Είστε εδώ
Αρχική > ΑΠΟΨΕΙΣ > Δημοτικές Εκλογές και συνεργασίες: Σε αναμονή!

Δημοτικές Εκλογές και συνεργασίες: Σε αναμονή!

ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ!

Η αβεβαιότητα των επόμενων βουλευτικών εκλογών, που σε κάθε περίπτωση ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν μέχρι τη πρώτη βδομάδα του Ιουλίου 2023, έχει βάλει τις όποιες διαδικασίες για τις Δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη, σε κατάσταση αναμονής.

Οι αρχικές ανακοινώσεις υποψηφίων Δημάρχων για το Γαλάτσι, μετά τις πρώτες ελάχιστες μέρες, τέθηκαν σε κατάσταση “σιωπή ασυρμάτου”.

Τουλάχιστον στα φανερά! Γιατί είμαστε σίγουροι ότι πίσω από κλειστές πόρτες οι συνεννοήσεις δίνουν και παίρνουν.

Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το πόσες κάλπες τελικά θα χρειαστούν για να υπάρξει κυβέρνηση, επηρεάζουν τα μέγιστα στις συζητήσεις των δημοτικών παρατάξεων τόσο στα εσωτερικά τους, όσο και στις μεταξύ τους διερευνητικές επαφές.

Είναι κατανοητό, ότι το αποτέλεσμα των Βουλευτικών εκλογών θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στις τελικές συνεργασίες των δημοτικών παρατάξεων.

Είναι επίσης κατανοητό ότι λογικά οι συνεργασίες αυτές θα επηρεαστούν τα μέγιστα ανάλογα από το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, ποιος θα κάνει κυβέρνηση και με ποιόν, ποιός υποστηρίζεται από ποιόν στο Γαλάτσι. Και μάλλον δεν πρέπει να περιμένει κανείς σκεπτόμενος άνθρωπος “ανεξάρτητους” υποψηφίους. Οι δημοτικές παρατάξεις και κυρίως οι επικεφαλής υποψήφιοι δήμαρχοι, θα φορέσουν αναγκαστικά μια «κομματική» ταμπελίτσα, το μέγεθος της οποίας θα εξαρτηθεί από το βαθμό συνεργασίας που θα επιλέξουν.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου κ. Μαρκόπουλου για την υποψηφιότητα του, και πάλι για να «ολοκληρώσει» το έργο του (αυτό που δεν έχει ακόμη αρχίσει?), και η ανακοίνωση του κ. Γ. Μελισσουργού για τη δική του με τη συνεργασία του κ. Σ. Παναγιώτου (ίσως ο πιο έμπειρος δημοτικός σύμβουλος του Γαλατσίου), είναι οι μόνες σίγουρα γνωστές στο εκλογικό σώμα του Γαλατσίου.

Το «Γαλάτσι από Κοινού» αναμένεται να είναι ένας πόλος έλξης με τη κ. Α. Σαπουνά και τον Ν. Χωριανόπουλο να έχουν κάνει ιδιαίτερα αισθητή τη παρουσία τους στα κοινά του Δήμου Γαλατσίου τη τελευταία 4ετία, με πλήθος παρεμβάσεων στα κρίσιμα θέματα του Δήμου.

Και ενώ ο κ. Ζώμπος* δεν είναι ακόμη σίγουρο αν θα είναι υποψήφιος και με ποιους, και η «ανεξάρτητη» (?) κ. Ζέρβα σε σιωπή, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου» θα περιμένει το σήμα από το Περισσό για το ποιος θα είναι ο επικεφαλής αφού ακούγεται ότι ο κ. Χαραλαμπίδης παραχωρεί τη θέση του.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι πρόκειται να κάνουν οι ΠΑΣΟΚογενείς Δημοτικοί σύμβουλοι που σήμερα είναι στην άμαξα του Δημάρχου, και αποτελούν μάλιστα βασικά γρανάζια της δημοτικής μηχανής του. Θα μείνουν μαζί του στην αφάνεια που τους προσφέρει ή θα επιχειρήσουν να βγούν στην επιφάνεια?

Υπομονή λοιπόν! Μετά τις βουλευτικές εκλογές θα έχουμε τις τελικές προθέσεις όλων για το Δήμο Γαλατσίου.

Κώστας Κοντώσης

Σ.Σ. *Ο κ. Ζώμπος τελικά θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος με τη παράταξή του “Γαλάτσι, Ζούμε Εδώ!”

Σχετικά άρθρα

Πάνω