Είστε εδώ
Αρχική > ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ > ΜΠΑΣΚΕΤ > ΣΠΟΡΤΙΓΚ και ΓΑΛΑΤΣΙ πάλι Α’ ΕΣΚΑ!

ΣΠΟΡΤΙΓΚ και ΓΑΛΑΤΣΙ πάλι Α’ ΕΣΚΑ!

φωτό από το basketa.gr

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 16 ΟΜΑΔΩΝ το 2023-2024!

Τελείωσαν οι αγώνες του πρωταθλήματος Α’ ΕΣΚΑ 2022-2023! Οι ομάδες της γειτονιάς μας που συμμετείχαν, ο ιστορικός ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ και ο ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ έκλεισαν τις υποχρεώσεις τους με το μεταξύ τους παιχνίδι της φάσης των Play-offs, αγώνα που ο ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ κέρδισε εύκολα με 81-73, σε ένα παιχνίδι χωρίς καμιά βαθμολογική σημασία, μια και οι δύο ομάδες είχαν, με την είσοδό τους στα Play-offs, κλειδώσει και την παραμονή τους.

Σαφώς πετυχημένη η χρονιά για τον ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ, όπως μας δήλωσε και ο προπονητής του  κ. Τάσος Τάσιος, τη πρώτη του χρονιά ως πρώτος προπονητής στην Α΄ΕΣΚΑ. Με σχεδόν όλους  τους παίκτες της ομάδας χωρίς πρότερη εμπειρία στην Α’ ΕΣΚΑ και με δεδομένο ότι υποβιβάστηκαν 9 ομάδες (πιθανά και 10η), η παραμονή στην κατηγορία είναι ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. 

Από την άλλη ο ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ για μια ακόμη χρονιά έφτασε σε play-offs ανόδου, χωρίς να καταφέρει κάτι καλύτερο. Δεν είμαστε σίγουροι αν το ήθελε όμως και πραγματικά ή και προγραμματικά!

Όπως και να έχει το επόμενο πρωτάθλημα 2023-2024 θα είναι συναρπαστικό μια και υποβιβάζονται 4 ομάδες της Α’ ΕΣΚΑ από Γ’ ΕΘΝΙΚΗ, και σίγουρα ένα πρωτάθλημα με 16 ομάδες θα είναι πραγματικός μαραθώνιος, αγωνιστικός και οικονομικός!

H ομάδα του ΚΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ κατέκτησε επάξια τη 1η θέση και την άνοδο στη Γ’ ΕΘΝΙΚΗ!

Η άλλη ιστορική ομάδα, ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ πήρε το β’ θέση για την άνοδο, και θα τη διεκδικήσει σε αγώνες μπαράζ τον Ιούνιο, ευχόμαστε ολόψυχα, καλή επιτυχία.

Η τελική βαθμολογία της Β’ φάσης:

 

Σχετικά άρθρα

Πάνω