Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > COVID-19: Και μετά Τι;

COVID-19: Και μετά Τι;

Πλήρης ανάκαμψη ή πλήρης ανακαίνιση;

Τη πρωτόγνωρη και περίεργη για όλους μας κατάσταση που ζούμε, δεν μπορούσαμε ποτέ να τη προβλέψουμε. Ακόμη και όταν βλέπαμε προφητικές ταινίες με ιστορίες απόλυτα ίδιες με τη σημερινή κατάσταση, ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα τη ζήσουμε στη πραγματικότητα.

Ο COVID-19 ήρθε και μας άλλαξε τη ζωή! Και μετά από αυτό τι;

Θα επανέλθουν όλα στη κατάσταση πριν COVID-19; Φοβάμαι πως όχι! Μπορεί να είναι ευκαιρία, μπορεί να είναι αναγκαστικό, αλλά σίγουρα πολλά θα αλλάξουν. Στο τρόπο σκέψης μας, στο τρόπο αξιολόγησης των πραγμάτων, στο τρόπο που βλέπουμε το διπλανό μας. Και αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα!

Στο τομέα του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού η μετά COVID-19 εποχή απαιτεί να απαντήσουμε σε ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα:
Θέλουμε πλήρη ανάκαμψη ή πλήρη ανακαίνιση?

Θέλουμε να επανακάμψουν τα πάντα όλα στη προ COVID-19 κατάσταση; Με όλες τις παθογένειες που μαζεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια; Με πελατειακές σχέσεις μεταξύ Συλλόγων, με “ερασιτέχνες” παράγοντες και προπονητές, με διοικήσεις κατά φαντασία δημοκρατικές, με μαύρο χρήμα από όλους προς όλους, με στημένα παιχνίδια για στοιχηματισμό στα πιό “ερασιτεχνικά” πρωταθλήματα, με “ακαδημίες” χρηματοδότες, με…με…με;

Μήπως είναι η μεγάλη ευκαιρία, για μια πλήρη ανακαίνιση? Όπως ακριβώς ένα ερειπωμένο κτίριο το ανακαινίζουμε με μοντέρνα υλικά και φρέσκες ιδέες, κρατώντας τον αρχικό του σκοπό ύπαρξης; Μήπως είναι η μεγάλη ευκαιρία για την πλήρη ανακαίνιση του Ελληνικού Ερασιτεχνικού Αθλητισμού?

Το θέμα σίγουρα αξίζει μεγάλης συζήτησης και εις βάθος ανάλυση! Μπορούμε να τη κάνουμε? Θέλουμε?
Τουλάχιστον υπάρχουν φωνές όπως ο Γιώργος Καλαϊτζής που έγραψε τις ιδέες του στο facebook της ΕΣΚΑ! Υπάρχουν άλλοι;
Εμείς είμαστε έτοιμοι! Εσείς όλοι που κόπτεστε για το αύριο του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού είστε;

Σχετικά άρθρα

Πάνω