Είστε εδώ
Αρχική > ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ > Γνωρίστε τη ΚΟΡΩΝΙΔΑ και τον Σταύρο της!

Γνωρίστε τη ΚΟΡΩΝΙΔΑ και τον Σταύρο της!

Συνέντευξη του Σταύρου Ζαζάνη στο GalatsiSports!

Το GalatsiSports βρέθηκε στη λέσχη της ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ για μια κουβέντα με τον κ. Σταύρο Ζαζάνη, τον άνθρωπο-ψυχή των υποδομών του Συλλόγου.

Με μεγάλη ευχαρίστηση, είδαμε ότι στη φόρμα ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ για τις Ακαδημίες, όπως και στο πληροφοριακό έντυπο των Ακαδημιών, γίνεται εκτενέστατη αναφορά στο Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), και μάλιστα ζητείται η συναίνεση των γονέων για τη χρήση video και φωτογραφιών των παιδιών τους στα έντυπα και ιστοσελίδες του Συλλόγου, ακριβώς όπως ο κανονισμός και ο νόμος επιτάσσει.

Παραθέτουμε τη συνέντευξη! Αξίζει κάθε λέξη της! Διαβάστε τη…

Καλησπέρα, μπορείς να μας πεις δυο λόγια για σένα και το ρόλο σου στην ομάδα?

Έχω τελειώσει το Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης  και το Πανεπιστήμιο Αθηνών το τμήμα Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής του Αθλητισμού . Ανέλαβα το 2014 υπεύθυνος Ακαδημιών στην Κορωνίδα Γαλατσίου, έχω στην επίβλεψη μου ολόκληρη την δομή της ακαδημίας από εύρεση χορηγών, πλάνο ανάπτυξης των αθλητών, πλάνο προπόνησης σε κάθε ηλικιακή κατηγορία.

Ποια η Φιλοσοφία του ΑΟ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ στη λειτουργία του Συλλόγου αλλά και στη Λειτουργία των ομάδων του?

Η φιλοσοφία του Συλλόγου είναι να φέρει τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό δίνοντας την δυνατότητα να προπονηθούν με εξειδικευμένους προπονητές και με σύγχρονες μεθόδους προπόνησης.

Να μεταλαμπαδεύσει έτσι τις αξίες του αθλητισμού, να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, να τα κάνει να διασκεδάσουν και εν τέλει να γυμναστούν γνωρίζοντας έτσι το άθλημα του ποδοσφαίρου.

Στόχος μας είναι να μπορέσει ο σύλλογος να παράγει ποδοσφαιριστές ώστε το τμήμα αντρών να στελεχώνεται από παιδιά που έχουν διδαχθεί το ποδόσφαιρο που μας αρέσει.

Αυτή την στιγμή έχουμε 21 τμήματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα σύνολο 270 παιδιά. Τα τμήματα αυτά είναι χωρισμένα ηλικιακά και σε κάθε ένα από αυτό ακολουθούμε συγκεκριμένο μοτίβο προπόνησης ειδικά σχεδιασμένο με βάση την ηλικιακή κατηγορία του παιδιού, απαραίτητο για να μάθει σωστό και σύγχρονο ποδόσφαιρο το παιδί.

Βέβαια σε κάθε ηλικία υπάρχει και ένας διαχωρισμός ανάλογα το επίπεδο των παιδιών με γνώμονα την αντίληψη του , τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και τα φυσικά του προσόντα.

Αυτός ο διαχωρισμός γίνεται με βάση ειδικών τεστ που γίνονται 3 φορές το χρόνο και την κρίση των προπονητών της ακαδημίας. Με αυτό το τρόπο επιτυγχάνουμε μια συνολική βελτίωση όλων των παιδιών. 

Σύνθημα μας είναι το παίζω – ανακαλύπτω – μαθαίνω και κάτι που μου αρέσει να λέω εγώ είναι ότι η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός.

Φυσικά όλα αυτά υλοποιούνται γιατί ο πρόεδρος Νικήτας  Φλέσσας και το ΔΣ της ομάδας ενστερνίζονται τη παραπάνω φιλοσοφία. 

Πως αντιμετωπίζουν οι γονείς των αθλητών σας όλη αυτή τη Φιλοσοφία? Υπάρχουν προβλήματα συνεργασίας, απαιτήσεις?  Παράπονα?

Στο σύνολο οι γονείς αποδέχονται το τρόπο λειτουργίας μας, εξάλλου είναι κάτι που τους γίνεται γνωστό από την πρώτη στιγμή.

Στις συγκεντρώσεις γονέων αλλά και στα έντυπα μας γίνεται εκτενής αναφορά στην λειτουργία μας και σε τι πρεσβεύουμε. Βέβαια σε έναν ζωντανό οργανισμό πάντα θα υπάρχουν προβλήματα, απαιτήσεις ή παράπονα. Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή ατομικισμού, δεν μας ενδιαφέρει η ομάδα , ο διπλανός μας. Θέλουμε να το εξαλείψουμε αυτό. Αν κάποιον τον ενδιαφέρει μόνο το «εγώ», τότε αυτόματα θα υπάρξει ένα πρόβλημα συνεργασίας.

