Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ?

ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ?

Κλικ για το πλήρες κείμενο

Χαμός στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου! Μια καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Γαλατσίου, έβαλε φωτιά στη συνεδρίαση του ΔΣ, με αποτέλεσμα Δήμαρχος και πρόεδρος ΔΣ να προσπαθούν να μαζέψουν τα αμάζευτα.

Όπως καταγγέλεται, στην ανακοίνωση με ημερομηνία 27/1/2023, το Σωματείο Εργαζομένων αναφέρει συγκεκριμένα:
«Καταγγέλλουμε την τραμπουκική επίθεση, τις ύβρεις και τις απειλές που δέχτηκε ο συνάδελφος Αντώνιος Θάνος από δύο άτομα που έπαιζαν μπάσκετ με άλλους 3 – 4, κάποιοι εκ των οποίων παρουσιάζονται ως αστυνομικοί, στο χώρο εργασίας του στο γήπεδο μπάσκετ (μπαλόνι) στο Παλαί με αφορμή το κλείσιμο μίας πόρτας».

Η Δημοτική παράταξη “Γαλάτσι από κοινού” μας έστειλε ανακοίνωση, που παρατίθεται ως έχει παρακάτω. Παραμένουν όμως πολλά και σοβαρά ερωτήματα αναπάντητα σε σχέση με το μπαλόνι, ερωτήματα που είχαμε θέσει σε αρθρα μας και βεβαίως, ποτέ δε πήραμε απαντήσεις. Μάλλον ισχύει και στο Δήμο Γαλατσίου, το “δεν γνώριζε” που φοριέται πολύ τώρα τελευταία.

ΞΑΝΑ-ρωτάμε λοιπόν, εμπλουτίζοντας τις ερωτήσεις μας:

1. ΠΟΙΟΣ είναι ο ιδιοκτήτης του Μπαλονιού που στήθηκε στο ΠΑΛΑΙ από τον κ. Κοκλώνη (ανταποδοτικά?)?

2. Ποιός είναι ο διαχειριστής του Μπαλονιού? Ποιός έχει τα κλειδιά του Μπαλονιού?

3. Ποιός είναι ο εκδότης του πιστοποιητικού ποιότητας που αναφέρει η ταμπέλα στην είσοδο?

4. Ποιός είναι ο ΤΕΧΝΙΚΑ υπεύθυνος για τη λειτουργία και τον έλεγχο καλής λειτουργίας των συστημάτων που το υποστηρίζουν?

5. Ποιός εκδίδει άδεια χρήσης ή τουλάχιστον επιτρέπει τη χρήση του Μπαλονιού σε Αθλητικούς Συλλόγους ή και σε ιδιώτες?

ΥΠΑΡΧΕΙ κάποιος στο έρμο το Γαλάτσι που μπορεί να απαντήσει? Ή μήπως να περιμένουμε να γίνει κανένα ατύχημα για να ψάξουμε τότε το φταίχτη?

Από τα χθεσινά στο ΔΣ του Δήμου, την αντίδραση του Δημάρχου με την ‘ανάκληση’ της άδειας, τη συγνώμη, και την άρνηση του να κατονομάσει την “Ομάδα Πολιτών”, το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει το “ΑΠΟΡΡΗΤΟ” και στο Δήμο Γαλατσίου.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση που λάβαμε.

Γαλάτσι Από Κοινού31 Ιανουαρίου 2023

  Τραμπουκισμοί στο «μπαλόνι» του Παλαί

 Οδύνη, οργή και προβληματισμό μας προκάλεσε η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Γαλατσίου και η σχετική συζήτηση που επακολούθησε στο δημοτικό συμβούλιο της 30/1/2023. Στην ανακοίνωση αυτή, με ημερομηνία 27/1/2023, το Σωματείο Εργαζομένων αναφέρει συγκεκριμένα:

«Καταγγέλλουμε την τραμπουκική επίθεση, τις ύβρεις και τις απειλές που δέχτηκε ο συνάδελφος Αντώνιος Θάνος από δύο άτομα που έπαιζαν μπάσκετ με άλλους 3 – 4, κάποιοι εκ των οποίων παρουσιάζονται ως αστυνομικοί, στο χώρο εργασίας του στο γήπεδο μπάσκετ (μπαλόνι) στο Παλαί με αφορμή το κλείσιμο μίας πόρτας».

