Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > H… ανικανότητα της Διαιτησίας στέλνει αθλητές στα Νοσοκομεία!

H… ανικανότητα της Διαιτησίας στέλνει αθλητές στα Νοσοκομεία!

Φτάνει πια!!!

ladikos
Σ. ΛΑΔΙΚΟΣ: Με το κολλάρο της…επαφής!

Τι πρέπει να γίνει τελικά για να βάλετε μυαλό όλοι εσείς που κρεμάτε μια σφυρίχτρα στο λαιμό και έτσι χαλαρά… πάτε και σφυρίζετε παιχνίδια χωρίς κανένα σεβασμό σε αυτούς που ιδρώνουν τη φανέλα τους, και τους στέλνετε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ?
Έλεος!!!

Ειδήσεις απίστευτων τραυματισμών μας έρχονται από όλα τα γήπεδα, και μιλάμε για γήπεδα μπάσκετ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ κατηγοριών.
Τραυματίζονται αθλητές και χάνουν μαθήματα, σπουδές, δουλειές, και την υγεία τους, επειδή κάποιοι νομίζουν ότι ΔΕΝ έχουν καμιά ευθύνη όταν ορίζονται ως διαιτητές σε παιχνίδια!!!
Περίπτωση 1: Αγώνας Α’ ΕΣΚΑ, ΓΑΛΑΤΣΙ – ΦΕΑ. Ο αθλητής του ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Σ. ΛΑΔΙΚΟΣ δέχεται από αντίπαλό του διπλή μπουνιά πλάγια στη γνάθο και καταρρέει στο παρκέ σχεδόν αναίσθητος επί 20 λεπτά. Φεύγει με ασθενοφόρο για το Νοσοκομείο! Η διαιτησία ήταν σίγουρη ότι δεν έγινε κανένα φάουλ στην «επαφή». Διάγνωση: Βαριά Διάσειση! Αποτέλεσμα 2 βδομάδες με νάρθηκα-κολλάρο στο λαιμό, εκτός εργασίας βέβαια.

Περίπτωση 2: Αγώνας ΝΕΩΝ Κ22 ΕΣΚΑ, ΤΡΑΧΩΝΕΣ –ΠΑΤΗΣΙΑ . Ο Αθλητής των ΠΑΤΗΣΙΩΝ Νίκος ΚΟΝΤΩΣΗΣ δέχεται δολοφονική αγκωνιά από αντίπαλό του στο στήθος, και εγκαταλείπει τον αγώνα με φρικτούς πόνους. Η διαιτησία ΔΕΝ αντιλήφθη το παραμικρό!!! Διάγνωση: ΚΑΤΑΓΜΑ ΣΤΕΡΝΟΥ! Αποτέλεσμα: 4 μέρες ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – 10 μέρες στο ΣΠΙΤΙ – ΣΠΟΥΔΕΣ σε αναστολή! – 2 μήνες εκτός γηπέδων… και βλέπουμε.

Ν. ΚΟΝΤΩΣΗΣ: Κάταγμα στέρνου...από αόρατη επαφή!
Ν. ΚΟΝΤΩΣΗΣ: Κάταγμα στέρνου…από αόρατη επαφή!
pikios
Α. Πίκιος: Ρήξη Νεφρού…από μια αθώα…επαφή!

Περίπτωση 3: Αγώνας Α1 ΕΣΚΑ-Η, ΑΚΡΑΤΑ – ΣΦΗΚΑ. Σε επίθεση της Ακράτας, ο αθλητής της Σφήκας Άγγελος ΠΙΚΙΟΣ βρίσκεται σε άμυνα μέσα στο ζωγραφιστό, δέχεται γονατιά στα πλευρά από τον αντίπαλο επιθετικό, του καταλογίζεται και φάουλ στην «επαφή», μένει σχεδόν παράλυτος από τους πόνους και εκτός παιχνιδιού, μεταφέρεται στο Νοσοκομείο!!! Διάγνωση: Μερική Ρήξη ΝΕΦΡΟΥ, 10 μέρες ακινησία στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ελπίζοντας να αποφύγει την εγχείριση. Αποχή από δουλειά, τουλάχιστον 1 μήνα!!!

Αυτά και πολλά άλλα! Είμαστε σίγουροι!
Και γιατί? Γιατί κάποιοι ρομαντικοί σαν και εμάς, σπρώχνουμε τα παιδιά στον Αθλητισμό και μάλιστα στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, πιστεύοντας στα «αθλητικά ιδεώδη». Και γιατί ελπίζουμε ότι, ακόμα, μπορούμε να αλλάξουμε αυτό εδώ το χιλιοβασανισμένο, από την ανικανότητα, την προχειρότητα, την ελαφρότητα, την ηλιθιότητα, τόπο!
Γιατί περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα βρεθούν και άλλοι σαν και εμάς σε όλα τα πόστα που θα λειτουργούν με τον ίδιο ρομαντικό και ανιδιοτελή τρόπο.
Γιατί δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι η ανικανότητα των λίγων βλάπτει βάναυσα τους πολλούς.
Γιατί ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε κάποια μέρα να απολαύσουμε ένα απλό παιχνίδι μπάσκετ, ποδόσφαιρο κλπ, χωρίς να ασχοληθούμε με τη διαιτησία, τι σφύριξε και τι όχι, αν ο Χ και ο Ψ είναι αυτός που δηλώνει ότι είναι και όχι κάποιος πλαστός και ψεύτικος!

Αλλά Φτάνει πιά!!!
Εσείς που «χρίζεται» κομπλεξικά παιδάκια ως διαιτητές!
Εσείς που «ορίζεται» το κάθε πικραμένο αυτοκράτορα για 2 ώρες!
Εσείς που νομίζεται ότι έχετε το μαχαίρι και το πεπόνι!
Πάρτε τις σφυρίχτρες από τους ανίδεους, ηλίθιους και κομπλεξικούς! Και αν δεν μπορέσετε, να είστε σίγουροι ότι σε λίγο καιρό δεν θα έχετε παιχνίδια να τους στέλνετε για να εισπράξουν το δεκάευρω στο χαλαρό!!!
Σαν επίλογο διαβάστε τι δήλωσε από το Νοσοκομείο ο τελευταίος της σειράς των τραυματιών Άγγελος Πίκιος του ΑΣ ΣΦΗΚΑ (Α1 ΕΣΚΑ-Η).
«Κάποιοι διαιτητές δεν σέβονται το άθλημα και τους αθλητές που το υπηρετούν πιστά και με ήθος για χρόνια. Εμείς είμαστε ερασιτέχνες αθλητές και έχουμε οικογένειες και δουλειές πέρα από το μπάσκετ. Δεν γίνεται να έρχεται το κάθε παιδάκι να κάνει την πλάκα του και εμείς να τρέχουμε στα νοσοκομεία και να μην μπορούμε να πάμε στις δουλειές μας να δουλέψουμε. Η αρχή έγινε στο παιχνίδι με τον Γλαύκο με τον Βασίλη Σαμαρά να αποχωρεί με αίματα και να πηγαίνει στην οικογένεια του και στην δουλειά του με 5 ράμματα και τώρα με έμενα που δεν θα μπορώ να εργαστώ για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Τόσα χρόνια στα γήπεδα της ΕΣΚΑ-Η πρώτη φορά στην ζωή μου βλέπω τέτοια αντιμετώπιση προς ομάδα. Όπως είπε και ο προπονητής μας κάποιοι διαιτητές δεν μας σέβονται και κάνουν την πλάκα τους.»

Για το GALATSISPORTS:  Κ.Κοντώσης

Σχετικά άρθρα

Πάνω