Είστε εδώ
Αρχική > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Τι τρέχει στον αυχένα του Άλσους Βέικου?

Τι τρέχει στον αυχένα του Άλσους Βέικου?

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης που λάβαμε σήμερα στο e-mail μας σχετικά με ένα αρκετά ευαίσθητο θέμα, εργασίες σε δασική περιοχή!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Ημερομηνία: 16/09/2023

 

ΘΕΜΑ: Τι συμβαίνει πίσω από τον αυχένα του Άλσους Βεϊκου;

Το Σάββατο 16/9/2023 το πρωί διαπιστώσαμε να γίνονται εργασίες οδοποιίας με διάστρωση προϊόντων εκσκαφής σε διανοιγμένο χωματόδρομο στη δασική περιοχή πίσω από τον αυχένα του Άλσους Βεϊκου (παρατίθενται φωτογραφίες).

 

Θέλουμε να θέσουμε σε κάθε αρμόδιο (Δήμο Γαλατσίου, Δήμο Νέας Ιωνίας, Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, Περιφέρεια Αττικής, Δασαρχείο) τα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Με τίνος εντολές εκτελούνται οι εργασίες;
  2. Υπάρχει άδεια του Δασαρχείου για τις εργασίες οδοποιίας στη δασική – αναδασωτέα περιοχή;
  3. Με ποια εγκεκριμένη τεχνική μελέτη εκτελούνται οι εργασίες; Και ειδικότερα:
    • Γιατί γίνεται διαπλάτυνση της οδού (ήδη διανοιγμένου χωματόδρομου);
    • Υπάρχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για τις εργασίες αυτές; Εάν όχι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις ώστε να μην απαιτείται Μ.Π.Ε.;
  4. Ποιος ο σκοπός των εργασιών; Είναι απλά σκοπός η ευκολότερη προσπέλαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής όπως έχει αναφέρει πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος Γαλατσίου; Έχουν εξετάσει οι αρμόδιοι μήπως οι εργασίες αυτές εξυπηρετούν ταυτόχρονα και τα σχέδια όσων, συστηματικά επί δεκαετίες και εκμεταλλευόμενοι την ολιγωρία του κεντρικού Κράτους, της Περιφέρειας, των Δήμων και του ΣΠΑΤ, απεργάζονται τον αποχαρακτηρισμό και την τελική οικοπεδοποίηση της δημόσιας δασικής αναδασωτέας έκτασης σε αυτό το τμήμα του Δασοκτήματος Ομορφοκκλησιάς – Βεϊκου;

Αναμένουμε απαντήσεις και θα επανέλθουμε.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι

 Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

 Μάνθος Ιμπριάλος

Σχετικά άρθρα

Πάνω