Πρέπει να καταλάβουν οι γονείς ότι το παιδί δεν πρέπει να είναι σε μια γυάλα, πρέπει να καταλάβουν ότι θα αδικηθεί, θα χάσει, θα κερδίσει, θα ευνοηθεί αλλά στο τέλος θα μάθει. Η μάθηση αυτό είναι.

Τα πιο σύνηθες παράπονα είναι το γιατί χάσαμε ή γιατί δεν αλλάζουμε 50 πάσες. Αυτό οφείλεται στην  ημιμάθεια. Το έχω παίξει ποδόσφαιρο, βλέπω ποδόσφαιρο ή μου αρέσει το ποδόσφαιρο είναι τελείως διαφορετικό με το διδάσκω ποδόσφαιρο, μαθαίνω ποδόσφαιρο και  συμμετάσχω σε μια ακαδημία.

Αλλά μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας μπορώ να πω ότι περιορίζουμε αυτές τις φωνές.

Πως «στέκεται» η ΚΟΡΩΝΙΔΑ στο κοινωνικό περίγυρο? Σχέσεις με άλλους Συλλόγους, Οργανώσεις, Δήμο κτλ.?

Πιστεύω ότι ένας σύλλογος πόσο μάλλον ένας αθλητικός σύλλογος που έχει αναγνωρισιμότητα πρέπει να είναι μια κοιτίδα παιδείας και αλληλεγγύης. Η Κορωνίδα πάντα είχε και κοινωνική ευαισθησία. Συνεργαζόμαστε με φορείς που επιτελούν κοινωνικό έργο. Είχαμε δώσει φιλικό με πρόσφυγες το 2016, συμμετέχουμε ενεργά μαζί με τον Δήμο Γαλατσίου που επίσης έχει μια κοινωνική ευαισθησία ώστε να μαζεύουμε τρόφιμα για ομάδες ανθρώπων που έχουν ανάγκη ή μετά από γεγονότα δυσάρεστα να βοηθήσουμε. Το καλοκαίρι δώσαμε 10 κούτες με ρούχα στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου μας. Επίσης μέσα από την σελίδα μας στο facebook προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε το κόσμο σε θέματα που αφορούν όλους μας.

Ετοιμάζουμε και άλλα πράγματα έχουμε όρεξη και ιδέες και θα τα κάνουμε πράξη.

Με όλους τους συλλόγους της περιοχής μας έχουμε πολύ καλές σχέσεις δεν είμαστε ανταγωνιστές, τους θεωρώ, όπως και η Κορωνίδα, συνεργάτες και έτσι πρέπει να το βλέπουν όλοι. Μπορεί να είμαστε αντίπαλοι για ένα 90 λεπτό αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Υπάρχει, και πρέπει να υπάρχει, μια κοινή γραμμή μεταξύ μας και μια συνεργασία και με ευχαριστεί πολύ που γίνεται έτσι.

Με τον Δήμο έχουμε επίσης μια καλή συνεργασία, δεν συναντήσαμε κλειστές πόρτες  και προσωπικά μια φορά που έψαξα τον Δήμαρχο για να τον ρωτήσω κάτι που αφορούσε στο γήπεδο ποδοσφαίρου ο άνθρωπος ανταποκρίθηκε αμέσως και μιλήσαμε.

Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ακόμα και σε κάποια θέματα που έχουμε διαφορετική άποψη, ωστόσο αν υπάρχει θέληση και λογική μπορούν όλα να επιλυθούν.

Έχετε σαν Σύλλογος την απαραίτητη βοήθεια απ’ έξω? Δήμο, Περιφέρεια, Κράτος, Εθελοντές?

Από το 2010 και μετά η βοήθεια από το Κράτος είναι μηδενική ή από την Ομοσπονδία η από κάποιον φορέα. Η μόνη βοήθεια είναι ότι μας παραχωρούνται οι εγκαταστάσεις , σημαντική σίγουρα αλλά από κει και πέρα τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας.  

Εθελοντές έχουμε, όλοι μας είμαστε εθελοντές, αφιερώνουμε προσωπικό χρόνο για να κάνουμε κάποιες εργασίες και για να τρέξουμε ζητήματα της ομάδας. Επίσης γονείς που είναι στην ακαδημία κάποιες φορές προσφέρονται για να βοηθήσουν σε κάποια θέματα.

Ποια θα ήταν η καλύτερη ευχή που θα θελες να κάνεις για το μέλλον?

Η καλύτερη ευχή …  εύχομαι να αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα γενικά σαν κοινωνία, να συνειδητοποιήσουμε την κρίση στην παιδεία μας.  

Σταύρε σε ευχαριστούμε και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας!

Σχετικά άρθρα

Πάνω