Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Ο Δήμαρχος…το ΠΑΛΑΙ…και οι άλλοι!

Ο Δήμαρχος…το ΠΑΛΑΙ…και οι άλλοι!

Το Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ) παραχωρήθηκε στο Δήμο Γαλατσίου για χρήση μέχρι το 2020 από την ΕΤΑΔ ΑΕ, με συγκεκριμένους όρους που αναλύονται στη σχετική σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος Γαλατσίου δια του Δημάρχου του κ. Γιώργου Μαρκόπουλου, ο οποίος δήλωνε πανηγυρίζοντας μεταξύ άλλων: “Τώρα μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί για να κάνουμε το ΠΑΛΑΙ έναν χώρο αθλητισμού και πολιτισμού, πρώτα απ’ όλα για τις Γαλατσιώτισσες και τους Γαλατσιώτες.” Το σχετικό μας άρθρο ΕΔΩ.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, και το “όλοι μαζί” έγινε “εγώ μόνος μου”, και το ΠΑΛΑΙ πήρε ζωή από τους Αθλητικούς Συλλόγους που προπονούνται, από Πολιτιστικές-Αθλητικές εκδηλώσεις Σωματείων, Κεδροσκοπικών και ΜΗ, αλλά και από διάφορες μεμονομένες εκδηλώσεις τύπου χοροί και νταούλια, μέχρι γλέντια και..μπουζούκια. Και γέμισαν και οι χώροι με γυμναστικές και γυμναστήρια, εκθέσεις και χειροτεχνήματα και πολλά άλλα ενδιαφέροντα και μη…

Όλα αυτά για να μπορούν να βρίσκουν στέγη στο ΠΑΛΑΙ, οργανωμένα και όχι όπως-όπως, έπρεπε να έχει και ένα κανονισμό λειτουργίας, αποφάσισε ο κ. Δήμαρχος, και πολύ σωστά έκανε.

Έλα όμως που και εδώ υπερίσχυσε το Εγώ του Εμείς και έφτιαξε ένα κανονισμό όπως τον βόλευε, τον έφερε στο ΔΣ του Δήμου όπως ήθελε, δεν έδωσε σημασία γιατί οι τρείς της αριστερής μεριάς είπαν “αυτό είναι παράνομο και δεν το ψηφίζουμε”, το ψήφισε μόνος τους με τους δικούς του, και έτοιμος ο Κανονισμός Εκμετάλευσης,…οουπς…Λειτουργίας ήθελα να πω…του ΠΑΛΑΙ!

Έλα όμως που κάποια παλληκάρια, του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλαν στη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής την απόφαση του ΔΣ που ενέκρινε το κανονισμό, και αυτή απεφάνθη τεκμηριωμένα ότι ΑΚΥΡΟΣ η απόφαση για τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ του ΠΑΛΑΙ!!!

  1. Δεν μπορείς κ. Δήμαρχε να επεκτείνεις τους όρους χρήσης του ΠΑΛΑΙ, πέρα από αυτά που έχεις ήδη υπογράψει στη Σύμβαση παραχώρησης…
  2. Δεν μπορείς να αναθέτεις σε επιτροπή του Δήμου τη διαχείριση του ΠΑΛΑΙ και ως προς τις άδειες και ως προς τα όποια οικονομικά τιμήματα αφού ο νόμος άλλως ορίζει…
  3. Δεν γίνεται από τη μία να λές “Ολοι Μαζί” και από την άλλη να αφήνεις έξω ουσιαστικά ΟΛΗ την αντιπολίτευση του Δήμου…

Δεν γίνεται να θέτεις σε κίνδυνο την ίδια τη Σύμβαση παραχώρησης του ΠΑΛΑΙ με κινήσεις που εκθέτουν όλους αυτούς που πάλεψαν για το ΠΑΛΑΙ!

Και για να μη ξεχνάμε…ακόμη περιμένουμε να δούμε τη μελέτη αξιοποίησης του ΠΑΛΑΙ με το αναλυτικό κοστολόγιο συντήρησής του…τι να κάνουμε είμαστε ρομαντικοί…!

Ολόκληρη η απόφαση ακύρωσης του κανονισμού στο site της e-grammi.gr ΕΔΩ!

Σχετικά άρθρα

Πάνω