Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Νέος Αθλητικός Νόμος! Τέρμα οι καρεκλοκένταυροι!!!

Νέος Αθλητικός Νόμος! Τέρμα οι καρεκλοκένταυροι!!!

Σε Δημόσια διαβούλευση μέχρι 10 Δεκέμβρη 2014!

gga1Το #1 θέμα της ημέρας είναι ο νέος Αθλητικός Νόμος, που από σήμερα είναι σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου και μετά -τις απαραίτητες ζυμώσεις- θα τεθεί σε ισχύ, αφού ψηφισθεί από τη Βουλή, με τις όποιες διορθώσεις.

Σημαντικότατες οι αλλαγές που προβλέπει, αγγίζουν σχεδόν το σύνολο του Αθλητικού κόσμου της χώρας, και σε πρώτη ανάγνωση μπορούμε να πούμε ότι βρίσκεται σε πολύ σωστό αλλά και σύγχρονο δρόμο. Επιγραμματικά, ξεφυλλίζοντας τον, σημειώσαμε μερικές πολύ σοβαρές αλλαγές:

Άρθρο 09: Συμμετοχή αθλητών στις εθνικές ομάδες. ΤΕΛΟΣ τα κουράστηκα και δεν μπορώ όταν καλούνται οι αθλητές στις ΕΘΝΙΚΕΣ ομάδες. Υποχρέωση τους η συμμετοχή, αλλιώς βαριά τιμωρεία.

Άρθρο 10: Μεταγραφές Αθλητών. ΤΕΛΟΣ το “θα καρφώσω το δελτίο σου στο ταβάνι”. Ελεύθερες οι μεταγραφές για ερασιτέχνες αθλητές.

Άρθρο 26: Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών και Τεχνολογίας. Συνιστάται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών και Τεχνολογίας (Ε.Κ.Α.Ε.Τ), με έδρα το Δήμο Αμαρουσίου, το οποίο εποπτεύεται από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εκτός των άλλων θα θεωρεί και τα δελτία υγείας των αθλητών.

Άρθρο 33: Διοικητικό συμβούλιο Αθλητικού Σωματείου. Ισχύει και για τις ενώσεις και ομοσπονδίες. ΤΕΛΟΣ τα αμέτρητα χρόνια των ΠΡΟΕΔΡΩΝ και των ΔΣ, με συνεχόμενες εκλογές. ΜΕΓΙΣΤΟΣ χρόνος παραμονής 8 ΧΡΟΝΙΑ!!! Μέγιστος αριθμός ατόμων σε ΔΣ τα 9 μέλη.

Στα συνολικά 118 άρθρα του σχεδίου νόμου περιλαμβάνονται όλα τα θέματα που αφορούν στον Ερασιτεχνικό και Επαγγελματικό Αθλητισμό της Ελλάδας. Μένει να δούμε ποιά ακριβώς θα είναι τα τελικά κείμενα που θα ψηφισθούν. Για όσους ενδιαφέρονται και θέλουν να συμμετάσχουν στη Δημόσια Διαβούλευση, μπορούν να το κάνουν στο link:

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο του νέου Αθλητικού Νόμου

Σχετικά άρθρα

Πάνω