Είστε εδώ
Αρχική > ΑΠΟΨΕΙΣ > Η διάλυση μιας ομάδας!

Η διάλυση μιας ομάδας!

ΑΕΣ ΕΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ – ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Το τέλος (?)

“Η επιβίωση των μετρίων μέσα από τη διάλυση των επιτευγμάτων των καλυτέρων”

Πέρασαν περίπου 35 χρόνια από τη δημιουργία του τμήματος μπάσκετ Γυναικών στο Σύλλογο ΑΕΣ “ΕΝΩΣΗ” ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ.
35 χρόνια, από όταν ο ιστορικός σύλλογος του Γαλατσίου αποφάσιζε να δώσει τη δυνατότητα στα κορίτσια, της εποχής, του Γαλατσίου, μια διέξοδο προς τον Αθλητισμό.
Μια πορεία, στην οποία είχα τη τιμή να έχω συμμετοχή στο ξεκίνημά της και για 3 χρόνια.

Μια πορεία που βασίστηκε κυρίως στη θέληση και επιμονή ενός ανθρώπου του Γαλατσίου, του Γιάννη Κατσώνη του Θανάση.
Άσχετα με τα λάθη και τις εσφαλμένες πολλές φορές επιλογές του, ο Κατσώνης δημιούργησε ένα σύλλογο “brand name” στο Ελληνικό Γυναικείο μπάσκετ, και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Τα περισσότερα χρόνια είχε για συνεργάτη του, έναν άλλο ακούραστο και δουλευταρά προπονητή και καθοδηγητή των μικρών κυρίως αθλητριών, τον Ακη Χρυσικάκη, που και αυτός “ταύτισε” το όνομά του με την ΕΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ.

Το κείμενο αυτό δεν έχει σκοπό να αποδώσει τα εύσημα, ούτε στο Χρυσικάκη ούτε στο Κατσώνη. Δυστυχώς, γράφεται για να μεταφέρει στους φιλάθλους του Γαλατσίου, πληροφορίες που διασταυρώνονται από πολλές μεριές, και αφορούν στο μέλλον αυτής της ομάδας.

Μιας ομάδας που ανέδειξε αθλήτριες Εθνικού επιπέδου, όπως η Στέλλα Φουράκη και οι αδελφές Αγγελική και Σταυριανή Βιντσιλαίου για να αναφέρουμε τις μέχρι και σήμερα ενεργές αθλήτριες, με συμμετοχές σε μεγάλες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές ομάδες.

Οι πληροφορίες μας, δυστυχώς, αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της ΑΕΣ ΕΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ και ειδικός έμμισθος Σύμβουλος του Δημάρχου Γαλατσίου κ. Α. ΠΑΣΠΑΛΑΣ ανακοίνωσε σε προπονητές και “φίλους” του Συλλόγου ότι το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ τμήμα διαλύεται και δε πρόκειται να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Α’ ΕΣΚΑ Γυναικών στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Επιπροσθέτως, αναφέρουν ότι οι Γυναίκες αθλήτριες παροτρύνονται να μετακομίσουν στον ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ για να παίξουν στην Α’ ΕΣΚΑ, μια και το πιο ιστορικό Σωματείο του Γυναικείου μπάσκετ της χώρας μας, θα αγωνίζεται πλέον στη τοπική κατηγορία μετά τη περσινή, ακαταλαβίστικη, απόφαση της Διοίκησής του να μη συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Ειλικρινά, για όλους εμάς που με τον ένα ή άλλο τρόπο είχαμε συμμετοχή στη πορεία του μπάσκετ Γυναικών της ΑΕΣ “ΕΝΩΣΗ” ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, εύχομαι οι παραπάνω πληροφορίες να διαψευστούν στη πορεία πραγματικών γεγονότων.

Αν αληθεύουν, ελπίζω ότι άνθρωποι, πολίτες του Γαλατσίου, που τόσα χρόνια ήταν μέσα ή και δίπλα στην ομάδα να έχουν την ευκαιρία και δυνατότητα να ασχοληθούν για τη διάσωσή της.

Κ. Κοντώσης

Σχετικά άρθρα

Πάνω