Είστε εδώ
Αρχική > Αθλητική Ψυχολογία - Διατροφή > David Caligaris: Πειθαρχία και επιτυχία!

David Caligaris: Πειθαρχία και επιτυχία!

“Απαιτεί πειθαρχία και ικανότητα να χειρίζεσαι ταυτόχρονα πολλά καθήκοντα και καταστάσεις πίεσης. Αυτό ισχύει και για τη κρίσιμη βολή στο τέλος ενός παιχνιδιού και αργότερα στη ζωή όταν κάνεις μια επαγγελματική παρουσίαση μπροστά σε 500 άτομα.”

Ο David Caligaris ήρθε στον ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ το 1978, και έπαιξε στην ομάδα μέχρι και το 1981.  Επαιξε στο σύλλογο των Πατησίων σε μια περίοδο που το κλειστό του Σπόρτιγκ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε κάθε μεγάλο μπασκετικό γεγονός στην Ελλάδα.

Γίναμε μάρτυρες μεγάλων προσωπικών μαχών Καλιγκάρη – Γιαννάκη, Καλιγκάρη – Γκάλη, Καλιγκάρη-Γιατζόγλου. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ. Ήταν ο τρίτος σκόρερ για το ελληνικό πρωτάθλημα την περίοδο 1978-79 σημειώνοντας 649 πόντους και ο δεύτερος σκόρερ το 1979-80 σημειώνοντας 727 πόντους. Η ομάδα του ΣΠΟΡΤΙΓΚ, τερμάτισε στο ελληνικό πρωτάθλημα της Α Εθνικής τότε, στη 5η θέση το 1979 και 4η θέση το 1980, συμμετέχοντας και τις δύο φορές και στην Ευρώπη – Κύπελλο Κόρατς.

Oι 24.6 πόντοι ανά παιχνίδι στο Northeastern University κατά τη διάρκεια της σεζόν 1977-78 είναι ένα ρεκόρ που δεν έχει καταρριφθεί ακόμη, και το έκανε όταν ακόμη δεν υπήρχε το τρίποντο, και η επίθεση ήταν στα 30″.

Στα τρία χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα ήταν το σημείο αναφοράς της σοβαρότητας εντός και εκτός του Γηπέδου. Ο τρόπος παιχνιδιού του, με το απίστευτο αριστερό jump shot, από μέση και μακρινή απόσταση, έκανε όλους του φιλάθλους του μπάσκετ να υποκλίνονται στην αξία του.

“Ο προπονητής μου στο Northeastern, ο Jim Calhoun, είχε εμπιστοσύνη σε μένα, κάτι που μου επέτρεψε να παίζω πιο ελεύθερα και πιο χαλαρά”, δήλωνε ο Καλιγκάρης.  “Ο στόχος μου ήταν να βελτιώνω κάθε χρόνο το παιχνίδι μου και αυτή τη βελτίωση να τη μεταφέρω σ’ αυτό την επόμενη σεζόν.”

Με την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Καλιγκάρης έκανε το μεταπτυχιακό του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Harvard Business School!

Με τη σύζυγό του, Donna, γνωρίστηκε στο λύκειο Holliston που πήγαιναν. Οι κόρες τους, Logan και Skylar, πρωταγωνίστησαν και αυτές στο μπάσκετ στο σχολείο Buckingham Browne & Nichols, όπου ο Καλιγκάρης ήταν βοηθός προπονητή.

Σήμερα ο 62χρονος κ. Καλιγκάρης είναι διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρίας ανάπτυξης κατοικιών της “Green Company” στο Wellesley, Massachusetts, USA. όπου και ζει.

Νάναι καλά, θα τον θυμόμαστε πάντα!

Σχετικά άρθρα

Πάνω