Είστε εδώ
Αρχική > ΑΠΟΨΕΙΣ > Στου κουφού τη πόρτα…

Στου κουφού τη πόρτα…

ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ!!!

Με μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες 5/2/2021, οι ερασιτέχνες αθλητές όλων των ομαδικών σπορ μαζί με τους προπονητές τους, βροντοφώναξαν προς όλες τις κατευθύνσεις την οικτρή οικονομική και ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται από το συνεχιζόμενο lockdown, στον ελληνικό ομαδικό αθλητισμό και χωρίς κανένα φως στο τούνελ!

Ένα ακόμη κομμάτι του Ελληνικού Λαού που ταλαιπωρείται από τις αλλοπρόσαλες αποφάσεις των κυβερνώντων, οι οποίοι σε καμμιά περίπτωση πλέον δε μπορούν να πείσουν ότι το μέτρο απαγόρευσης ομαδικών σπορ, είναι μέτρο κατά της πανδημίας. Χωρίς καμμιά πρόθεση οικονομικής βοήθειας προς αθλητές και προπονητές… Βέβαια πάντα χάνει αυτός που δε μπορεί να εκβιάσει καταστάσεις, πολύ γνωστό στο κράτος τούτο!

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η κυβέρνηση «άνοιξε» τον αθλητισμό επιλεκτικά και μόνο για όσες κατηγορίες περιλαμβάνονται στα στοιχηματικά κουπόνια για να μην… χάνονται τα έσοδα!

Χωρίς καμμιά ντροπή, βεβαίως – βεβαίως, έστειλε «εις το πυρ το εξώτερον» τους πιο αδύναμους, αθλητές και προπονητές ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων.

Όταν, σε μια βόλτα στους δρόμους της πόλης σήμερα, διαπιστώνει κανείς ότι πολλοί ΔΕΝ φορούν μάσκα και πάρα πολλοί τη φορούν… στο σαγόνι, από το φόβο του προστίμου και όχι για να προστατευθούν και να προστατεύσουν, είναι αυταπόδεικτο, ότι όσο και πιο σκληρά μέτρα να παρθούν, αν δεν μπορεί να πεισθεί ο κόσμος για το πιο απλό, τη σωστή χρήση μάσκας, το παιχνίδι έχει χαθεί, και αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και μόνο αυτή και όχι η ατομική ευθύνη που της αρέσει να επικαλείται!!!

Δεν μπορεί να δεχθεί κανείς ότι η “μπάλα μεταφέρει τον ιό” την ίδια στιγμή, που στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι στιβαγμένοι εργαζόμενοι πολίτες  κρεμιούνται από τις ίδιες χειρολαβές και στηρίζονται στους ίδιους μεταλλικούς στύλους, εισπέοντας ο ένας την αναπνοή του διπλανού του.

Και οι τελευταίοι που νομίζουν ότι η πολιτεία ψάχνει να βρει μια λύση για το κακόμοιρο ερασιτεχνικό αθλητισμό, διαψεύδονται, όταν έρχεται η επίσημη παραδοχή και μάλιστα χθες που ήταν και η συγκέντρωση:

Όπως έγινε γνωστό κατά την ενημέρωση της Παρασκευής (5/2) από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, λόγω της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, δεν εξετάστηκε από την επιτροπή των λοιμοξιολόγων το αίτημα των αθλητικών ομοσπονδικών για την επανέναρξη περαιτέρω αθλητικών δραστηριοτήτων.”

Το δούλεμα πάει σύννεφο δηλαδή. Λες και οι ομοσπονδίες ζήτησαν κάτι από τους λοιμοξιολόγους! Λες και δεν είναι η κυβέρνηση αυτή που ζητάει εισηγήσεις και μετά αποφασίζει. Ο αθλητισμός εγκαταλείφθηκε και οι άνθρωποί του εμπαίζονται συστηματικά. Χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες των μεγάλων και μικρότερων κατηγοριών σε όλα τα αθλήματα  αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, το ίδιο και οι προπονητές τους. Είναι κατανοητό;;;

Αν δεν είναι, τότε σημειώστε, και μακάρι να ΜΗΝ επαληθευτούμε:

Οι συνέπειες του lockdown θα προκαλέσουν ένα ντόμινο μεγαλύτερων κακών εξελίξεων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. 

  1. Πολλά παιδιά θα εγκαταλείψουν τον αθλητισμό. Πολλά που ήταν έτοιμα να αρχίσουν θα ψάξουν άλλους δρόμους.
  2. Νεαροί αθλητές και αθλήτριες που βρίσκονται στη καλύτερη φάση της καριέρας τους δεν θα μπορέσουν να επανέλθουν λόγω απραξίας.
  3. Προπονητές και αμειβόμενοι αθλητές (τριες), θα ψάξουν αλλού την επιβίωσή τους, σε μια οποιαδήποτε δουλειά, με 10ωρα και 12ωρα απασχόλησης πλέον, που να περισσέψει χρόνος για προπονήσεις!
  4. Σύλλογοι, μη αντέχοντας τα πάγια έξοδα που τρέχουν, θα βάλουν κλειδί και θα παραδόσουν τις σφραγίδες. Μόνο τα λαμόγια θα διασωθούν!!!

Με πρόσχημα τη πανδημία, και μετά την άλωση των εργασιακών σχέσεων, η κυβερνητική ανικανότητα «έριξε στα βράχια» και τον ελληνικό αθλητισμό!

Σε τι ακριβώς ελπίζουμε???

Κ. Κοντώσης

Σχετικά άρθρα

Πάνω