Είστε εδώ
Αρχική > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Αυθαιρεσίες, κωλυσιεργία ή και συμπαιγνία του «βαθέος» κράτους;

Αυθαιρεσίες, κωλυσιεργία ή και συμπαιγνία του «βαθέος» κράτους;

Κόκκινο προκάτ στο Άλσος Βεϊκου…

Καταγγελία για συγκάληψη των παρανομιών του Δημάρχου στο Άλσος Βέικου από τη Δημοτική παράταξη “Γαλάτσι από κοινού”, που μετά τη “ματαίωση” αυτοψίας της Πολεοδομίας  για το προκατ κόκκινο ναϊσκο που ο Δήμαρχος τοποθέτησε αυθαίρετα και “υποσχέθηκε” να νομιμοποιήσει με “δικά” του έξοδα…

«Γαλάτσι Από Κοινού» 22 Απριλίου 2021

Δελτίο Τύπου

Κόκκινο προκάτ στο Άλσος Βεϊκου:

Αυθαιρεσίες, κωλυσιεργία ή και συμπαιγνία του «βαθέος» κράτους;

Όταν καταγγείλαμε την αυθαίρετη εγκατάσταση του κόκκινου προκάτ ναΐσκου στο Άλσος Βεΐκου,  ο δήμαρχος  Γ. Μαρκόπουλος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την αυθαιρεσία και δήλωσε ότι «θα το νομιμοποιήσει»,  δι’ ενεργειών του.
Φυσικά η αυθαιρεσία είναι αυθαιρεσία και η παρανομία είναι παρανομία. Έτσι, κατόπιν αιτήματος πολιτών του Γαλατσίου, κλήθηκε η Πολεοδομία να κάνει αυτοψία στο αυθαίρετο και να προβεί εν συνεχεία στις προβλεπόμενες ενέργειες. Παράλληλα το Δασαρχείο έχοντας απειλήσει με μήνυση το Δήμο, προειδοποιεί (!) ότι θα επιβληθεί πρόστιμο, εάν δεν κατεδαφιστεί το αυθαίρετο.
Υπάλληλος της Πολεοδομίας  ήρθε όντως στο Άλσος, στις 18-03-2021 «για να ελέγξει τη νομιμότητα καταγγελλομένης κατασκευής (ναϊσκου)» αλλά «δεν κατέστη δυνατή η είσοδός του στο χώρο διότι και οι δυο είσοδοι του Άλσους ευρέθησαν κλειστές». Έτσι ζήτησε από το Δήμο Γαλατσίου «να μεριμνήσει για την πρόσβαση στο χώρο του Άλσους στις 22-04-2021 ημέρα Πέμπτη, 9.30 π.μ. έως 14.00 μ.μ. έχοντας τυχόν οικοδομική άδεια και τα εγκεκριμένα σχέδια αυτής ή άλλα στοιχεία νομιμότητας».
Πλην όμως … ο παλιός είναι αλλιώς:
Όπως πληροφορηθήκαμε, η Πολεοδομία συγκατανεύουσα ειδοποιεί ότι «έπειτα από το με αριθ. πρωτ. 8871/21 αίτημα του Δήμου Γαλατσίου, επανακαθορίζεται για τις 26-05-2021, ημέρα Τετάρτη η αυτοψία από υπαλλήλους της υπηρεσίας μας στο Άλσος ‘Βασίλης Παπαδιονυσίου’…»! Όχι που θα τρομάξει την ηρωική μας δημοτική αρχή η παρέμβαση της πολιτείας! Σιγά μην κατεδαφιστεί το προκάτ «εκκλησάκι» -κι ας είναι και αυθαίρετο- τις άγιες μέρες του Πάσχα!
Και σιγά μην αφήσουμε την πολεοδομία να κάνει αυτοψία και στους σωρούς των μπάζων που έχουν μαζευτεί εκεί δίπλα, αφού ο εργολάβος δεν τα απομακρύνει, όπως είναι η νόμιμη υποχρέωσή του, αλλά έχει μετατρέψει τον χώρο σε πρόχειρο λατομείο επεξεργασίας αδρανών υλικών, των οποίων η ποσότητα δεν δικαιολογείται από τις εργασίες που γίνονται στο άλσος!
Ωστόσο, η έκπληξή μας δεν αφορά τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, οι προθέσεις τους έχουν δηλωθεί δημοσίως. Οι άλλες δημόσιες υπηρεσίες, όμως, τι ακριβώς κάνουν; Συμβάλλουν στην
παρανομία συναινώντας στην κωλυσιεργία; Κι όλοι μαζί από κοινού κλείνουν το μάτι στην καταπάτηση του Άλσους; Μήπως εν αναμονή καμιάς άλλης νυχτερινής τροπολογίας, που θα επιτρέψει την οικοδόμηση σε ό,τι οι έχοντες «τον τρόπο» ζητήσουν ή απαιτήσουν;

Η καταπάτηση του δάσους δεν έχει τίποτε το χριστιανικό και η σιωπηρή συναίνεση στην αυθαιρεσία, εις βάρος μάλιστα των πολύτιμων ελεύθερων χώρων, δεν είναι πράξη ευλάβειας αλλά ασέβεια και ύβρις, στις δύσκολες μέρες που ζούμε. Οι ευθύνες είναι πολιτικές και νομικές και έχουν ονοματεπώνυμα. Ως δημοτική παράταξη και ως κάτοικοι του Γαλατσίου αναλαμβάνουμε τις δικές μας και στεκόμαστε απέναντι.

Σχετικά άρθρα

Πάνω