Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Διαιτητές ΡΟΜΠΟΤ η λύση!!!

Διαιτητές ΡΟΜΠΟΤ η λύση!!!

Ποιός έχει πατήσει σε γήπεδο για να δει αγώνα οποιουδήποτε αθλήματος και δεν έχει ακούσει σύνθημα ή κραυγή από φίλαθλο ή “φίλαθλο” εναντίον των διαιτητών;

Δεν νομίζω να υπάρχει ούτε ένας! Και βέβαια η στάση κάποιων διαιτητών διακαιολογεί απολύτως ότι “κάτι τρέχει”.

Πρόσφατα διαβάσατε φαντάζομαι για δηλώσεις μεγαλομετόχου περί χρηματισμού διαιτητών από τους αντιπάλους της ομάδας του. Αφορούσε αγώνα Α1 Ανδρών στο Μπάσκετ.

Πιθανά να ζήσατε οι ίδιοι σκηνές απείρου κάλλους από διαιτητές που ενώ τέλειωσε ο αγώνας αντί να περιμένουν να τους χαιρετίσουν οι ομάδες έφυγαν τρέχοντας στα αποδυτήρια επειδή οπαδοί τους καταλόγιζαν ευθύνες για την ήττα της ομάδας τους. Αφορούσε αγώνα Α1 γυναικών στο Μπάσκετ.

Επίσης βλέπετε στα κανάλια της TV ότι στους αγώνες ντέρμπι του ποδοσφαίρου της Super League οι διαιτητές είναι απο την Ευρώπη επειδή οι ομάδες δεν εμπιστεύονται τους δικούς μας, αφού πολλάκις έχουν κατηγορηθεί για  στημένα παιχνίδια και λοιπά θαυμαστά έργα.

Και επειδή “είναι πολλά τα λεφτά” φίλε μου, η κατάσταση αυτή με υποψίες δωροδοκειών, στημένων αγώνων και λοιπών “θαυμαστών” καταστάσεων φοβάμαι θα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Θα υπάρχουν άσχετα με το τι κάνουν οι ρομαντικοί φουκαράδες που ασχολούνται με τον αθλητισμό, οι αθλητές και αθλήτριες που ιδρώνουν τις φανέλες τους και ματώνουν στα γήπεδα. Και όλοι αυτοί οι γύπες, είτε φορούν γκρίζα, είτε μαύρα, είτε κοστούμια, είτε φόρμες, θα βρίσκουν τρόπο να τα παίρνουν και να στήνουν τα παιχνίδια και να μη πληρώνουν τελικά καμμιά ποινή.

Εκτός εάν… Δύο τινά!

Πρώτον: Αν όλοι οι ρομαντικοί των ομαδικών σπόρ, δεν ξαναπατήσουν σε γήπεδο, δεν ξαναπαρακολουθήσουν αγώνα σε TV, και οι γύπες δεν θάχουν να “πουλήσουν” τίποτα…Πράγμα σχεδόν ανέφυκτο.

Δεύτερον: Αν έχουμε Διαιτητές ΡΟΜΠΟΤ!!! Ναι η τεχνολογία μπορεί να σώσει τουλάχιστον ένα σοβαρό κομμάτι του αθλητικού ομαδικού ανταγωνισμού. Και αν νομίζετε ότι αυτό είναι επιστημονική φαντασία, δείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Robot football referees and linesmen could be a reality by 2030

Robot referee – YouTube

Robot referees and genetically engineered ‘super athletes’: Here’s the future of sport

Και με τη ταχύτητα ανάπτυξης της τεχνολογίας, κυρίως της τεχνιτής νοημοσύνης, τίποτα δεν αποκλείεται!

Και θάθελα πραγματικά να δώ αγώνα όπου οι διαιτητές θα είναι κομμάτι του αγώνα και όχι ψιλομύτες άρχοντες των πάντων και αμόλυντοι όπως εμφανίζονται σήμερα.

Τα σέβη μας…

Σχετικά άρθρα

Πάνω