Είστε εδώ
Αρχική > Τέχνες & Πολιτισμός > “SWANS” – H Rosey Blue μας ταξιδεύει…

“SWANS” – H Rosey Blue μας ταξιδεύει…

Φωτό Μαρίζα Καψαμπέλη

Τη Δώρα Τσίγκα τη πρωτοακούσαμε στο Faust to 2016, με τη τότε μπάντα της “Belleville” σε ένα πρόγραμμα με μουσικές μεσοπολέμου, τζαζ και blues. Η φωνή της μας εντυπωσίασε αμέσως με τις ταξιδιάρικες μελωδίες, την αισθαντική χροιά , και τις λυπημένες αποχρώσεις που μας θύμιζαν τη Joni Mitchell.

Όταν μιλώντας με το μαέστρο – συνθέτη Ανδρέα Πρέζα, του ζήτησα να μου πεί τη γνώμη του, μόλις την άκουσε στο youtube, η αντίδρασή του “Που τη βρήκες αυτή?” με εξέπληξε θετικά.

Πέρασαν χρόνια, με αλλαγές σε μπάντες και συνεργάτες, “Belleville”, “Scarlet Nights”, “Cigarette Noir”, μια κάποια απομόνωση σε ένα νησί, ένα “restart”, και τελικά φτάσαμε στη Rosey Blue και το “Swans”!

Παρουσιάζοντας τη πρώτη δική της δουλειά, το “Swans” με εννιά, κυρίως πρωτότυπες συνθέσεις, η Rosey Blue μας ξανασυστήθηκε με την ολοκαίνουργια πρότασή της στο roof stage του Gazarte προχθές στις 17/3. Εκεί τα μελωδικά κομμάτια του “Swans” μαζί με κάποια άλλα αγαπημένα της φωνητικά και μελωδικά διαμαντάκια, μας ταξίδεψαν…

Η Rosey ήρθε για να μείνει, και να αποτελέσει την τρανή απόδειξη ότι το ταλέντο με τη επιμονή, την υπομονή και τη δουλειά πάντα θα βρίσκει το δρόμο της επιτυχίας.
Απολαύστε τη Δώρα, τη Rosey Blue, μέσα από το playlist “Dora Tsigka and friends” που δημιουργήσαμε στο youtube!

Σχετικά άρθρα

Πάνω