆΡΘΡΟ 5: ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΙΟΥ της σύμβασης, περιγράφει όλων των ειδων τις υποχρεώσεις – ευθύνες του Δήμου Γαλατσίου, και τα κόστη που αυτός πρέπει να επωμίζεται, ενώ η ΕΤΑΔ, επιτηρεί και ελέγχει με στόχο τη διασφάλιση των εσόδων της, με τη λογική “και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου μπορεί να πανηγυρίζει ότι “Τρύπωσε στο ΠΑΛΑΙ ” αλλά το ερώτημα είναι αν ο Λαός και η νεολαία του Γαλατσίου “τρύπωσε μαζί του” ή “τρύπωσαν” τα διάφορα γνωστά και άγνωστα οικονομικά συμφέροντα!

Περιμένουμε να δούμε και τη σύμβαση ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, έτσι για το καλό!

Σχετικά άρθρα

Πάνω