Όπως μας εξήγησε στο δημοτικό συμβούλιο, ο ίδιος ο κ. Θάνος, εργοθεραπευτής εργαζόμενος στο δήμο Γαλατσίου, η επίθεση εναντίον του έγινε κατά τη διάρκεια της άσκησης και της παρουσίας παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ειδικής Φυσικής Αγωγής και Θεραπευτικής Κολύμβησης» της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Γαλατσίου, επειδή τα αναφερόμενα άτομα ενοχλήθηκαν από την παρουσία των παιδιών στο γήπεδο και, μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι παραπάνω είχαν εκφράσει την ενόχλησή τους, καθόλου κόσμια!

Η καταδίκη της καθ’ όλα απαράδεκτης συμπεριφοράς των παραπάνω ατόμων εκφράστηκε ομόθυμα απ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρκόπουλος, ζήτησε εκ μέρους της δημοτικής αρχής «συγγνώμη» από τα παιδιά, τις οικογένειές τους και τον κ. Θάνο και δήλωσε ότι έχει ήδη ανακληθεί η άδεια χρήσης του χώρου από την εν λόγω «ομάδα πολιτών», όπως διατυπώθηκε το ζήτημα από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Ι. Ρωμανό.

Όταν, όμως, ετέθη το ερώτημα από την παράταξή μας, ποια άτομα απαρτίζουν την ομάδα αυτή πολιτών που τραμπούκισαν τον εργοθεραπευτή και τα παιδιά, ο δήμαρχος αρνήθηκε να απαντήσει, όπως και κανένας άλλος σύμβουλος της παράταξής του, κι αυτό παρά τη ρητή, από βήματος, διαβεβαίωση του δημάρχου ότι η δημοτική αρχή γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιοι χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου.

  •  Το «Γαλάτσι Από Κοινού» καταδικάζει απερίφραστα τις τραμπουκικές ενέργειες που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και οι γονείς
  • Στέκεται στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους, καθώς και του άξιου εργοθεραπευτή Α. Θάνου και όλων των εργαζομένων που πασχίζουν με περισσή ανθρωπιά και χωρίς τη στήριξη που δικαιούνται από την πολιτεία, τη στιγμή που οι περισσότεροι απ’ αυτούς/ες είναι συμβασιούχοι!
  • Στηρίζει ολόπλευρα τα αιτήματά τους για:

Α) άμεση πρόσληψη προσωπικού ώστε να εξυπηρετηθούν και όσα παιδιά βρίσκονται σε αναμονή

Β) διάθεση χώρου αποκλειστικά για τις ανάγκες του προγράμματος, χωρίς τη δυνατότητα τέτοιων απαράδεκτων παρεμβάσεων, όσο διαρκεί η ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στο χώρο του άλσους που θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα και εξίσου επιτακτικά ζητάμε από τη δημοτική αρχή σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από την θλιβερή αυτή υπόθεση:

  • Ποια είναι τα άτομα, «κάποια εκ των οποίων παρουσιάζονται ως αστυνομικοί», που εμπλέκονται στο άθλιο αυτό επεισόδιο;
  • Ποια υπηρεσία / οργανισμός / φορέας τους έδωσε άδεια χρήσης του αθλητικού χώρου στο «μπαλόνι»;
  • Γιατί επετράπη και από ποιον η παράλληλη χρήση του χώρου από ενήλικες τη στιγμή της άθλησης παιδιών ενταγμένων σε πρόγραμμα του δήμου και μάλιστα σε «ειδική θεραπευτική αγωγή»;
  • Έχουν, τελικά, προτεραιότητα οι κάτοικοι της πόλης και μάλιστα η πιο ευαίσθητη κατηγορία, τα παιδιά, στην ανεμπόδιστη και ασφαλή χρήση των αθλητικών χώρων του δήμου, στο Άλσος και το Παλαί και αν ναι, πώς η δημοτική αρχή προστατεύει και διασφαλίζει αυτό τους το δικαίωμα;

                                                                        Οι δημοτικοί σύμβουλοι

                                                                        Αγγέλικα Σαπουνά

                                                                        Νίκος Χωριανόπουλος

Σχετικά άρθρα

Πάνω